Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

"Jangan Sibuk Cari Aib Orang" - Kenapa Ozlynn Marah-Marah Tu?

27-11-2017 02:20 PM |Dilihat:2579| Komen: 36
Pasangan selebriti Johan dan Ozlynn merupakan antara pasangan yang sering berkongsi kisah kehidupan seharian, sekali gus menghiburkan peminat.



Seronok sebenarnya melihat gelagat mereka anak beranak dalam kehidupan seharian. Selalu tak sering gusi lah! 

Terbaru, Ozlynn memuat naik video suaminya membantu menyediakan hidangan tengah hari di dapur menerusi akaun Instagram (IG) mereka.

Rata-rata peminat dan pengikut terhibur dengan keletah mereka suami isteri bergurau senda, lebih-lebih lagi apabila Johan terlupa menekan butang untuk memasak.




Namun, sudah menjadi lumrah manusia. Ada sahaja kesalahan yang dicari.

Dalam pada peminat memuji sikap penyayang dan kuat mengusik pasangan ini, ada segelintir netizen mengkritik penggunaan bahasa kasar serta kata ganti diri (Aku dan Kau) yang dianggap tidak sesuai digunakan suami isteri.

Ekoran itu, Ozlynn membalas komen negatif individu berkenaan.

"Macam mana bahasa kau dengan Allah?"



Ha, kan dah mendapat dari Ozlynn. Betullah kata dia, tak ada yang salah pun dengan panggilan 'Aku' 'Kau' tu. Dalam masa sama, rata-rata pengikut bersetuju dengan jawapan Ozlynn itu.


Foto: IG Jozlynnhanania

Tak salah menggunakan 'Aku' dan 'Kau' dengan pasangan masing-masing. Kalau kita tengok atuk dan nenek kita pun ramai yang guna kata ganti diri macam tu kan? - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
1
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 36
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote RatuDunia94 1-12-2017 08:36 PM
Iols bahasakan aku kau je dgn mak iols.. Adat org jawa..

Lain-lain Komen

Quote fushimi 27-11-2017 02:36 PM
apa salahnya bahasakan kau dan aku its normal

ni mesti akak akak kepam acah acah hormat laki konon tak boleh guna kau aku koserrrrrrrrrrrrrrrrr
Quote vanillaninja 27-11-2017 02:39 PM
Non-issue. I tak minat this couple tapi suka hati theyols la nak panggil each other apa pun.
Quote emelia1509 27-11-2017 02:43 PM
asal bahagia, peduli la nak panggil ape pun...
yang berabang sayang pun belum tentu jumbo hepy kan...
Quote kikuri 27-11-2017 02:53 PM
aku kau je pon... bukan ozlyn panggil johan dengan nama tak elok pon..
Quote Joyah_ 27-11-2017 03:03 PM
Alah netizen ni benda kecik cemni pun nk dipebesarkan {:nose


Lainlah ozylnn tu naikkn kaki dia ke muka johan. Eh?


{:thief
Quote puteribaya 27-11-2017 03:16 PM
panggil Abang dan Ayang pun kalu hari2 kena lempang..buat apa?
Quote mieymiey 27-11-2017 03:23 PM
Netizen menyampah la tu, cuma saja guna isu aku-kau sebagai bahan meluahkan rasa menyampah
Quote Amina_Mirza 27-11-2017 03:37 PM
puteribaya replied at 27-11-2017 03:16 PM
panggil Abang dan Ayang pun kalu hari2 kena lempang..buat apa?

Hahaha padu ayat uols! Abang ayang anja  tp kena kaki pun taguna sesen
Quote puteribaya 27-11-2017 03:49 PM
Amina_Mirza replied at 27-11-2017 03:37 PM
Hahaha padu ayat uols! Abang ayang anja  tp kena kaki pun taguna sesen

kann siang2 sepak terajang..malam baru nak sayang2
Quote makton 27-11-2017 03:52 PM
suka aku tgk johan melayan gurau dgn bini & anak2 heols
Quote huehue 27-11-2017 03:52 PM
Banyak je laki bini yang beraku-kau. Ingat semua orang suka ke berbaby baby bersayang sayang?
Quote Amina_Mirza 27-11-2017 03:53 PM
puteribaya replied at 27-11-2017 03:49 PM
kann siang2 sepak terajang..malam baru nak sayang2

Tu kira untunglah malam nak bersayang2 uols. Ada yg siang malam pagi petang makan kaki tangan & sumpah seranah.
Quote Joannalee 27-11-2017 03:58 PM
Dorg ni mmg mcmni kan acah2 gangster sesama mereka. So lantak dorg la ... netizen pun mcm Xtau
Quote puteribaya 27-11-2017 03:59 PM
Amina_Mirza replied at 27-11-2017 03:53 PM
Tu kira untunglah malam nak bersayang2 uols. Ada yg siang malam pagi petang makan kaki tangan & su ...

memang lah sayang2..nak tuuu..kalau siang malam mkn kaki..bila dia lena..sembelih je
Quote Amina_Mirza 27-11-2017 04:21 PM
puteribaya replied at 27-11-2017 03:59 PM
memang lah sayang2..nak tuuu..kalau siang malam mkn kaki..bila dia lena..sembelih je

Lebih sgt tgk drama, nak hidup fairytale sgt. Kalau iols, panggillah apapun janji ada hormat bukan panggilan tak senonoh, nafkah semua cukup, tggjwb cukup, iols happy dah. Tak payah janji bulan bintang bermanis mulut dgn iols.
Quote EncikRhoma 27-11-2017 04:35 PM
kalau panggil pak hang, mak hang camna pulak?
Quote simatakucing 27-11-2017 04:42 PM
OK je asalkn jgn kepala bapak sudehh
Quote puteribaya 27-11-2017 04:43 PM
Amina_Mirza replied at 27-11-2017 04:21 PM
Lebih sgt tgk drama, nak hidup fairytale sgt. Kalau iols, panggillah apapun janji ada hormat bukan ...

meols pun cenggitu..manis mulut sgt pun bukan nye betul..pelesu,,heheh
Quote nuryakmal 27-11-2017 04:54 PM
dah dia ok cara tu, sibuk plk netizen nih

Lihat semua komen(36)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.056981s Gzip On
To Top