Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis

Sudahlah Bagasi Hilang, Syamel Digoda 'Amoi' Balik Hotel Pula

13-11-2017 05:45 PM|Oleh: Maly Rosli | Dilihat: 3139| Komen: 42

Jangan kata Syamel tiada rupa tau. Buktinya, dia pernah digoda kru produksi ketika berada di Chengdu, China, bagi mewakili Malaysia pada festival muzik ABU TV song Festival 2017, 1 November lalu.



Memetik mStar Online, wanita yang bekerja dengan produksi festival itu menawarkan diri untuk mengikut Syamel pulang ke hotel penginapan. 

Amboi! Mesti bergetar iman Syamel kan?

"Terkejut juga apabila digoda oleh kru produksi dan dia berani memberitahu mahu mengikut saya balik ke hotel.

"Ingatkan dia bergurau tetapi apabila tengok seperti lain sahaja saya pun jadi takut," katanya.

Bekas naib juara program Akademi Fantasia 2015 itu bagaimanapun, masih ingat tujuan sebenar dia berada di sana dan menolak tawaran wanita terbabit.

"Sudah tentu saya tolak secara baik permintaannya itu dan saya ke China bukannya hendak buat perkara bukan-bukan," jelasnya.

Nampaknya, bukan itu sahaja kisah malangnya sepanjang berada di China. Malah, dia kehilangan bagasinya ketika dalam perjalanan ke negara itu.


Foto: IG Syamel

"Bayangkanlah beg hilang! Apa yang saya hendak pakai? Mujur juga saya bawa beg galas yang saya simpan barangan penting selain tiga helai seluar dalam.

"Paling penting bahagian 'dalam' dapat ditukar tetapi memang masalah juga kerana semua baju penting dalam bagasi.

"Walaupun pelbagai pengalaman pahit berlaku tetapi saya anggap ia sebagai cabaran dan memori untuk saya kenang di kemudian hari," katanya.

Tak apalah Syamel. Nanti-nanti bila dikenang semula, kenangan pahit itulah yang akan menjadi kenangan manis kita. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
1
Komen: 42
Komen

Previous : Bergambar Mesra, Nabila Razali Ada Sesuatu Ke Dengan Aedy Ashraf?

Next       : Nyanyian Sumbang Kalau Tak Pakai Kaca Mata Hitam - Haqiem Rusli

Komen Terbaru

Quote Sonneblume 14-11-2017 03:39 PM
Baju kt china tu murah2 dik beli je baru..

Lain-lain Komen

Quote AbukRokok 13-11-2017 05:58 PM
patutlah... hensem banget
Quote harkktuih 13-11-2017 06:00 PM
Bila plak syamel bekas juara AF 2015? Tak buat homework ke woiii
Quote Andyscenes 13-11-2017 06:03 PM
bongoknya wartawan ni. Syamel naib juara la sengal. Sape aku nak panggil?? @kentel
Quote Aduradura 13-11-2017 06:05 PM
Spender syamel hilang ke...kesian syamel
Quote drivethru 13-11-2017 06:06 PM
Syamel ni muka mcm staff aku. Anak orang asli dari pahang. Kat sini pun, laku keras. Tang senyuman tu yg buat orang cair.
Quote kroit92 13-11-2017 06:10 PM
"Bayangkanlah beg hilang! Apa yang saya hendak pakai? Mujur juga saya bawa beg galas yang saya simpan barangan penting selain tiga helai seluar dalam.

" Paling penting bahagian 'dalam' dapat ditukar tetapi memang masalah juga kerana semua baju penting dalam bagasi.


point spender paling penting berbanding kena ngorat amoi dalam artikel ni

gelak baca tang tu
Quote dinopower2 13-11-2017 06:19 PM
harkktuih replied at 13-11-2017 06:00 PM
Bila plak syamel bekas juara AF 2015? Tak buat homework ke woiii

wrtwn cari kekdahnya... ape die kisah
Quote dory.thefish 13-11-2017 06:22 PM
pape jela syamel ni cite cmtu pn nk share kt reporter.
Quote peratikanjee 13-11-2017 06:25 PM
woww syamel dah makin fit
Quote saladin780 13-11-2017 06:46 PM
exotic sgt kot di mata amoi china
Quote CiliPadiSedap 13-11-2017 06:49 PM
drivethru replied at 13-11-2017 06:06 PM
Syamel ni muka mcm staff aku. Anak orang asli dari pahang. Kat sini pun, laku keras. Tang senyuman t ...

handsomenya org asli tempat adik. tempat akak org asli rupa @rashiman kacuk @dizzzek
Quote kiah_mai_pulak 13-11-2017 06:50 PM
Maybe kru produksi sejenis chub chaser or kepam chaser. But who care??? Koseerv
Quote kiah_mai_pulak 13-11-2017 06:51 PM
Aduradura replied at 13-11-2017 06:05 PM
Spender syamel hilang ke...kesian syamel

Spender x ilang nokk.. duk dlm beg galas dia. Yg tu je tinggal
Quote Rainrein 13-11-2017 07:14 PM
Kenapa dia simpan underwear dalam beg galas?
Quote Mary_jane 13-11-2017 07:26 PM
Adakah ini petanda syamel bakal menjuari ajl 32?
Quote susukambingbest 13-11-2017 07:51 PM
harkktuih replied at 13-11-2017 06:00 PM
Bila plak syamel bekas juara AF 2015? Tak buat homework ke woiii

"Bekas naib juara program Akademi Fantasia 2015 itu bagaimanapun, masih ingat tujuan sebenar dia berada di sana dan menolak tawaran wanita terbabit".

xde nmpk artikel di edit. chuol trslh tgok ke heol tulis bekas naib juara. ke wrtawan cari blh edit tnpa di tulis edited kt atas tu. mntang2 la wrtawan cari trkenal dgn prngai lemau, buat yg betul pun kna kutuk
Quote barfi 13-11-2017 07:58 PM
Amoi tak cebok berak nak ngekor engko
Quote anony-mous 13-11-2017 08:04 PM
I syak amoi tu nk pow duit jah. Bkn sb hensem.
Quote harkktuih 13-11-2017 08:10 PM
susukambingbest replied at 13-11-2017 07:51 PM
"Bekas naib juara program Akademi Fantasia 2015 itu bagaimanapun, masih ingat tujuan sebenar dia b ...

Dah tukar le tu..nak jaga kredibiliti kewartawanan tahap rendah cari ler tu..tu pasal xde mark edited..

Lihat semua komen(42)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
Kategori Berkaitan
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.063064s Gzip On
To Top