Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Kembar Siam Bercantum Kepala Bakal Dipisahkan

24-11-2017 11:54 AM |Dilihat:1943| Komen: 34
Pasangan kembar siam, Joy dan Joyce Magsino yang bercantum pada bahagian kepala bakal menjalani pembedahan untuk dipisahkan.

Pasukan doktor yakin mereka berdua dapat dipisahkan walaupun terdapat risiko tinggi nyawa salah seorang daripada mereka tidak dapat diselamatkan.

Foto: Daily Mail
Pasangan kembar berusia 10 tahun itu merupakan kembar angular frontal partial craniopagus iaitu bercantum kepala, namun memiliki dada, anggota badan dan abdomen masing-masing.

Daily Mail melaporkan kos pembedahan bakal menelan kos hampir AS$100,000 (RM411,000).

Foto: Daily Mail
Ibu bapa kepada kembar tersebut,  Patrick Magsino, 30, dan isterinya, Jomarie dikatakan bersedia mengambil apa jua risiko.

Namun tidak jelas tentang bagaimana mereka akan menganggung kos pembedahan kerana Masino hanya bekerja sebagai pembantu pasar raya, manakala Jomarie pula terpaksa berhijrah ke Qatar untuk menjadi pembantu rumah.

Foto: Daily Mail
Pasangan kembar itu kini sedang menjalani beberapa prosedur perubatan di San Juan, Timur Manila. -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 34
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote mrsLucky 27-11-2017 08:54 AM
Kasihan....sukarnya hidup bercantum kepala begini...semoga berjaya pembedahan memisahkan mereka..

Lain-lain Komen

Quote Skuau 24-11-2017 12:12 PM
kembar pilipin la....{:laugh
Quote EJALTI 24-11-2017 12:14 PM
Moga selamat semuanya...
Quote oni313 24-11-2017 12:15 PM
teringat dulu tahun 2003, kembar ladan dan laleh bijani...

segalanya ok, bila time surgery, both of them meninggal dunia

Quote robotech 24-11-2017 12:16 PM
Pembedahan ni 50-50%. Samada salah satu survive, atau dua2 tak survive.
Quote matchstick 24-11-2017 01:39 PM
semoga berjaya...kesian tgk
Quote fushimi 24-11-2017 01:43 PM
biasa kalau kes  macam ni more to experimen.Apa pun semoga selamat semuanya
Quote mieymiey 24-11-2017 02:05 PM
robotech replied at 24-11-2017 12:16 PM
Pembedahan ni 50-50%. Samada salah satu survive, atau dua2 tak survive.

Dua-dua survive takder ker?
Quote minguk 24-11-2017 02:37 PM
semoga selamat semuanya..
Quote Otaku85 24-11-2017 03:01 PM
Dr Ben Carson juga ke yg akan buat pembedahan?
Quote dauswq 24-11-2017 08:07 PM
Otaku85: Dr Ben Carson juga ke yg akan buat pembedahan?


Tak. Sbb dia dh jd menteri kabinet trump la ni.


Quote samasam90 24-11-2017 08:18 PM
org Filipina memang ada agent ke yg hantar depa ne ke luar negara? berlambak depa kat sana
Quote cap_ayam 24-11-2017 08:41 PM
Beraninya parents ambil risiko kehilangan .. Semoga berjaya pembedahan ni..
Quote eyansss 24-11-2017 08:44 PM
oni313 replied at 24-11-2017 12:15 PM
teringat dulu tahun 2003, kembar ladan dan laleh bijani...

segalanya ok, bila time surgery, both  ...

diorang ni share blood vessel utama dan memang dah bagitau risiko tinggi tapi diorang memang nak jugak proceed...
Quote lonely_surina 24-11-2017 08:57 PM
semoga dipermudahkan..
simpati dengan keadaan mereka..
Quote Dwdrum 24-11-2017 10:03 PM
Harap survive ..... ada case yang berjaya
Quote Decaffeinated 25-11-2017 12:21 PM
10 tahun menderita tapi boleh tak budak ni menolak pembedahan even kalau parents consent to it? Dorang punya nyawa kan....

yang pasangan Iran tu dulu dah tau high risk sbb factor umur katanya

Quote dauswq 25-11-2017 12:43 PM
Edited by dauswq at 25-11-2017 12:45 PM
eyansss replied at 24-11-2017 08:44 PM
diorang ni share blood vessel utama dan memang dah bagitau risiko tinggi tapi diorang memang nak j ...

sbb personaliti masing2 berbeza. sorg suka bercakap, sorg jenis senyap
diorg nak privasi sendiri, jadi diorg amik risiko ni..

Quote Burong_Hantuk 25-11-2017 01:09 PM
moga selamat operete nanti
Quote MissDoraisamy 25-11-2017 01:28 PM
Moga selamat semua..kesian tgk

Lihat semua komen(34)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.091567s Gzip On
To Top