Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis

Trend Mekap Separuh, Mana Lagi Lawa?

22-11-2017 11:43 AM|Oleh: Maly Rosli | Dilihat: 2340| Komen: 21

Laman sosial seringkali digunakan sebagai platform untuk menjadi 'trendsetter' dalam kehidupan seharian. Salah satu yang digemari wanita adalah tutorial mekap.

Terbaru, 'mekap 50/50' menjadi trend di Instagram (IG). Gambar yang dikongsi memaparkan perbezaan nyata wajah dengan dan tanpa secalit mekap.

Luculah mereka ni. Ada sahaja trend baru yang dikongsikan. Menerusi perkongsian gambar berikut, ada yang terlihat unik, malah tak kurang juga yang kelihatan agak pelik. 

Tak ada kerja sangat agaknya nak main mekap separuh-separuh ni. Jom tengok apa yang menarik sangat dengan trend 'mekap tak siap' ni.

1. 


2.


3.


4.


5.


6.


7.


8.
Foto: IG


Macam mana? Menarik atau pelik menurut anda? Mungkinkah ada di kalangan anda yang sudah mencuba mekap macam ni? - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
3
Marah
10
Terkejut
2
Sedih
3
Lawak
4
Bosan
3
Komen: 21
Komen

Previous : Miss V Boleh Kena Jangkitan Kuman Kerana Sabun, Biar Betul?

Next       : Tinggi Hanya 1 Meter, Si Genit Ini Pecah Stereotaip Dunia Fesyen!

Komen Terbaru

Quote rukia2 31-12-2017 12:16 AM
Pic 1st n last tu amboiii beza sungguh lepas tepek mekap... Tolonglah mekap Smpai abes

Lain-lain Komen

Quote Lorra2411 22-11-2017 12:07 PM
ada yang belah tak makeup lagi lawa pulak dari yang makeup
Quote Artemesiaa 22-11-2017 12:10 PM
Gila perhatian dan pujian ler tu
Quote RatuDunia94 22-11-2017 12:23 PM
Burok..

Quote matchstick 22-11-2017 01:59 PM
jimat alat mekap.
Quote mieymiey 22-11-2017 02:52 PM
Yang gilda_online tu takder beza mekap dengan tak makeup. Tp betul ker tang tak mekap tu? Macam membohong jer. Lebih kepada natural mekap
Quote deltoid 22-11-2017 03:05 PM
Itu macam ka
Quote vanillaninja 22-11-2017 03:15 PM
I tak minat makeup so I tak faham apa motif theyols buat macam ni.
Quote makton 22-11-2017 03:46 PM
gilda tu aku konpius jap.

kenapa yg tak mekap lagi lawa??
Quote chinta89 22-11-2017 03:48 PM
gmbr ketiga tu, kata half make up hal ori. tp kening dua2 lukis.

bt2 iols suke tgk ST si yatie tu mekap sebelah2 ni. cantik.
Quote felinecat 22-11-2017 06:54 PM
no 3 tu dedua belah makeup
Quote kittypong31 22-11-2017 07:40 PM
konon creativity chuols
Quote moonbug 23-11-2017 12:47 AM
Pelik pelik je
Quote aleesyasofia 23-11-2017 01:02 AM
boleh tgk wajah asal tanpa mekap.. sblm dan slps mekap.. ketara btul..
Quote jointhecurse 23-11-2017 08:05 AM
mieymiey replied at 22-11-2017 02:52 PM
Yang gilda_online tu takder beza mekap dengan tak makeup. Tp betul ker tang tak mekap tu? Macam memb ...

kan tgk kning nbibir pn tau dia make natural
Quote raihaneem 23-11-2017 08:29 AM
Suka tgk..terer make up. Tp ada yg dah mmg lawa...make up jd kurang lawa
Quote mieymiey 23-11-2017 08:41 AM
jointhecurse replied at 23-11-2017 08:05 AM
kan tgk kning nbibir pn tau dia make natural

Dia make up jer kan? 'No make up look' make up.
Quote jointhecurse 23-11-2017 08:48 AM
mieymiey replied at 23-11-2017 08:41 AM
Dia make up jer kan? 'No make up look' make up.

dr tilikan pic ni mmg make up.. tp nak acah2 ak msh lawa wpn "xmake up"
Quote zakiahmahadi 30-12-2017 08:23 PM
Manusia smkn pelik
Quote samasam90 30-12-2017 10:24 PM
mieymiey replied at 23-11-2017 12:41 AM
Dia make up jer kan? 'No make up look' make up.

mati2 la iolls ingat muka asli lagi cantik dari muka make up..

Lihat semua komen(21)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas
     CARI App
    Get it FREE Apple App Store
    Get it FREE Google play
     Instagram
    cari_infonet
    FOLLOW
    Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
    0.044430s Gzip On
    To Top