Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Telan Racun Rumpai Kerana Tertekan Dengan Hutang Pengajian

27-11-2017 09:58 AM |Dilihat:2339| Komen: 24
Seorang wanita ditemui anak lelakinya berusia 11 tahun terbaring berhampiran stor dalam keadaan mulut berbuih selepas meneguk racun rumpai.



Memetik Harian Metro, kejadian berlaku di rumahnya di Simpang Durian, Jelebu, Sabtu lalu.

Sehubungan itu, anak wanita terbabit memberitahu neneknya mengenai kejadian berkenaan. Wanita itu kemudian menghubungi menantunya, kata Ketua Polis Jelebu, Deputi Superintendan Kamarul Rizal Jenal.

Tambahnya, ketika kejadian, suami wanita berusia 44 tahun itu berada di Kuala Pilah. Sebaik dimaklumkan, dia bergegas pulang ke rumah dan membawa isterinya ke Hospital Tuanku Ja'afar, Seremban.

Berdasarkan siasatan, wanita ini dikatakan kemurungan di samping tertekan selepas diminta menjelaskan hutang pengajian. Dia kini dalam keadaan stabil, katanya. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
1
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 24
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote M.Rose 3-12-2017 11:43 AM
lek sis. Utang duit ja pun. Carik keja byr ansur ansur. Tu pun kalu mau la men bunuh diri x jentel la

Lain-lain Komen

Quote Skuau 26-11-2017 11:55 PM
sapa nk utang tuk berlajar kalo lagu ni???
Quote slavehunter 27-11-2017 12:06 AM
Semua orang berhutang kak.
Quote prettyuglybabe 27-11-2017 12:19 AM
dari abis belajar tak pernah bayar ke?

Quote InVendeTTa 27-11-2017 12:53 AM
Hi kak..meruntun x dapek travel oversea ke kena blacklist ptptn? Nasib baik la ko hidup.
Quote ninja boy 27-11-2017 01:29 AM
kalau umur 24 habis belajar 20 tahun tak habis2 bayar ka
Quote Burong_Hantuk 27-11-2017 01:37 AM
byar lah sikit sikit
Quote Lagubestbest 27-11-2017 06:35 AM
Tengokla alamatnya Simpang Durian, kojolobak kojolobu. Pedalaman tu.. mestilah tak nampak masa depan.

Quote akusukaq 27-11-2017 07:14 AM
Edited by akusukaq at 27-11-2017 07:16 AM

dah memang kemurungan hutang belajar plk jadi modal disalahkan.beratus ribu yg sengaja tak nak bayar study loan aman je hidup.siap kumpul harta benda lagi dgn simpanan yg ada.bukan hutang dgn ahlong pun.
Quote pearl.silver 27-11-2017 07:53 AM
Dia buat pinjaman belajar dgn along tak berlesen ke.yg stress sgt tu nape.
Quote missDollie 27-11-2017 08:49 AM
Aku speku debt collector la ni call dia tekan2 pasal hutang..betul tak?
Quote Andyscenes 27-11-2017 08:50 AM
Aku terima call suh bayar xde pun stress mcm tu. sape suh x byr. Kau buat apa lepas belajar? Mengangkang je ke??
Quote fly_in_d_sky 27-11-2017 09:15 AM
kalau dah pinjam tu pepandai le bayar
jangan dibiarkan je ...
apa yang stress nya .. takkan ler serendah RM 50 - RM 100
takkan tak kerja lagi ..
apa pun masalah ada penyelesaian
tapi teguk racun bukan selesai masalah
kalau teguk racun tapi masih hidup .. kemudian hidup dalam keadaan tubuh badan yang tak sihat
dah susah orang lain untuk menjaga seumur hidup
hutang masih ada .. siapa nak bayarkan tu ...?

Quote nisako 27-11-2017 09:15 AM
tak akan smpi skrg x habis bayar
Quote glump 27-11-2017 09:36 AM
Adk ipar aku x byr sejak 2015,sekali penuntut hutang call..akan block akaun penjamin.tak pasal2 pak mertua masuk sepital tak tahan stress
Quote sarahmirza 27-11-2017 10:55 AM
DAh tua pun masih ada hutang belajar?
Atau lambat sambung belajar & still hadap loan bayar yuran belajar?
Ada sorang ni i kenal, gaji RM1600 sebulan study part time ambil degree bayar sendiri yuran sambil bayar hutang ptptn lagi.
Pergi kerja hari2 bawa bekal.

Quote merrissa 27-11-2017 03:35 PM
korang mana tau baper byk hutang dia ....ntah2 dia hutang beljar luar negara tapi tak abis bljr ker

or belajar kolej swasta .....tak abis gak ke...

so now dia keje dgn gaji spm je ker....

tu yg stress bangat tuh
Quote helicornia 27-11-2017 03:59 PM
Lagubestbest: Tengokla alamatnya Simpang Durian, kojolobak kojolobu. Pedalaman tu.. mestilah tak nampak masa depan. <a href="http://1.bp.blogspot.com/-o0Qtn1sdaTk/UUpv73KbTd" target="_blank">http://1.bp.blogspot.com/-o0Qtn1sdaTk/UUpv73KbTd</a> ...

gambo mana ko amik tu? simpang durian tu kampung kiri kanan tkde hiway gitu.btw kt simpang durian ni je bangsa lain selain melayu ye
Quote vanillaninja 27-11-2017 04:54 PM
Lepas grad memang tak pernah bayar langsung ke apa? Nama pun pinjaman, harus la bayar balik. Dah kenapa sampai stressed bila disuruh bayar?
Quote onexox97 27-11-2017 08:28 PM
stres dimana2 tapi bunuh diri bukanubat die

Lihat semua komen(24)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.093885s Gzip On
To Top