Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis

Eh, Joy Berdoa Di Masjid Nabawi Tak Hadap Kiblat Ke Tu?

17-11-2017 12:32 PM|Oleh: Maly Rosli | Dilihat: 11653| Komen: 86

Selepas kontroversi badai rumah tangganya, Joy Revfa atau nama sebenarnya Siti Arifah Amin sekali lagi menjadi tumpuan netizen.



Bekas isteri kepada penyanyi Hafiz Hamidun itu kini sedang menunaikan ibadah Umrah di Tanah Suci, dan perkara itu dikongsinya menerusi Instagram.

Justeru itu, ruangan komen dibanjiri ucapan daripada pengikut yang mendoakan kesejahteraannya sepanjang mengerjakan umrah.



Bagaimanapun, ada juga segelintir pihak yang melemparkan komen dan kritikan negatif, mendakwa Joy bersikap riak dengan berkongsi gambar sedang melakukan ibadah di Mekah.

Malah, Joy turut menerima teguran apabila salah satu daripada gambarnya menunjukkan dia sedang menadah tangan berdoa membelakangkan kiblat.



Tidak hanya itu sahaja, penampilan Joy yang berinai ketika berada di Tanah Suci turut dipersoal netizen.



Ekoran terus-terusan menerima kritikan negatif, Joy bertindak membalas komen mereka di ruangan komen itu. Ada yang terasa juga ke dengan komen Joy itu?



Foto: IG Joy Revfa

Pelik dengan haters. Mereka tak suka dan mencemuh orang sesedap rasa, tetapi masih mengikuti setiap perkembangannya. Kenapa ya? - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
2
Bosan
6
Komen: 86
Komen

Previous : "Marah Sebab Sayang" - Mas Idayu Tak Kisah 'Dihentam'

Next       : Giliran Nora Dapat Hadiah, Nedim Bagi iPhone X!

Komen Terbaru

Quote aaz 22-11-2017 05:19 PM
acikhan replied at 22-11-2017 02:32 PM
Mak bapak aku baru balik Dari umrah ari sabtu lepas jd kiteorg korek2 citer Dari die aku tanye nga ...

Boleh je sentuh, as long as dah bukan dalam ihram. Lepas selesai tahallul, pi lah buat tawaf sunat. Atau time2 gi masjid tu, biasa kita akan tawaf sunat, tawaf tahiyyatul bait; time ni boleh la.. I pernah multazam dah depan mata, tangan baru nak angkat pegang. Mujur ada kawan cuit, dan ingatkan yang kita masih dalam ihram. Ada pendapat cakap, kalau tak sengaja sentuh kemudian cepat2 basuh tak kena dam. tapi kalau biarkan, nak kena bayar dam.

Lain-lain Komen

Quote Andyscenes 17-11-2017 12:54 PM
motip???? Ibadat senyap2 ler. Tuhan nampak kot
Quote harkktuih 17-11-2017 12:56 PM
Konsepnya kalau nk beribadah toksah lah upload kat socmed..simpan kenangan sendiri sudah..
Quote jane_hopper 17-11-2017 12:57 PM
Entah la, walaupun x minat si rempah ni, jane doakan semoga sheolls dapat umrah yg mabrur
Quote sitisitu25 17-11-2017 12:57 PM
dia retis ke? patut campak kat personaliti sosial sana
Quote TomItuSuamiAku 17-11-2017 12:57 PM
I rasa sebenarnya nak mengangkat tangan berdoa arah mana pun xpa. Tapi lebih afdal ikut arah kiblat. Tapi species dia ni memang drama ke hulu ke hilir. Jadi meluat tengok nyerrr. Memang kena hencap la Repah oiii
Quote Aduradura 17-11-2017 01:08 PM
iolls semalam tak boleh nk tdo memikir nk hencap sheolls...kekeke...lantak kau ler joyyyyahhhh......
Quote munchkin 17-11-2017 01:11 PM
Kenapa berinai tak boleh ke? Boleh explain why?
Quote munchkin 17-11-2017 01:14 PM
Apa pun selamat menunaikan ibadah umrah joy.
Quote kokocrunch 17-11-2017 01:42 PM
selamat menunaikan ibadah umrah joy.
Quote Joannalee 17-11-2017 02:34 PM
Xninat tp tgk then kutuk... aiyoooo oelik2
Quote alexandria_iz 17-11-2017 02:35 PM
Aku cukup x bole blah ngan minah nie. Kalo tgk video dia - lagi rasa sebu je. Trying too hard to look cute laa konon. Suara cam manja2 laa konon.

Dia nie king Coco versi sopan sikit. King Coco tu slang x bole blah. Minah nie plak, buat2 suara cute. Erghhhh.

Pastu gi mekah Madinah melaram sakan. Heran nk mampos. Pegi photoshoot ke hapa tah. Semua Kat sana relaks je pakai telekung jalan2. Lebih2 pakai abaya. Dia punya melaram - pergh.

Siap bole berbalas2 komen kat socmed. Ala2 gi holiday dah aku tgk.
Quote samasam90 17-11-2017 02:40 PM
konsepnya repah adalah, tuhan memerhati melalui social media...
Quote betsyjohnson 17-11-2017 02:41 PM
The fact that pic yg dia upload tgh berdoa tu so hencap sgt. Kalau ye pon tak nak nmpk berlakon, ko duduk la di kalangan jemaah then time berdia amik la gmbr. Pic ni nmpk fake sgt pastu siap bole reply comment.

Kalau iols pegi umrah iols off comment so xda la org nk bergossip n takda la iols nk balas2 comment. Bole upload gmbr tp tumpukan pd ibadat....
Quote Linopot 17-11-2017 02:47 PM
Ayyo... So drama la c rempah ni.. Suka sgt create kontrobasi
Quote jess1205 17-11-2017 02:50 PM
Masa I g umrah haritu memang I tak tengok hp sangat tau.. Kalau g melawat, otw tu sibuk ambik gambar je.. Lepastu dengar ceramah Ustaz yang follow ktorg.. Sepanjang 2 mnggu kat sana rasanya 2 keping gambar je yg I upload...Gambar close up Kaabah n gambar selfie dgn mak kat bahagian saf perempuan. Yelah rakyat marhean macam I ni mana mampu nak pegi ekot sukahati. So gunakanlah peluang tu untuk beribadah cukup2 cuci apa yg berkerak cukup2.

Ni boleh pulak ye berbalas komen tiap masa. Kan baik masa yang ada tu digunakan untuk membaca Al-Quran
Quote fushimi 17-11-2017 03:18 PM
apa nak heran orang sekarang tengah kankang kat labour room pun tayang sedunia apalah sangat tayang buat ibadah
Quote MH3707 17-11-2017 03:21 PM
sah sewel






Quote epalsearch 17-11-2017 03:55 PM
Andyscenes replied at 17-11-2017 12:54 PM
motip???? Ibadat senyap2 ler. Tuhan nampak kot

dia tau tu Tuhan nampak.

yg tak nampak netizen jadi gigihlah upload. kalau tak org tatau pulek dia dkt Mekah buat apa



joyyy joy tlg lah jgn buat benda mengundang hencapan. tegur salah, tak tegur rasa bersalah pulak
Quote cekelatkopi 17-11-2017 03:59 PM
And i wishing u JOYYYYYYYYY and happinesss

Lihat semua komen(86)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
Kategori Berkaitan
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.111571s Gzip On
To Top