Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

UFO Dirakam Terbang Masuk Ke Atmosfera Bumi

22-11-2017 10:33 AM |Dilihat:2531| Komen: 24
Salah seorang kru Stesen Angkasa Lepas Antarabangsa (ISS) telah berjaya merakam satu objek misteri (UFO) yang terbang memasuki atmosfera bumi.

Walau bagaimanapun Pentadbiran Aeronautik dan Angkasa Lepas Kebangsaan (NASA) menafikan dakwaan tersebut, sebaliknya memberitahu objek tersebut adalah meteor.

Menurut laporan Metro UK, pakar teori konspirasi berpendapat ia adalah sebagai bukti kewujudan makhluk asing.

Foto: metro.co.uk
Saluran popular, SecureTeam10 yang telah memuat naik video tersebut di Youtube mendakwa NASA cuba menyembunyikan kewujudan hidupan di angkasa lepas.

"Lihat objek bercahaya itu bergerak. Kelajuannya sekitar 136 kilometer sejam jauh lebih perlahan berbanding meteor.

Pesaningnya,  Lions Ground mendakwa SecureTeam10 sengaja memperbodohkan penonton dengan penyebaran video tersebut.

Foto: metro.co.uk
SecureTeam10 mengaut kira-kira AS$745 (RM3,100) sehari dengan menyiarkan video palsu bagi memperdayakan peminat objek terbang tidak dikenali (UFO). 

Klip video yang menyaksikan satu bebola bercahaya bergerak pantas menuju ke atmosfera bumi itu dirakam oleh angkasawan Itali, Paolo Nespoli. -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 24
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote precious_chicas 6-1-2018 12:23 PM
Patutnya UFO datang ke Malaysia, mengimarahkan lagi bumi makmur yg dah sedia ramai pendatang asing. Takat sekapal dua UFO apalah sangat. Jemputlah datang wahai alien.

Lain-lain Komen

Quote Skuau 22-11-2017 12:08 PM
dr zaman ET smpai ke Justice League dh berapa ramai depa mai....
Quote RatuDunia94 22-11-2017 12:13 PM
jemput datang...
Quote OmJualGas 22-11-2017 12:14 PM
No wonder minyak ron naik lagi.....
Quote saviour_09 22-11-2017 12:16 PM
Welcome to planet Earth!
Quote dodolgemokgila 22-11-2017 12:17 PM
Silakan semua
Quote rospinki 22-11-2017 12:18 PM
ufo memang suka pegi US sana..kalau ikut lojik sebab us mukabumi dia lagi luas..sebab tu byk kes pendatang asing ni dilapor ..mcm2 kes terdahulu pasal ufo dari us.
Quote imthegirl 22-11-2017 12:32 PM
Harap harap datang culik bos akak
Quote EJALTI 22-11-2017 12:52 PM
imthegirl replied at 22-11-2017 04:32 AM
Harap harap datang culik bos akak

Harap culik si MO1 Malaysia dan dihumban ke planet pluto...
Quote fushimi 22-11-2017 12:55 PM
imthegirl replied at 22-11-2017 12:32 PM
Harap harap datang culik bos akak

bos ko sapa ? saja tanya
Quote lolita737 22-11-2017 01:18 PM
datang sempena filem star wars yg bakal ditayangkan next month kot.
Quote tumpanglalu74 22-11-2017 01:41 PM
Edited by tumpanglalu74 at 22-11-2017 01:43 PM

Mana pegi space junk?



Nak tanye Angkasawan Negara, dia ade tak nampak space junk mase ateh ISS dulu?

Quote Nt-ViruS 22-11-2017 02:06 PM

pandainye PS video, yg PS tue gambau yang ko share tue.

space debris sangat kecik. bayangkan sebeso-beso kereta ko boleh naik tu kalau tengok dari ISS agak2 nampak tak?. sama macam space debris, kalau space debris lalu depan camera pun belum tentu boleh nampak.

plus space debris bukan ada cahaya atau lampu, memang tak nampak la jawapnya.

Quote deltoid 22-11-2017 02:32 PM
Predator kot. Hahaha
Quote deltoid 22-11-2017 02:34 PM
rospinki replied at 22-11-2017 12:18 PM
ufo memang suka pegi US sana..kalau ikut lojik sebab us mukabumi dia lagi luas..sebab tu byk kes pen ...

Elok sangat lah. Orang sana kena jadi bahan eksperimen
Quote MH3707 22-11-2017 02:37 PM
yolah tu




Quote Simunggu 22-11-2017 03:06 PM
hari mau kiamat...
Quote hyie 22-11-2017 03:20 PM
rospinki replied at 22-11-2017 12:18 PM
ufo memang suka pegi US sana..kalau ikut lojik sebab us mukabumi dia lagi luas..sebab tu byk kes pen ...

bukan russia lagi luas ke sister?
Quote rospinki 22-11-2017 04:01 PM
hyie replied at 22-11-2017 03:20 PM
bukan russia lagi luas ke sister?

ya rusia luas..tapi ufo lebih suka us..selain faktor mukabumi..rusia juga takda walmart.
Quote sunakochan 22-11-2017 04:11 PM
jangan tunjuk gambaq ni kat flat earth society, nnt depa meroyan. depa kata cgi bumi melengkung

Lihat semua komen(24)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.108626s Gzip On
To Top