Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Pengguna Internet Di Malaysia Ramai Layan Facebook

15-11-2017 05:21 PM |Dilihat:774| Komen: 28
Pengguna internet di Malaysia dilaporkan semakin meningkat saban tahun. 

Memetik Malaysia Gazette statistik tersebut diperoleh daripada Kajian Pengguna Internet yang dilakukan oleh Kementerian Komunikasi dan Multimedia.

Dikatakan orang ramai menggunakan internet selama empat jam sehari dan 15.5 peratus daripada adalah remaja di bawah 19 tahun. 

Kita dapati peratus penggunaan internet meningkat hasil Kajian Pengguna Internet yang kita lakukan, pada 2016, 80 peratus dan pada tahun ini 89.3 peratus setakat ini, kata timbalan menterinya, Datuk Seri Jailani Johari.

Foto Carian internet
Manakala, aplikasi Facebook mencatat pengguna tertinggi dan popular berbanding yang lain. 

Dan kita dapat lihat peratusan daripada segi pemilik akaun media sosial, pertama Facebook daripada 2016 96.5 peratus meningkat 97.3 peratus, Instagram 46.7 peratus kepada 56.1 peratus, WeChat 60.2 peratus kepada 43.7 peratus dan Twitter 26.5 peratus kepada 26.6 peratus, katanya.

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 28
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote sharlenetexas 16-11-2017 04:43 PM
masuk fb contest. oklah juga boleh jimat duit.

Lain-lain Komen

Quote shamsadis 15-11-2017 03:45 PM
orang Malaysia suka cerita2 viral pelesu nih dan soping
Quote zulka 15-11-2017 03:48 PM
tak layan fb...bosan
Quote Skuau 15-11-2017 03:53 PM
zulka replied at 15-11-2017 03:48 PM
tak layan fb...bosan

...baik layan forum...kihkihkih...
Quote zulka 15-11-2017 03:54 PM
Skuau replied at 15-11-2017 03:53 PM
...baik layan forum...kihkihkih...

a'ah..
Quote saviour_09 15-11-2017 04:39 PM
kadang2 layan tumblr
Quote Bell 15-11-2017 04:45 PM
FB is the best. Segala news page ada di sana.  Maklumat flow freely. Group pula bermcm2. Seribu satu benda boleh share dan dpt info.  Instagram, twitter aku takdak. Post personal thing kat media sosial perkara sia-sia.
Quote idakamaruddin 15-11-2017 04:48 PM
not in the list

i xde FB

Quote memeque23 15-11-2017 04:48 PM
adiqueeeeeee layan fb gay.....mula kenal abang memeque20 dari fb tuuuuuuuu...

Quote zafira 15-11-2017 05:16 PM
dulu ada fb... skrg tak lagi... dah 6 tahun delete my fb... layan forum lagi best... hahahah...
Quote tobby 15-11-2017 05:24 PM
ramai sgt yg layan page bodoh siakap geli & page2 anti kerajaan yg lain.
Quote jane_hopper 15-11-2017 05:43 PM
Jane suke scroll newsfeed kat fb sbb mmg ada like page dr macm2 negara,  so x terhad pd sumber berita dlm negara kita shj which is good to know what happen all around the globe
Quote bellxx 15-11-2017 06:06 PM
Wowwww aku baru deactive fb minggu lepassss
Quote sekngucing 15-11-2017 06:07 PM
Bell replied at 15-11-2017 04:45 PM
FB is the best. Segala news page ada di sana.  Maklumat flow freely. Group pula bermcm2. Seribu satu ...

sampai sekarang tak reti main fb walau dah 5 tahun guna... camana ye nak dptkan berita berita mcm. di ci... sebab fb bnyak benda mengarut mcm. komen bbnu pasal isu semasa jaa
Quote Bell 15-11-2017 06:35 PM
sekngucing replied at 15-11-2017 06:07 PM
sampai sekarang tak reti main fb walau dah 5 tahun guna... camana ye nak dptkan berita berita mcm. ...

Search je la - berita harian, metro, nst, kosmo, sinar, channel news asia, cnbc, bbc, cnn, etc.  And then like.

Quote netto_ 15-11-2017 06:48 PM
Paling meluat tgk org berdoa kt fb. Aku xbp nk phm konsepnye.
Quote Kittie 15-11-2017 07:10 PM
Takde FB
Takde IG

Guna twitter for the news. twitter lagi laju bab news. Dlm satu timeline beratus berita baru.

Cth kat timeline kite:




Quote dubuk 15-11-2017 07:24 PM
facebook kuno
Quote Burong_Hantuk 15-11-2017 07:40 PM
pesbok banyak info dan berita
Quote aurorae 15-11-2017 07:43 PM
aku guna fb untuk bisnes,  hobi, dan update terkini dari famili.  Aku takde apps yg lain2.

Lihat semua komen(28)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.086693s Gzip On
To Top