Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Pengebom Berani Mati Ini Kena Denda RM400

17-11-2017 03:46 PM |Dilihat:993| Komen: 13
Akibat memakai kostum ala pengebom berani mati, seorang lelaki warga Yaman didenda RM400 dan reman selama seminggu. 

Memetik laporan Berita Harian, lelaki itu mengaku bersalah berpakaian ala pengebom  berani di Mahkamah Majistret di Petaling Jaya. 

Amjad Jalal Ahmed Al-Dahan, 34 yang kononnya mahu menyambut Halloween dituduh melakukan mudarat awam dengan memakai kostum berkenaan di sebuah kondominium di Damansara pada 28 Oktober lalu.

Dia yang merupakan seorang perunding teknologi maklumat dituduh bawah Seksyen 290 Kanun Keseksaan, yang memperuntukkan hukuman denda maksimum RM400. 

Foto Carian internet
Penguamnya memohon agar hukuman diringankan dengan mengambil kira anak guamnya telah direman seminggu dan memohon maaf. 

Namun, timbalan pendakwa raya Norazlina Razali memohon tertuduh dikenakan hukuman sebagai pengajaran kepadanya dan juga masyarakat. 


Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
1
Komen: 13
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote Burong_Hantuk 20-11-2017 12:11 AM
terlebih buat jenaka makan diri

Lain-lain Komen

Quote MH3707 17-11-2017 04:06 PM
la ingatkan dia dah bunuh org pastu denda cuma rm400 mcm nonsense...rupanya pakai kostum je
Quote saviour_09 17-11-2017 05:03 PM
max denda rm400
bayar lawyer untuk rayuan dah berapa riban

semoga menjadi pengajaran
Quote missinpiece 17-11-2017 07:00 PM
Macam2 hal
Quote chazey 17-11-2017 07:21 PM
Boo takda sense of humour!

Quote bangcak 17-11-2017 09:07 PM
Edited by bangcak at 17-11-2017 09:12 PM

sib baik keta polis tu tak singgah mesjid sepanjang bawak "pengebom" ke balai.
mungkin ramai lg bakal di tahan

Quote Jorja 18-11-2017 10:03 AM
Takda sensitiviti kan
Quote samasam90 18-11-2017 10:23 AM
org yaman sambut halloween juga.. meleis juga yg suchi murni.. bila lah meleis boleh merasa gelaran lindungan kaabah..
Quote batmana 18-11-2017 10:49 AM
tarak keje cari keje
Quote batmana 18-11-2017 10:49 AM
ni msti geng2 kuliah dia buat parti,
student lagi tapi perangai cm enjoy buat mcm2
jadila cmni
Quote EJALTI 18-11-2017 11:25 AM
Lawak tak kena tempat dan isu semasa...
Quote Konahhh 18-11-2017 03:45 PM
tu la yang jadi bila semua benda nak dibawa bergurau {:nose
Quote skinskin 19-11-2017 11:22 PM
nasib kene tahan jek waktu pakai pakaian tuhh.. kalo kene tembak ngan polis sbb ingat penganas sia2 jek ko hihihihi
Quote Burong_Hantuk 20-11-2017 12:11 AM
terlebih buat jenaka makan diri

Lihat semua komen(13)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.093324s Gzip On
To Top