Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis

Lufya Dikecam, Masih Berpantang Dah Keluar Jalan-Jalan

28-11-2017 11:51 AM|Oleh: Myra Rozi | Dilihat: 7167| Komen: 206

Baru-baru ini Lufya ada memuat naik gambar yang menunjukkan dia keluar berjalan-jalan sewaktu masih dalam tempoh berpantang.

Menerusi kapsyennya, Lufy memberitahu, "Dah tak boleh tahan duduk rumah lama-lama. Ponteng berpantang kejap gi jalan cari barang baby di @tateh.kotadamansara. Mama fya yang drive, parking pun senang depan kedai je, pastu masuk kedai pun tak ada tangga. Tinggal duduk pilih-pilih je. So jgn risau ya. Kedai ni best. Macam-macam ada! Nak botol susu ada, baju baby ada, segala brand barang baby ada, barang mummy breastfeed ada, toys ada, serba ada la. Happy mummy."

Foto: IG Lufya
Disebabkan itu ramai netizen yang memberi reaksi negatif dengan mengatakan yang Lufya hanya sambil lewa dalam menjaga kesihatan.

Mereka juga mendakwa pelakon ini mengabaikan proses berpantang dan sepatutnya duduk di rumah sahaja memandangkan baru bersalin apda 11 November lepas.

Foto: IG Lufya
Walau bagaimanapun, Lufya menerusi satu lagi entri Instagramnya tampil memberi penjelasan.

Apa pun, bayi Lufya dan suami, Che Muhammad Hafiz memang sangat comel! -CARI


Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
1
Komen: 206
Komen

Previous : Selalu Bergambar Bersama, Laudya Cynthia Bella Dan Erra Fazira Jadi Bualan

Next       : Berat Naik 10 Kg, Nora Danish Seronok Tayang Baby Bump

Komen Terbaru

Quote pakwetizzaqyah 9-12-2017 10:05 AM
lantak dia la..ketiak dia yang basah

Lain-lain Komen

Quote jalfa 28-11-2017 11:57 AM
Lantak ko la..badan ko nak pakai..sakit sendiri tanggung...bukan netizen
Quote prettyuglybabe 28-11-2017 12:00 PM
kalau dia je keluar, pi lantak la..
tapi kalau dia angkut baby sekali keluar, memang selayaknya kena hencap..
anti betul dengan mak bapak yang bawak baby bawah 6 bulan keluar berjalan-jalan..
ada siap bawak pi uptown lagi..
bingai ke apa bawak baby tempat orang ramai malam-malam..
dah la malaysia ni menuju ke negara mundur bila penyakit yang pupus datang balik..
Quote onexox97 28-11-2017 12:01 PM
bersalin normal je kan
bukannya dia drive, anak pun tinggal
sakit pun laki dia doktor
Quote Keledek.kepam 28-11-2017 12:04 PM
prettyuglybabe replied at 28-11-2017 12:00 PM
kalau dia je keluar, pi lantak la..
tapi kalau dia angkut baby sekali keluar, memang selayaknya ken ...

Mmg selalu juga nampak mak muda pakai stoking dokong baby yg still merah p shopping mall. Tak paham la motif bawa baby yg still immune tak kuat p keluar public.
Quote sepitsiput 28-11-2017 12:11 PM
nobody cares about lufya except reputz forum cari
Quote MyNameIsIris 28-11-2017 12:16 PM
diri dia sendiri yang keluar kan.. takpelah
baby tinggal
Quote Ratutulip 28-11-2017 12:21 PM
dia klua pun dgn mak dia kan...
sakit pun laki dia doktor..

yg PENTING baby tinggal tk bwk jalan2  
Quote C1k_J4h 28-11-2017 12:22 PM
prettyuglybabe replied at 28-11-2017 12:00 PM
kalau dia je keluar, pi lantak la..
tapi kalau dia angkut baby sekali keluar, memang selayaknya ken ...

time raya kat bazar yg berhimpit2 pun ramai ja bawakanak baru lahir brape hari merah lg
duk cari baju raya
alahai..tgh pantang duk umah jela..
napela nk bawa baby baru lahir yg sistem imun pun xkuat lg
da sakit nnt baru nak meroyan
Quote miss_bear 28-11-2017 12:29 PM
Kadang orang tak paham, chuolss. Masa i baru habis pantang pun ada kenduri kawen sedara kat sabah, mak mertua i suruh pergi dengan baby. Pastu i taknak, i bagitau la baby kecik lagi, besar risiko dapat penyakit kat lapangan terbang nanti, dalam kapal terbang, kat tempat kenduri. Entah orang2 kat lapangan terbang tu dah travel merata terjangkit pulak penyakit apa2. Dah ditengoknya i ni macam orang kampung bodoh otak sempit. Lantak lah, yang penting anak i sihat dan i try protect dia selagi boleh.
Quote alexandria_iz 28-11-2017 12:44 PM
Cantik kan lufya nie. Suami pun ensem. Baby pun come.

Masha Allah.
Quote barfi 28-11-2017 12:45 PM
Bawak2 bersabar la lufya oiii. Baru berbelas hari dah rasa tak sabar.

Iols ni yg beranak normal. Takde koyak takde jahitan pun still hati2 bila berjalan. Sebab takmo peranakan jatuh.

Iols keluar pun pergi klinik cek kuning anak. Itu je.
Memang la rasa semak je kadang2 tu. Terkurung dalam rumah. Tapi inilah pengorbanan kita seorang ibu.
Quote barfi 28-11-2017 12:46 PM
C1k_J4h replied at 28-11-2017 12:22 PM
time raya kat bazar yg berhimpit2 pun ramai ja bawakanak baru lahir brape hari merah lg
duk cari  ...

Sebenarnya baby berapa bulan baru boleh start bawak keluar ya. Takkan sampai 6bulan baby kena duk rumah je?
Quote Nenasketum 28-11-2017 12:47 PM
Malas nak baca apa minah seeking attention ni tulih. Tapi apa pun dia tulih mesti ada selitan atau bayangan, yang penting inchik suamiku tuan doktor, ko hado??
Quote sheqim 28-11-2017 12:50 PM
Kuat filter dia kn..hehee

Fya fya pantang bbetol, nti sakit2 sdri susah hahaha
Quote barfi 28-11-2017 12:51 PM
Kat info ibu hamil last few months ada org post. Dia kata hari ke29 pantang dia pusing mall 3 round sebab carik baju2 baby.

Sampai je rumah dia rasa sakit dan macam jahitan terkoyak.
Hmmmm mmg meminta kecaman la kan bila post di fb info ibu hamil

Berderu2 komen cercaan dan makian.
Siap org komen sikit sgt 3round tu. Patutnya pusing 10round sampai shopping mall tutup
Quote samasam90 28-11-2017 12:52 PM
tered lufya is bekkkkkk. ..
Quote borrow 28-11-2017 12:52 PM
Ai tgk ramai ibu2  tak berpantang. 44 hari kowt , boring.

Quote CikNia 28-11-2017 12:53 PM
tuan doktor yg kena extend housemanship..huuuuu
Quote barfi 28-11-2017 12:53 PM
Nenasketum replied at 28-11-2017 12:47 PM
Malas nak baca apa minah seeking attention ni tulih. Tapi apa pun dia tulih mesti ada selitan atau b ...

Doctor la yg biasanya mengendahkan pantang ni uollsss.

Kakak iols Medical officer. Dia cakap ramai kawan2 doktor dia dalam pantang keluar sana sini la, driving la..

Lagi 1 set2 doktor ni la biasanya belasah apa saja utk dimakan. Dalam medical takde istilah pantang makan kononnya.

Buah yg sejuk2, semua boleh dimakan.

Lihat semua komen(206)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
Kategori Berkaitan
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.080717s Gzip On
To Top