Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

Mas Idayu Kena Belajar Dari Hetty Koes Endang Cara Bagi Komen - Netizen

14-11-2017 05:21 PM |Dilihat:3416| Komen: 25
Satu petikan video menunjukkan penyanyi Mas Idayu sedang 'membasuh' peserta program D'Academy Asia menjadi tular di laman sosial. 

Ia sebenarnya sesi memberi komen oleh juri selepas peserta membuat persembahan. 

Menerusi video itu menunjukkan, peserta dari Malaysia Baby Shima bukan sahaja dimarahi malah diberikan komen pedas dengan cara yang dianggap keterlaluan oleh netizen. 


Baby Shima dikatakan telah membuat persembahan yang teruk dan membuatkan Mas Idayu berasa kecewa dengannya. 

"Apa Shima buat malam ini? (Mummy) dengar, masuk 'pitching' jahanam semua," kata Mas Idayu.

Ia tidak berakhir di situ apabila komen-komen yang diberikan dilihat begitu emosional sehingga menyebabkan Shima tidak dapat menahan dirinya daripada menangis. 

Foto Carian internet
Mas Idayu dilihat seperti 'dirasuk' kerana tidak dapat mengawal dirinya daripada melempiaskan rasa marah dan kecewa terhadap peserta ini. 

Pun begitu, netizen berasakan cara yang ditunjukkan oleh Mas Idayu itu sebagai memalukan rakyat Malaysia. 

Malah, mereka turut menyelar penyanyi itu bukanlah terlalu hebat jika hendak dibandingkan dengan penyanyi lain seperti Siti Nurhaliza, Shila Amzah dan ramai lagi. 


"Tak profesional langsung sebagai juri sampai terpekik dekat peserta..Harus cermin diri dulu Mas Idayu.."


"Dia pun nyanyi ke laut lagi nak marah orang..jatuhkan air muka orang.."

Ada juga yang menyarankan Mas Idayu supaya memasuki pertandingan nyanyian Gegar Vaganza di Malaysia nanti. Amacam, ada berani tak?

Apa pula pendapat anda? - CARI 


Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 25
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote aiva 16-11-2017 11:32 AM

layan jer penyanyi asal lagi best

Lain-lain Komen

Quote krustykrab 14-11-2017 05:30 PM
dia ni mmg tak boleh pegang mic elok2 mcm manusia lain ke
Quote pukulrata 14-11-2017 05:36 PM
ko dengar la sendiri haizzz
Quote jane_hopper 14-11-2017 05:38 PM
krustykrab replied at 14-11-2017 05:30 PM
dia ni mmg tak boleh pegang mic elok2 mcm manusia lain ke

Biasa la nk popular kene la create something diff dr org lain, mak jane pun selalu complaint cara die pegang mic mcm tu, sakit mata tgok
Quote AmandaRollins 14-11-2017 05:55 PM
pukulrata replied at 14-11-2017 05:36 PM
ko dengar la sendiri haizzz

OK je perfomance dia..xdela teruk mana pun..haihhh la mas idayu ko meroyan x cukup tanah mcm ko power sgt..too much!
Quote Artemesiaa 14-11-2017 06:03 PM
Mungkin saja untuk mencuri perhatian penonton dengan harapan akan dapat pujian cara beliau mengkritik tu.  
Quote CardiGans85 14-11-2017 06:21 PM
pukulrata replied at 14-11-2017 05:36 PM
ko dengar la sendiri haizzz

X dela teruk mana..bg sy klu lagu ni d lajukan sikit, naikkan 1 key br rs ceria kot lagunya.
Quote prettyuglybabe 14-11-2017 06:31 PM
dia memang poyo pun sejak dia dgn black menang mentor..
kalau tak frozen jah..
Quote idolfan 14-11-2017 07:08 PM
Nampak sangat semua tak pernah tengok DAA sebelum ni.. macam mana pertandingan tu sebelum ni.. macam mana soimah menyalak2 semua.. tau nak kecam aje.. pegidaah
Quote kivio 14-11-2017 07:31 PM
Cet
Komen macam bagus sangat

Dia pon rakaman studio pakai autotune
Live kelaut jugak lah cite dia
Quote Jeasabri 14-11-2017 08:08 PM
tahun depan silaa laa masuk Gv..jangan jdi pengacara pulaa sudah ahahahahahh
Quote matchstick 14-11-2017 08:54 PM
Mmg x sedap pun budak ni nyanyi..mcm nyanyi lagu nasyid bunyinya
Quote Jorja 14-11-2017 10:36 PM
Dolu2 p karok try la tiru pegang mic macam style kedangdutan mas idayu ni tapi seriously tak selesa
Quote hyie 14-11-2017 11:59 PM
rancangan ni memang banyak drama lah...dan diorang memang dibayar untuk semua drama ni...kowser tau netizen kepam ni
Quote me12345 15-11-2017 12:17 AM
Hhmmm....x minat. .overr
Quote RatuDunia94 15-11-2017 02:42 AM
Baby Shima ni mmg kemampuan sheols pon tara tu je la. Sheols join DAA ni pon pasal ramai peminat kat sana. Sheols pon asalnya bukan ada basic nyanyi dangdut or tradisional. Iols pon x paham cemana Pak Ngah boleh lepaskan sheols ni wakil Malaysia. Oh sbb ramai fans Indon..
Quote DennisTrillo 15-11-2017 03:13 AM
Dia nih mmg over pong.. pggil mat over tampor muke dia bru tauu
Quote mziskandar 15-11-2017 05:29 AM
Drama je tu.
Slalu jumpa x mo marah, sengaja nk marah dpn org.
Quote Deidra 15-11-2017 06:48 AM
Mas jobo ni brapa award dia dpt sepanjang jadi penyanyi? Tok ti yg berpuluhan anugerah itu ini dapat pun takde berlagak begini bila jadi juri.
Quote Kakopi 15-11-2017 08:38 AM
selamat pagi.sanggup register lepas baca cerita pasal ni.komen elok2 kan boleh.komen jangan jatuhkan sebab tak semua orang ada hati dan emosi yang keras macam dia @ mas idayu.teringat masa Black jadi protege mentor dulu dengan dia siap bawak rotan..

Lihat semua komen(25)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.047279s Gzip On
To Top