Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis

Runsing Tak Dapat Banyak Likes? Ini Waktu Terbaik Untuk Post Gambar Di Instagram

15-11-2017 12:29 PM|Oleh: Myra Rozi | Dilihat: 1229| Komen: 7

Pernah tak rasa tertekan bila gambar yang anda muat naik di laman media sosial kurang mendapat perhatian? Rasa tak lengkap dan berdebar-debar jantung menunggu mereka memberikan likes.

Bagi sesetengah orang, menerima  banyak likes atau double-tap di Instagram menjadikan diri mereka gembira dan rasa lebih dihargai.

Ada satu rahsia sebenarnya untuk mendapatkan jumlah likes yang tinggi! Mesti teruja nak tahu kan? 

Foto: NDTV Gadgets
Menurut kajian yang dijalankan Hopper HQ, waktu terbaik untuk muat naik gambar di Instagram adalah antara 6 petang hingga 7.30 malam. 

Manakala bagi hujung minggu pula adalah pukul 11 pagi. Kenapa? Sebab pada waktu inilah kebanyakan orang akan menggunakan aplikasi tersebut.

Ia bermakna akan lebih ramai orang yang akan melihat gambar anda di timeline dan seterusnya akan memberi respon.

Walau bagaimanapun, ia juga bergantung kepada berapa banyak follower yang anda ada, atau mungkin mereka berada di zon waktu berbeza, bekerja lebih masa dan sebagainya.

Foto: www.hopperhq.com
Satu lagi rahsia terbesar, gunakan filter jenis Gingham dan Clarendon kerana ia berpontensi untuk mendapat likes yang banyak.

Lebihkan gambar yang berkisarkan pengalaman peribadi seperti melancong, gambar pemandangan atau penurunan berat badan kerana secara purata ia akan menerima 22 peratus lebih likes berbanding gambar lain. 

Foto: Passion Passport
Gambar-gambar haiwan pun boleh mendapat banyak likes juga ya. Jadi apa lagi bolehlah jadikan ini sebagai panduan nanti ya! -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
2
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
2
Bosan
1
Komen: 7
Komen

Previous : Isi Minyak Ikut Liter, Bukan Ikut RM! Ini Sebab Disebaliknya...

Next       : Wekk! Nak Muntah Dengan Rawatan Wajah 'Unik' Ini

Komen Terbaru

Quote pearl.silver 11-12-2017 05:43 PM
Org biz guna ig penting dgn likes ni

Lain-lain Komen

Quote moonbug 15-11-2017 09:27 PM
Haha bagusnya kajian pasal ni pun ada
Quote tinacuak 15-11-2017 11:47 PM
{:hoorayaku x kisah pon. Ada like bukan dapat duit pon..sekadar share ilmu pon dah seronok dah
Quote chinta89 16-11-2017 12:29 PM
batak like............
Quote fushimi 16-11-2017 12:36 PM
batak like di mana mana
Quote Psfzi 16-11-2017 08:50 PM
Tak penting pn like byk mana. Ada aku kesah?  Tp research ni mmg bgs and ada kebenarannya. Ada time yg mmg akan dpt byk like.
Quote LiliSam 10-12-2017 05:09 PM
Psfzi: Tak penting pn like byk mana. Ada aku kesah?  Tp research ni mmg bgs and ada kebenarannya. Ada time yg mmg akan dpt byk like.


Penting unk yg meniaga. Hihi.
Kalau instafemes plk penting like tu.. Utk iklan
Quote pearl.silver 11-12-2017 05:43 PM
Org biz guna ig penting dgn likes ni

Lihat semua komen(7)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas
     CARI App
    Get it FREE Apple App Store
    Get it FREE Google play
     Instagram
    cari_infonet
    FOLLOW
    Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
    0.054444s Gzip On
    To Top