Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Lazada Catat Jualan RM100 Juta Pada 11/11, Jumlah Transaksi 1,400 Setiap Minit

14-11-2017 05:56 PM |Dilihat:1431| Komen: 40
Syarikat e-commerce Lazada dilaporkan mencatat jualan pecah rekod iaitu lebih RM100 juta ketika sambutan hari Single's Day pada 11 November tempoh hari.

Memetik Malay Mail Online, Lazada yang di bawah pegangan Alibaba telah memecah rekod jualan pada tahun lepas dengan tiga kali ganda. 

Pada 11 November yang dipanggil 11.11 itu, Lazada telah menerima lebih 10 juta pengunjung, 1 400 transaksi setiap minit dan lebih RM100 juta hasil jualan dalam masa 24 jam sahaja!

Dikatakan juga pada hari berkenaan sahaja sebanyak 34,000 telefon pintar dan juga tablet telah dipesan oleh pelanggan. 

Lazada Catat Jualan RM100 Juta Pada 11/11, Jumlah Transaksi 1,400 Setiap Minit

Selain itu, barangan semurah 81 sen (Biskut Tiger) sehinggalah Samsung UHD TV berharga RM13,499 telah dibeli oleh para pelanggan.

Antara barangan yang mencatat jualan tertinggi ialah kad petrol, Milo 2.2 kg dan power bank Pineng. 

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
1
Komen: 40
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote fushimi 16-11-2017 01:08 PM
orang lazada hari hari datang opis aku hantar barang

kadang berlonggok barang barang lazada hartar kat opis aku ni

Lain-lain Komen

Quote kivio 14-11-2017 05:35 PM
Hmm illuminati illuminati
Quote shark 14-11-2017 05:35 PM

betul ke sale..kebanyakan macam harga sama je
Quote shark 14-11-2017 05:36 PM

yg keja lazada dapat bonus kencang la ya chinese new year nanti

Quote dubuk 14-11-2017 05:41 PM
hoii lazada apasal wa sudah beli barang itu barang lagi ada dalam bakul? wa bantai tekan tekan bayar sudahnya terbeli sepuluh barang yang sama lahabauu
Quote pumpkingirl 14-11-2017 06:19 PM
Yeke sale..dress yg aku admire duk 399 tak ubah2 pun..cantik tp tak berbaloi pulak sampai 4ratus
Quote idakamaruddin 14-11-2017 06:25 PM
pumpkingirl replied at 14-11-2017 06:19 PM
Yeke sale..dress yg aku admire duk 399 tak ubah2 pun..cantik tp tak berbaloi pulak sampai 4ratus

ad yg sale ada yg sama je

mcm i perasan mcm pampers ngn susu anak i mcm sama je hrga

pastu hr tu br je beli kasut clarks kt gpo

n i compare hrga sama je u harga dia xde kurang pn

yg powerbank pineng tu btl murah


Quote hyie 14-11-2017 06:59 PM
ada gak kompeni kaki kencing jual pendrive 128gb harga rm20 lebih...nyaris nak terbeli pada mulanya, nasib baik sempat baca testimonial kat bawah2 tu
Quote MissVixen 14-11-2017 07:10 PM
Aku beli backpack rm160 dgn harga asal rm350. Beberapa hari sebelum 11.11 aku saje p survey, tengok harga jadi rm260 dan harga asal rm450. Kaki kencing betul.
Quote kakiselit 14-11-2017 07:16 PM
@spiderman80. iklan
Quote TuntungReturn 14-11-2017 07:17 PM
aku beli baranf, barang dpt duit dia bgk. masalah sistem..
Quote Firenzza 14-11-2017 07:26 PM
idakamaruddin replied at 14-11-2017 06:25 PM
ad yg sale ada yg sama je

mcm i perasan mcm pampers ngn susu anak i mcm sama je hrga

Silap2 hb terbeli pineng recharge tp x fulll2
Quote Firenzza 14-11-2017 07:26 PM
idakamaruddin replied at 14-11-2017 06:25 PM
ad yg sale ada yg sama je

mcm i perasan mcm pampers ngn susu anak i mcm sama je hrga

Silap2 hb terbeli pineng recharge tp x fulll2
Quote kiambang 14-11-2017 07:34 PM
Ye ke ? Tudung adijuma lagi mahal online dari beli kat kedai ..
Quote rashiman 14-11-2017 07:39 PM
... gambaran ekonomi Malaysia baik.
....masih bertenaga kuasa membeli rakyat.
Quote jane_hopper 14-11-2017 07:53 PM
Wow serious lah? Jane tertengok aritu 11.11 lazada promo ring light selfie tulis hrga asal rm100, bile discount jd rm19.90, teruja gila rasa nk beli, pastu check balik hrga ring light selfie tu terjumpe kat ig indon rupernyer hrga pasaran dorg jual bile convert dr rupiah ke myr sama jer rm20, cengkadak penipu betul seller kat lazada tu, nasib jane x tertipu, keji sgt
Quote helicornia 14-11-2017 08:25 PM
aik kata tk cukup duit tp soping berjuta2 org kita..
Quote barfi 14-11-2017 08:30 PM
Sejak aku dalam confinement ni, asyik bershoping di lazada jah
Seronok gila.
Tetiap hari barang sampai depan rumah. Laki aku geleng kepala jah
Quote izzat1987 14-11-2017 08:31 PM
shark: betul ke sale..kebanyakan macam harga sama je

Ada sesetengah je yg murah. Yg lain harga sama saja. Dulu aku beli treadmill rm1800 sekrng turun rm1500. Hahahah seller online di lazada memang begitu. Suka2 naik turun harga. Sebab tu aku suka lazada berbanding 11street. Ramai org bebas beri komen positif negatif di setiap produk yg diaorang beli. X macam 11 street atau website lain.Komen2 x best sgt. Lgpun beli di lazada harga lebih murah banyak.
Quote izzat1987 14-11-2017 08:33 PM
dubuk replied at 14-11-2017 05:41 PM
hoii lazada apasal wa sudah beli barang itu barang lagi ada dalam bakul? wa bantai tekan tekan bayar ...

Smartphone or pc kau ada problem kot. Aku tekan ok je. Lgpun kau kena buat slow2. Pastikan betul2 tu apa yg kau nak beli sebelum bayar direct ke online bank. Adiosss

Lihat semua komen(40)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.051534s Gzip On
To Top