Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Hilang Ingatan, Lumpuh Selepas Lahirkan Anak Bongsu

21-11-2017 04:53 PM |Dilihat:3290| Komen: 53
Kegembiraan seorang ibu melahirkan anak keempat bertukar pilu apabila dirinya lumpuh selepas 18 hari berpantang. 

Meriam Zakaria, 37, disahkan menghidap penyakit Symptomatic Hypokalemia, kekurangan garam dan nutrisi dalam badan.

Berita Harian melaporkan, Meriam juga tidak mampu bercakap dan hilang ingatan.

Suaminya, Mohd Zaki Ismail, 37, berkata isterinya kerap muntah, kedua-dua tangannya menjadi lemah dan tidak bermaya.

Foto: Berita Harian
Hasil pemeriksaan doktor mendapati oksigen tidak sampai ke bahagian kepala menyebabkan dia tidak dapat bercakap.

Pendapatan Mohd Zaki yang bekerja di bengkel kimpalan Lubuk Stol tidak mencukupi untuk menampung mereka sekeluarga yang tinggal di Kampung Felcra Bukit Tandak, Rantau Panjang.

"Saya perlu menguruskan isteri saya sepenuhnya termasuk pakaian serta memberinya susu khas menggunakan wayar melalui hidung.

"Isteri saya juga perlu katil khas memandangkan keadaannya yang tidak boleh bergerak. Sekarang ini kami meminjam katil daripada saudara dan perlu memulangkannya," katanya. 

Perbelanjaan lampin pakai buang dan susu khas menelan belanja kira-kira RM600 sebulan. 

Orang ramai yang bersimpati boleh menyalurkan sumbangan ke akaun Bank Simpanan Nasional, 0301641000104871 atas nama Mohd Zaki Ismail.-CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 53
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote yangsemb 17-12-2017 03:20 PM
Allahuakbar..semoga urusan dipermudahkan{:cryrun

Lain-lain Komen

Quote pearl.silver 21-11-2017 04:59 PM
Sedihnya...
Teringat dulu ada forumer cerita kakak dia coma lepas bersalin..mak dia ada blog ceritakn pasal kkk dia tu..tp x ingat dah nama apa..
Quote yuliss 21-11-2017 05:00 PM
Edited by yuliss at 21-11-2017 05:01 PM

Kesiannya.rakyat camnila layak dibantu bkn si pemalas kemas rmh or taik dadah..si bapak pn bekerja.anak dorg pun bkn berderet3.mntk bantuan pon sbb bini sakit.mana nom akaunnye wartawan xmintak ke mcmna nak derma? Icomplete news ni nyusahkn btl ke ada cara lain nk derma kat dia
Quote EJALTI 21-11-2017 05:01 PM
Sedihnya...

Semoga dipermudahkan segala urusan....
Quote yuliss 21-11-2017 05:03 PM
pearl.silver replied at 21-11-2017 04:59 PM
Sedihnya...
Teringat dulu ada forumer cerita kakak dia coma lepas bersalin..mak dia ada blog cerita ...

Yg doc koma tu ke? Tumbah darah pas beranak?
Quote vanillaninja 21-11-2017 05:04 PM
Kesiannya. Macam mana nak bagi sumbangan? Semoga dipermudahkan urusan this family.
Quote pearl.silver 21-11-2017 05:04 PM
yuliss replied at 21-11-2017 05:03 PM
Yg doc koma tu ke? Tumbah darah pas beranak?

Iya kot..i x ingat dah cerita nye..
Adik dia forumer sini
Quote adorabelle1985 21-11-2017 05:05 PM
sedihnyaaaaaaaa...pengorbanan seorang mak nak lahirkan anak dia..dah laa sakit beranak...kena pulak penyakit lain masa dlm pantang...hilang ingatan.....harap anak anak dia dpt jaga mak dia nanti bila dah besar..aku doakan kakak ni cepat sembuh mcm dulu.
Quote EJALTI 21-11-2017 05:05 PM
vanillaninja replied at 21-11-2017 09:04 AM
Kesiannya. Macam mana nak bagi sumbangan? Semoga dipermudahkan urusan this family.

Ada no akaun si suami dalam artikel tuh....boleh la derma...

Opppssssssss sori tak ada....ada dalam artikel harian metro....nanti iols carikan...
Quote EJALTI 21-11-2017 05:07 PM
vanillaninja replied at 21-11-2017 09:04 AM
Kesiannya. Macam mana nak bagi sumbangan? Semoga dipermudahkan urusan this family.

https://www.hmetro.com.my/utama/ ... eratnya-dugaan-kami

Ni no akaun suaminya...

Orang ramai yang bersimpati dengan nasib keluarga ini boleh menyalur sumbangan ke akaun Bank Simpanan Nasional, 0301641000104871 atas nama Mohd Zaki Ismail.
Quote vanillaninja 21-11-2017 05:09 PM
EJALTI replied at 21-11-2017 09:07 AM
https://www.hmetro.com.my/utama/2017/11/285972/beratnya-dugaan-kami

Ni no akaun suaminya...

Thanks tepekkan
Quote mizkajura 21-11-2017 05:18 PM
semoga dipermudahkan ujiannya
Quote mizkajura 21-11-2017 05:19 PM
Klu laki dia tinggalkan...moga dia mati dgn azab!!!!
Quote mizkajura 21-11-2017 05:21 PM
Bertabahlah anak2 semasa ibuayah diuji begini. Semoga Siberian hati yg tabah dang minda yg kuat. Semoga berjaya dlm pelajaran, kerja dan dpt  Bantu mrk kelak
Quote prizadane 21-11-2017 05:26 PM
sedihnya...
semoga suami dan family tabah menghadapi dugaan ini
Quote samasam90 21-11-2017 05:30 PM
sedihnya.. semoga dipermudahkan urusan
Quote tri-max 21-11-2017 05:30 PM
last week pon aku ada terjumpa seorang ibu yg mengalami keadaan mcm ni, tp dia nasib baik tak kritikal. hanya saraf blkg otak yg effect menyebabkan motor utk kaki jalan & speech delay jer
skrg recovery & boleh continue kerja, it makes me think mmg betulah melahirkan anak ibarat bertarung nyawa...
Quote merrissa 21-11-2017 05:34 PM
kesiannya...harap laki dia x jd mcm ada kisah seorg isteri menduakan suami dia yg strok....smpai mengdung plak tuh
Quote shernazz 21-11-2017 05:36 PM
mizkajura replied at 21-11-2017 05:21 PM
Bertabahlah anak2 semasa ibuayah diuji begini. Semoga Siberian hati yg tabah dang minda yg kuat. Sem ...

nape plak siberian plak
pak dia malaysian


iols sangat terkesan dengan berita begini
memikirkan dengan kehidupan anak anak
bukan mudah ok jaga orang sakit
segalanya perlu diambil berat


iols tahu, autokorekt
Quote kimchipedas 21-11-2017 05:37 PM
Allahu..semoga dipermudahkan encik sekeluarga

Lihat semua komen(53)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.107778s Gzip On
To Top