Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Baru 10 Bulan, Berat Sudah 28 Kg!

14-11-2017 11:27 AM |Dilihat:1265| Komen: 21
Mengejutkan! Seorang bayi yang baru berusia 10 bulan, Luis Manuel Gonzales dari Mexico menarik perhatian ramai kerana dikatakan memiliki berat seperti budak berusia sembilan tahun.

Meskipun usianya tak sampai setahun, beratnya kini mencatatkan sehingga 28 kg.

Menurut ibunya, Isabel Pantoja, 24, dia pada awalnya menyangka bayinya membesar seperti itu kerana susu badannya, namun kini berasa risau kerana ia sudah terlampau berat.

Memetik Channel News Asia, bayi itu memerlukan rawatan perubatan yang menelan kos tinggi, malah doktor masih belum mengesan punca sebenar Luis menjadi begitu besar. 


Untuk rekod, Mexico dilaporkan sebagai negara paing ramai kanak-kanak mengalami masalah gemuk dan kencing manis. 

Luis pula merupakan satu contoh ketara bagi kanak-kanak yang mengalami masalah kegemukan di negara itu. 

Kini Pantoja dan suaminya mario membuka laman Facebook dan akaun bank untuk mendapatkan derma daripada orang ramai bagi menampung kos rawatan anaknya itu. 

Foto Carian internet

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 21
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote mokcikKSKB 15-11-2017 06:25 AM
chazey replied at 14-11-2017 10:50 PM
Dia memang ada penyakit.

https://www.google.com/amp/www.independent.co.uk/life-style/baby-weig ...

Tq info. Nyampah gak berita sekerat2 mcm ni.x pasal2 mak budak ni kena kecam

Lain-lain Komen

Quote haryatie 14-11-2017 11:30 AM
makaihhh...besarnya
Quote chazey 14-11-2017 11:31 AM
Ko memang ngok ketinggalan zaman tak sadar thread ni dah hada berminggu minggu minggu minggu minggu lepas kan?
Quote kiambang 14-11-2017 11:33 AM
Makan apa ni ?
Quote mieymiey 14-11-2017 11:33 AM
chazey replied at 14-11-2017 11:31 AM
Ko memang ngok ketinggalan zaman tak sadar thread ni dah hada berminggu minggu minggu minggu minggu  ...

Kan dah kena 'ngok' setepek
Quote tripleid 14-11-2017 11:50 AM
sesuai jadi maskot tayar budak nih
Quote insulin 14-11-2017 11:52 AM
Ayyoooo. Michelin grandchildren....
Quote moonbug 14-11-2017 12:53 PM
Masalah hormon ke pemakanan? Kalau hormon imbalance susahlah
Quote lolita737 14-11-2017 01:33 PM
besau nya adik ni.. risau ada kencing manis je..
Quote aziiiperempuan 14-11-2017 01:38 PM
gedemmmm comel !
Quote mdhelmi 14-11-2017 02:18 PM
terbayang maskot michelin
Quote mamamia13 14-11-2017 02:21 PM
kus semangat!
Quote fifie_olin 14-11-2017 02:40 PM
pttla mcm pernah ku bca
Quote Jeasabri 14-11-2017 02:49 PM
makan apa{:dot{:dot{:dot aku umur 9thn dlu berat lagi beras 10kg huhuhu
Quote DARSITA 14-11-2017 02:59 PM
Tgklah diet orang miskin mexico apa ~ so tak hairanlah budak ni sebesar ini.

Anak aii 10 bulan idoklah sedebab ini ...

20171107_153804 (3).jpg
Quote amyza 14-11-2017 05:50 PM
Debab nyeee
Quote mokcikKSKB 14-11-2017 08:12 PM
Xkanlah susu badan je boleh jd gemuk mcm ni?mesti ada penyakit budak ni..siannn
Quote Atifan 14-11-2017 08:18 PM
Ni mmg baby michelin
Quote Jorja 14-11-2017 10:29 PM
Baby lagi dah obese
Quote dani-rox 14-11-2017 10:50 PM
penyakit Prader-Willi syndrome katanya. poor baby.

Lihat semua komen(21)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.096062s Gzip On
To Top