Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

"Dia Punya Dah Longgar Teruk" - Ibu Terkejut Grup WhatsApp Anak Sembang Lucah

28-11-2017 01:09 PM |Dilihat:4544| Komen: 81
Pembangunan teknologi yang pesat masa kini ibarat 'pedang dua mata'! Di sisi baiknya, ia sangat menyenangkan bagi kita menjalani kehidupan seharian.

Namun, di sebalik kecanggihan teknologi, ia sangat mudah merosakkan pemikiran anak-anak kita. Lihat sahajalah gejala sosial di sekolah yang semakin tak terkawal hari ini.


Foto: Huffington Post

Pernah tak anda memikirkan apa yang sedang dibincangkan anak anda menerusi aplikasi WhatsApp, WeChat dan sebagainya?

Sangat mengejutkan apabila budak sekolah rendah pun dah pandai membincangkan topik tak senonoh. Tak ada malu-malu lagi dah nak menggunakan ayat lucah.

Cuba lihat perkongsian daripada seorang pengguna Facebook (FB) ini. 



Lucah, tak senonoh!

Ini baru Darjah 6 tau. Bayangkan apa yang boleh berlaku sekiranya mereka ini dibiarkan begitu sahaja. Rata-rata netizen menyuarakan kebimbangan mereka berhubung isu ini. 

Adakah ianya salah ibu bapa yang terlalu memanjakan dan menurut kehendak anak-anak? Mungkin juga!


Foto: FB

Ibu bapa, sayangilah anak-anak anda! Kawal dan pantau aktiviti anak-anak terutama ketika menggunakan Internet. Cegah sebelum menjadi barah! - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 81
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote fifie_olin 5-12-2017 09:31 AM
Edited by fifie_olin at 5-12-2017 09:32 AM

ko pon ke jadah bg anak2 guna smartphpne
ni la msa nya dorg salah guna
dh jauh melencong br nk cek segala
bg jek hp yg leh buat call jeh
lg bgs x yah bg lsg

Lain-lain Komen

Quote moonbug 28-11-2017 01:11 PM
Seriously darjah 6 mcm ni?
Quote fushimi 28-11-2017 01:19 PM
ahahahh bebudak sekarang




Quote barfi 28-11-2017 01:20 PM
Hmmm. Smartphone is a silent killer.
Quote Artemesiaa 28-11-2017 01:20 PM
Itu pun masih ada mak pak masih tak percaya yang anak2 mereka berani berbual hingga ketahap itu sebab masing2 selalu beranggapan anak2 mereka masih bayi tapi reality nya amat berbeza
Quote barfi 28-11-2017 01:20 PM
Semoga Allah melindungi anak2 kita dari segala anasir jahat dan maksiat. Ameen.
Quote Jorja 28-11-2017 01:21 PM
Well macam biasalah saja nak remind mak bapak mulut celupar.. ati ati ya jaga mulut tu jangan terlalu sibuk mengata anak orang lain ke orang takdak anak lagi ke nanti u dapat dugaan mcm ni..malu satu keturunan yg dibanggain ituu
Quote VuJiE 28-11-2017 01:28 PM
yang ajar budak2 ni sapa? golongan dewasa juga. iklan sempit ketat besar goyang semua tu dah tak segan-segan.
Quote funnyTONE 28-11-2017 01:29 PM
Jorja replied at 28-11-2017 01:21 PM
Well macam biasalah saja nak remind mak bapak mulut celupar.. ati ati ya jaga mulut tu jangan terlal ...

Setuju sgt sis..ada kawan iols mengadu la psl dia pelik sepupu dia mewah dr kecik, buku berlambak kt umah tp kepandaian kurang

Nahh..dia sekarang cikgu tp anaknya kurang pandai..kan org selalu ckp anak cikgu mesti pandai jugak
N sekarang selalu ingatkan weols utk tidak bermulut celupar tentang anak org
Quote mokcikKSKB 28-11-2017 01:44 PM
Jorja replied at 28-11-2017 01:21 PM
Well macam biasalah saja nak remind mak bapak mulut celupar.. ati ati ya jaga mulut tu jangan terlal ...

Mak pak porum ni anak2 dan bakal anak2 depa semua bagus uols..sbb tu mulut depa lantang kutuk org lain x reti didik anak.
Quote CardiGans85 28-11-2017 01:46 PM
Innalillah..
Quote CiliPadiSedap 28-11-2017 01:48 PM
kalau kita tengok mak ayah kt cari forum kita dah boleh agak anak mereka cmne? mungkin betul 70%. sebelum tunding jari ke anak 4 jari tunding ke diri kita

jadi belajar didik anak, cari ilmu didik anak.
Quote Teru2Bozu 28-11-2017 01:51 PM
tak tau nak cakap apa. seriously darjah 6 gini. aku yang dah kertu nak cakap benda2 gini pun segan
Quote Clan204 28-11-2017 02:05 PM
tapi biasa dengar mana2 kes mesti mak pak cakap anak saya baik orangnya... so yang nh kira cam mana lak... hahaha
Quote dory.thefish 28-11-2017 02:09 PM
group wasap org dewasa (mak pak) pn byk yg selamba cerita psl seks.share video lucah n so on. anak2 pn tiru la ape org dewasa buat.
Quote Madel 28-11-2017 02:12 PM
Aku form 3 baru dpt hfon..itu pun hfon nokia yg jenis slide..
Bawak gi sek petang sbb ada latihan sukan..aku leka berlari kat padang rupanya ada mangkuk ayun duk curi hfon aku..
Sampai skrg aku tak tahu siapa yg curi hfon aku tpi aku doa biar seketurunan anak cucu dia jadi bodo..
Ko yg curi aku pulak yg kena katuk kepala dgn abg aku
Quote kucingitam 28-11-2017 02:13 PM
VuJiE replied at 28-11-2017 01:28 PM
yang ajar budak2 ni sapa? golongan dewasa juga. iklan sempit ketat besar goyang semua tu dah tak seg ...

setuju. naik meluat tengok iklan2 camni lalu kat newsfeed fb. ada sorang member fb dah selamat di'unfriend sebab tetiba jual jamu ketat, padat semua ni. dulu dah elok2 jual tudung..hmm
Quote prettyuglybabe 28-11-2017 02:16 PM
tak macam budak darjah 6 punya ayat..
budak-budak sekarang kan mengeja macam wechat..
entah-entah laki acik tu punya group tak
Quote makton 28-11-2017 02:17 PM
sedihnyaaa.. baru darjah 6.. apa dah jadi dunia skrg ni
Quote niena90 28-11-2017 02:20 PM
What? Darjah 6 sembang mcm ni? Aku bersyukur aku darjah 6 dulu takde whatsapp, internet pun takde. Mcm mana boleh nak terpikir sembang mcm ni ekkk utk bdk 12 thn? I cannot brain this!

Lihat semua komen(81)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.058200s Gzip On
To Top