Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Pemuda 286 Kg Meninggal Dunia Akibat Sesak Nafas

4-12-2017 09:30 AM |Dilihat:2061| Komen: 16
Seorang pemuda obes, Muhammad Faisal Md Ali, 29 dilaporkan meninggal dunia akibat sesak nafas di Kampung Gelam dekat Mengabang Telipot kira-kira jam 5 pagi semalam.

Bernama melaporkan pemuda seberat 286 kilogram itu mengalami sesak nafas sebelum itu ketika ingin bangun menunaikan solat Subuh, seperti yang dikatakan oleh ibunya, Kasma Md Nor, 58. 

Ketika itu saya melihat wajah Faisal berpeluh dan dia semacam sukar bernafas. Saya tepuk-tepuk pipinya dan meminta abangnya supaya segera memanggil dresar (pembantu perubatan) dari Klinik Kesihatan Batu Rakit untuk melihat keadaan anak saya.

Foto Carian internet
Tidak lama selepas dresar sampai dan memeriksa Faisal, anak saya disahkan sudah tiada, katanya. 

Anak bongsu daripada lima beradik itu sebelum ini terlantar di Hospital Sultanah Nur Zahirah Kuala Terengganu kira-kira dua bulan akibat sesak nafas.

Foto: Carian internet
Dia juga dilaporkan baru sahaja pula ke rumah empat hari sebelum itu. 

Menurut ibunya, arwah pernah memintanya membuatkan makanan kegemarannya iaitu nasi kerabu.

Tapi saya beritahu pada dia tak boleh, doktor tak bagi. Sepanjang di hospital memang Faisal hanya diberikan minum susu enam kali sehari oleh doktor." ujarnya sebak. 

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
1
Komen: 16
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote Jorja 9-12-2017 07:46 PM
Kalau yg memang jenis big boned tak apalah dah keturunan tapi kalau yg sengaja jadi gemuk is awesome tu sedihnya lah. Kita kena kejar masa muda ni sebelum tua

Lain-lain Komen

Quote rosasen 4-12-2017 09:37 AM
Innalillahi wainna ilaihi rojiun....salam takziah...
Quote jerukkedondong 4-12-2017 10:27 AM
Muda lg bdn dh berlipat2 gitu....
Berehat lah ye....
Quote supernaturalee 4-12-2017 10:33 AM
lama dh xdgr istilah 'dressar' tu
gen skrg pgl MA je

Quote moonbug 4-12-2017 11:38 AM
Alaa tak dpt mkn nasi kerabu permintaan dia. Mesti mak terkenang2 sampai bila2. Innalillah. Semoga rohnya dirahmati Allah
Quote notyghosty 4-12-2017 12:12 PM
inalillah....
Quote lonso 4-12-2017 12:12 PM
Innalillah.. meninggal nak solat subuh tu... al fatihah
Quote vanillaninja 4-12-2017 12:55 PM
Innalillah, salam takziah buat family arwah.
Quote batmana 4-12-2017 01:09 PM
takziah pda nya
Quote miemiecha 4-12-2017 03:36 PM
takziah... harap kuarga terima dgn tabah
Quote sukacactus 4-12-2017 03:41 PM
Salam takziah
Aritu ada jg jiran setaman sakit.
Sampai 2 buah kete bomba parking depan umah
Mula ingat ada kebakaran
Rupanya ambulan dah sampai tp xcukup tenaga nak angkat
Abam bomba jg yg power
Quote shernazz 9-12-2017 03:01 PM
jaga la badan kita
kita makan bukan utk gundu ya
walaupon sesapa je yang boleeh mati sesk napeh..
tp elakkan la badan gundu
Quote Burong_Hantuk 9-12-2017 03:03 PM
Al fatihah.salam takziah
Quote yangsemb 9-12-2017 07:02 PM
Salam takziah
Quote adafan 9-12-2017 07:35 PM
Salam takziah. Semoga rohnya dicucuri rahmat..aamiin..
Quote Manjahati 9-12-2017 07:44 PM
Takziah utk keluarga arwah
Quote Jorja 9-12-2017 07:46 PM
Kalau yg memang jenis big boned tak apalah dah keturunan tapi kalau yg sengaja jadi gemuk is awesome tu sedihnya lah. Kita kena kejar masa muda ni sebelum tua

Lihat semua komen(16)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.094386s Gzip On
To Top