Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

'Betul Ke Tu Gambar Lucah Kau Aina?' - Gadis Terkejut Gambar Selfie Jadi Gambar Bogel!

23-11-2017 05:44 PM |Dilihat:4346| Komen: 28
Terkejut beruk dibuatnya seorang gadis bila tiba-tiba mendapati gambar diri sendiri digunakan oleh pihak yang sangat tidak bertanggungjawab.

Dikenali sebagai Aina, gadis ini mendedahkan beberapa keping gambarnya telah dijadikan umpan untuk mendapatkan keuntungan segera. 

Katanya lagi, ia telah dimuat naik menerusi sebuah akaun Instagram yang menawarkan pakej gambar lucah. 


Cara yang digunakan juga licik iaitu meletakkan gambar pemilik sebenar bersebelahan dengan gambar lucah, seolah-olah ia merupakan gambar lucahnya sendiri. 

"Tolong report Ig ni..dia ambil gambar aku and bila swipe sebelah, dia masukkan gambar perempuan yang serupa muka aku.

"Wtf do. kau siapa?? Orang tu aku!! Gigih dia cari gambar muka org yg seakan muka aku.."




Yang menyakitkan hati setiap gambar bogel yang ingin didapatkan harus dibayarkan dengan harga serendah RM30 sahaja. Begitu murahnya maruah gadis-gadis ini dipermainkan. 

Bukan Aina sahaja terkena, menurutnya rakan-rakannya turut menjadi mangsa individu tersebut. 



Pun begitu, Aina memberitahu akaun tersebut kini telah dipadam selepas banyak pihak melaporkan kepada pengurusan Instagram. 

Kisah ini diharapkan menjadi iktibar buat semua agar lebih berhati-hati memuat naik gambar swafoto di laman sosial. Apa pula pendapat anda? - CARI 

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 28
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote amukgemuk 26-11-2017 09:45 PM
Nak sangka buruk tak? Nak sangka buruk tak?
Tak yah la.

Pelakunya ada gambar lucah. Rasa nak buat bisnes. Tapi kalau jual gitu je, tak sensasi sangat. Sama je dgn gambar lucah yg lain.
Lebih sensasi kalau ada gambar subjek yg berbaju.
Lebih sensasi kalau ia berkeadaan sopan.

Kan budak tu kata ig yg buat kerja tu pun dah padam?

Lain-lain Komen

Quote Andyscenes 23-11-2017 05:46 PM
Tah tah yea gambo dia
Quote SerenaBlair 23-11-2017 05:48 PM
Kesian dia kena pitnah
Quote miszclassique 23-11-2017 06:20 PM
Rajin betul orang tu {:nose
Quote kivio 23-11-2017 06:35 PM
Dalam kes ni, aku salahkan pompuan.
Ko gigih post selfie untuk apa? Untuk tatapan sape?
Dah bila orang tatap muke ko, reti plak melatah.
Pa.Dan.Mu.Ka
Quote armin 23-11-2017 07:13 PM
kivio: Dalam kes ni, aku salahkan pompuan.Ko gigih post selfie untuk apa? Untuk tatapan sape?Dah bila orang tatap muke ko, reti plak melatah.Pa.Dan.Mu.Ka

Kalau mcm tu semua org kat dunia ni tak blh post gambar sendiri la betul tak? Lol. Keje nak victim blaming je
Quote HannahMontana 23-11-2017 08:35 PM
gila sgtt tu
Quote noraidil_06 23-11-2017 08:51 PM
kivio: Dalam kes ni, aku salahkan pompuan.Ko gigih post selfie untuk apa? Untuk tatapan sape?Dah bila orang tatap muke ko, reti plak melatah.Pa.Dan.Mu.Ka



U so funnye man. Tp x kelakar
Quote batmana 23-11-2017 11:17 PM
kamu bole post gmba sndiri, tapi letakla watermark kt gmba tu

tau tak kamu,brapa USD designer bayar utk dptkn gmba wajah model?  dkt website yg jual clipart file.
sekeping boleh caz usd 30 , tu baru sekeping

ni kamu upload gmba persis model, free2 je bagi, sebab takde nilai bagi mu

tapi bernilai bagi para scammer, sebab senang dorg akses, salah guna, curi indentiti, nyamar jadi gf org kaya la tu ni

kalau mu muka buruk, tu tk kisahla
ni muka lawa, pi letak kt tenet.

so konsepnya, pengupload tu sama je bodo dgn scammer tu.


Quote cik_sssara 24-11-2017 12:14 AM
Sebab tu aku akan fikir berjuta kali kalau nak share gambar sendiri/family/member kat internet. Mengundang.
Quote Jorja 24-11-2017 01:34 AM
Ni kalau kena kt adik n cousins akan I padankan muka aja.. mgalahkan retis tiap hari upload gambar close up pula tu. Actually sebelum ni ada yg dah kena pun. gambar kena guna utk buka fake acc tapi no big deal derang kata
Quote devilito2 24-11-2017 07:59 AM
habis jadi bahan fitnah... semoga lebih berhati2
Quote jointhecurse 24-11-2017 08:07 AM
Mengundang sgt post pic.. harap lpas ni lbh hati2 post pic
Quote meteorspeed 24-11-2017 09:46 AM
pesal aku rasa fishy sangat..kalu dia artis aku leh terima la alasan gitu..entah entah yer gambar dia tp nak cover malu ckp la gitu..dia sapa org gigih nak curik gambar
Quote tri-max 24-11-2017 10:13 AM
bentuk idung jambu air mmg copy paste dua2 photo
play victim sesangat yer... rasain lor
#betikmudatibatibajadilabuhalloween
Quote minguk 24-11-2017 02:58 PM
harap sis ni bertabah la
Quote makton 24-11-2017 04:18 PM
iger tu guna pic budak pmpuan tu, dan gigih cari pic yg seiras dgn budak tu.

ada dendam kesumat ke?? motip nak buat modus operandi mcm tu?

budak tu retis ke? smpai segigih gitu iger tu.
Quote M.Rose 24-11-2017 05:06 PM
Zman skarang macam macam ada
Quote ahcun90 24-11-2017 05:44 PM
melampauiiiiiiiiiiiiiiii
Quote ahcun90 24-11-2017 05:45 PM
hmmmmmmmmmmmmmmmmm

Lihat semua komen(28)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.052977s Gzip On
To Top