Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

"Ingatkan Simpati Dengan Elyana, Rupanya DS Vida Nak Promosi Produk Je"

29-11-2017 02:04 PM |Dilihat:4671| Komen: 28
Industri hiburan tempatan memang benar-benar digemparkan dengan berita penyanyi Elyana yang mengumumkan dirinya adalah seorang penghidap kanser.

Sebak, sedih, terkilan dan segala perasaan bercampur-baur! Sekaligus meraih perhatian dan simpati dari pelbagai pihak.

Antara yang paling cepat memberikan respon adalah Datuk Seri Vida. Terus buat live untuk bertanya lebih lanjut mengenainya.

Walau bagaimanapun, rakaman video tersebut menyebabkan usahawan kosmetik itu dikecam teruk.

Status yang dimuat naik oleh pengguna Facebook, Shamsul Ramli ini menceritakan sebabnya.


1. DSV tak tahu langsung tentang Kanser Limfoma

2. Boleh pula tanya bagaimana rasa kematian

3. Kanser boleh bertukar dari tahap 4 ke tahap 2 hanya dengan minum...


4. DSV sebut produknya tak boleh sembuhkan penyakit, tapi tetaplah mempromosikannya

5. DSV, tolong berhenti kelirukan orang ramai

Ramai yang tidak berpuas hati dengan cara DSV. Ingatkan memang benar-benar simpati dengan nasib yang menimpa Elyana, rupanya buat live hanya untuk mempromosikan produknya. Memang tak patut kata mereka.

da
Ada caranya untuk berniaga, tapi apa yang banyak jadi sekarang adalah dengan mengaut untung dengan mengambil kesempatan dari orang yang dalam kesusahan. Setuju atau tidak?-CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
1
Terkejut
2
Sedih
3
Lawak
1
Bosan
4
Komen: 28
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote deekhan 6-12-2017 01:18 PM
vida oh vida

Lain-lain Komen

Quote mizruncing 29-11-2017 02:49 PM
orang klu otak dah bisnes mmg follow the flow jelahhh
Quote joy_ah 29-11-2017 02:52 PM
jahat betul
Quote palmolive 29-11-2017 02:57 PM
zaman google ni still lg pemalas
Quote samasam90 29-11-2017 02:57 PM
tindakan dsv ne buat i pertikaikan segala kebajikan yg dia buat selama ne(yb dicanang la)..
Quote Artemesiaa 29-11-2017 03:07 PM
Cakap orang niaga cam tu ler
Quote PEPPERMAN 29-11-2017 03:38 PM
Vida tu kaya jadi dia berhak buat apa saja..
lg pun tu antara dia dengan tuhan
Quote cikomek 29-11-2017 03:52 PM
Cara orang berniaga yg kurang beretika. Hanya fikirkan tekak sendiri. Langsung takde empathy!
Quote helicornia 29-11-2017 04:25 PM
Edited by helicornia at 29-11-2017 07:32 PM

mana bole dia ckp produk dia bole merawat kanser sedangkan iklan pun tk bole details gitu
Quote renko 29-11-2017 04:46 PM
PEPPERMAN replied at 29-11-2017 03:38 PM
Vida tu kaya jadi dia berhak buat apa saja..
lg pun tu antara dia dengan tuhan

sarkastik ke
Quote renko 29-11-2017 04:46 PM
PEPPERMAN replied at 29-11-2017 03:38 PM
Vida tu kaya jadi dia berhak buat apa saja..
lg pun tu antara dia dengan tuhan

sarkastik ke
Quote renko 29-11-2017 04:46 PM
PEPPERMAN replied at 29-11-2017 03:38 PM
Vida tu kaya jadi dia berhak buat apa saja..
lg pun tu antara dia dengan tuhan

sarkastik ke
Quote MyNameIsIris 29-11-2017 04:47 PM
Shamsul Ramli ni ialah cancer survivor.. dulu kalau tak silap dia pun stage 4

actually i pun sakit hati dengan penjual2 ubat ni
diorang salah 1 sebab arwah fil i meninggal!
Quote awexgaban7 29-11-2017 04:54 PM
sensetip bagi pesakit kanser...kita kena hormat perasaan org lain jugak...

& i believe dsv pon takda niat jahat... as we know dia pemurah.... moga cepat sembuh elyana... we love u
Quote mrizumi 29-11-2017 05:25 PM
Mgkn mksd dia as satu ikhtiar kot..
Tp mmg lpas gv siapa tsingkir ada je segmen ngn dia n dia promote pamoga kn..?
Quote wanzhm93 29-11-2017 05:48 PM
Tengok video ni, main points dia cuma Pornmoga
Quote BilaBellaPanaz 29-11-2017 06:14 PM
amik kesempatan atas kesusahan /kesakitan orang nak buat marketing...siot jer Vida ni....
Quote Nham22 29-11-2017 08:29 PM
Hurmmm susah nak ckp..sebab die jual product... then die ni paham2 ajela.... asal bole buat marketing...
Quote pearl.silver 29-11-2017 08:42 PM
I taktau betapa kuatnya elyana
Sebab nya bila dia announce dia sakit, semua org sekeliling dia akn bersedih untuk dia
Dsv, reporter, kwn2 mula bertanya soalan2 camni la..how to feel death?, apa yg paling ditakuti?

I tak mampu hadapi benda tu..kesedihan, kerisauan org sekeliling melemahkn i
Biar masa org tak tahu, orang layan i mcm biasa..
Quote Si_diam 29-11-2017 11:01 PM
tabah la elyana, mati itu pasti ........

Lihat semua komen(28)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.067621s Gzip On
To Top