Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

Sekarang Memang Trend Bela Biawak Ke? - Netizen

13-11-2017 06:36 PM |Dilihat:2280| Komen: 53




Memelihara kucing, burung, hamster atau anjing sebagai haiwan peliharaan mungkin sudah terlalu "mainstream" di kalangan pencinta haiwan.

Disebabkan itu, ada di kalangan pencinta haiwan memilih haiwan berdarah sejuk seperti ular, iguana, kura-kura dan macam-macam lagi untuk dijadikan sebagai haiwan kesayangan.

Terbaru, gambar menunjukkan beberapa orang pencinta haiwan menjadikan biawak sebagai haiwan peliharaan menjadi tular di media sosial.






Rata-rata netizen merasa geli melihat haiwan tersebut dan turut mempersoalkan mengapa biawak dijadikan sebagai haiwan peliharaan.


Nah! Berani tak bela haiwan reptilia seperti ini? - CARI







Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
1
Terkejut
2
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
1
Komen: 53
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote batmana 17-11-2017 05:49 PM
gigitan dia bahaya la
lbih bahaya dari ular kalu xdirawat

dorg bela psl tk tau bahaya ni
tanyala org yg jaga biawak komodo kt zoo tu, manala dorg belai2 cmtu.

Lain-lain Komen

Quote mrizumi 13-11-2017 06:43 PM
Dh viral bdk ppuan tu..ramai plak tunjuk bela reptilia ni...
Quote noraidil_06 13-11-2017 06:47 PM
Eeeeeeeee korang x geli ke. Adoyaiii
Quote VuJiE 13-11-2017 07:07 PM
tengok pun dah rasa geli kat tengkok ni
Quote Rainrein 13-11-2017 07:09 PM
Oh god, ai yang tengok ni pun dah macam menggelinjang geli,  korang x rasa ape ke?
Quote Andyscenes 13-11-2017 07:22 PM
Gelinya... mati biawak tu nnt kau buat lauk n kau makan
Quote CardiGans85 13-11-2017 07:23 PM
Biawak ni bkn karnivor ke?teringat plak kes baby kena gigit kat tioman.

Klu kt Indonesia bela biawak komodo. Tu blm kt Dubai, bela singa or harimau.

Whatever la korg..{:kill
Quote dubuk 13-11-2017 07:25 PM
mansor ke tu
Quote dubuk 13-11-2017 07:26 PM
dia berbedak macam mansor ke
Quote Jorja 13-11-2017 07:28 PM
Orang tak teringin pun nak bela biawak tapi kalau tengah drive ada biawak melintas orang brek juga ya {:smile #loveanimals
Quote kuzaime 13-11-2017 07:38 PM
Iguana pun aku geli ni pulak biawak..
Quote alieyrina 13-11-2017 07:45 PM
Tgk kt nat geo wild geli gilaaa bewak komodo..eee geli 100x
Quote jane_hopper 13-11-2017 07:50 PM
Tp geli la nk bela biawak, jane geli binatang2 bersisik ni, nk pegang tu x rasa kasar2 keras ker? adoi geli plk terimagine
Quote Skuau 13-11-2017 07:52 PM
......apabila bayi dibuang....biawak dibela.....
Quote Joannalee 13-11-2017 08:25 PM
Sape nk Bela biawak jemput La dtg ke Blakang Rumah aku ni huh.. sila la pilih
Quote amyza 13-11-2017 08:46 PM
Tak comey pun,geliii ada laa
Quote giyomi 13-11-2017 08:49 PM
Dah klu bela anjing salah dan kena hentam, jadi theyol bela lah biawak...y bother y botha...jnj bahagia
Quote huehue 13-11-2017 08:51 PM
Ingat bela biawak as in bela biawak hidup laki/perempuan tak guna harap orang tanggung makan minum enjoy
Quote DeeHanania 13-11-2017 09:47 PM
Geli ar...
Quote beloomberk 13-11-2017 10:31 PM
xmmpu beli iguana, so biawak pon ok lah..
attention seekers btol

Lihat semua komen(53)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.054841s Gzip On
To Top