Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

"Baik Kau Bela Bab* Terus!"-Wanita Bertudung Belai Anjing Dihentam

13-11-2017 10:35 AM |Dilihat:3901| Komen: 54
Dibelai, dipeluk, dicium! Amboi, sayang benar gayanya seorang wanita terhadap haiwan peliharaannya.

Baguslah kalau sayangkan haiwan, tapi apa yang membuatkan ramai naik bengang sebab haiwan tersebut adalah seekor anjing! 

Lagi teruk sebab wanita tersebut merupakan seorang yang bertudung.


Dalam rakaman berdurasi 1 minit 59 minit tersebut, wanita bertudung putih itu nampaknya bangga dengan apa yang dilakukan.

Tidak pasti siapa yang merakan, tapi seolah-olah riak wajahnya tiada langsung rasa bersalah. Ramai netizen membuat spekulasi kejadian terbabit berlaku mungkin di Malaysia. 

"Baik kau pegang babi terus, bodoh!"
" Parah, dari kecik mak bapak tak ajar hukum agama ke?
" Haram wei, menjatuhkan maruah umat Islam, bukak jelah tudung tu."

Walau bagaimanapun ramai juga netizen yang beranggapan wanita tersebut bukan Islam, dan meminta orang ramai supaya tidak membuat sebarang spekulasi.

Setakat ini, identiti wanita terbabit belum dapat dipastikan. Jika ianya benar dia bergama Islam dan kejadian di Malaysia, diharap pihak berwajib tampil mengambil tindakan. -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
1
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 54
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote Konahhh 19-11-2017 08:33 AM
Not in malaysia konah rasa. Cafe luar negara je ada pet friendly lagi2 dog friendly ni. But apapun konah okay je sebab sheols tak susahkan orang and anjing pun makhluk tuhan juga ye dok. Janji tahu cara nak samak & kendalikan nya la.

Lain-lain Komen

Quote noraidil_06 13-11-2017 10:42 AM
U nak bela babi sekali pun, x yah nk usung rata. Mcm bdk bela bewak tu hari.  I have 3 cats n a dog x de la heboh semua tmt i nk bw
Quote haryatie 13-11-2017 10:49 AM
eeeee.. x geli ker..
mmg la nmpak comeii anjing spesis tu..tp agak2 laa
kalau kucing tu ok jugak..
Quote cikkilata 13-11-2017 10:49 AM
Kesian... sheolss baru lps mati anak kot... belai hanjing tu mcm belai baby sendiri je sambil...
Quote saladin780 13-11-2017 10:52 AM
agak over disitu..non muslim yg bela anjing tu tak menyusahkan diri meriba anjing besar camtuh sambil minum kopi dek (lain lah kalu chihuahua)..apa yg ko nak tunjukkan sebenarnya???
Quote cendolsantan 13-11-2017 10:56 AM
Apa masalahnya, kan anjing juga makhluk ciptaan Allah, semua umat mempunyai hak menyayangi haiwan peliharaannya. Kalau nak kata kotor, kucing itu tak kotor ke? Kucing juga boleh mendatangkan jangkitan virus yang bahaya untuk kesihatan manusia malah boleh membawa maut juga.
Quote felinecat 13-11-2017 10:57 AM
muke mcm bukan malaysian. xyah le nak.menunjuk sgt bbawak pet kt kedai kopi, kalau ade yg allergik bulu haiwan tu mcmne
Quote CardiGans85 13-11-2017 10:58 AM
Binatang x bersalah..yg salahnya manusia. Klu nk tegur,elok2 lah sikit.  

Yg pakai tudung ni pun klu betul seorg muslimah, upload cium2 anjing kt socmed mmg sengaja nk cipta provokasi. Dah la netizen d Malaysia tanah air ku ni cepat sentap.

P/s: Sila tangkap d mulakan dgn org islam hisap rokok dl yg dah mmg tentu2 haram siap ada fatwa lg. Lps tu x tutup aurat,dating n so on.
Quote prettyuglybabe 13-11-2017 11:06 AM
bukan kat malaysia kot..
dont think resto or cafe kat sini allow orang bawak pet especially anjing..
kecuali kalau dia pergi dog cafe la..
anyway, lantak dia la nak bela apa..
tapi tak boleh ke bela senyap-senyap..
ramai je melayu bela anjing tapi reti diam-diam..
Quote nolya 13-11-2017 11:10 AM
Anjing betul ke anjng teddy bear?
Quote amiraira 13-11-2017 11:12 AM
asal dia happy dgn life dia suda  
Quote mieymiey 13-11-2017 11:25 AM
Comel jer anjing tu dibelai macamtu.
Quote skinsandstars 13-11-2017 11:28 AM
Trying hard akak ni.
Quote vanillaninja 13-11-2017 11:28 AM
Bukan in Malaysia. Actually muka this lady pun tak nampak Malaysian. Hygienic ke bawa pets masuk cafe ni? Kot la bulu theyols melekat dekat sofa ke apa ke.
Quote chinta89 13-11-2017 11:35 AM
lapar perhatian!
Quote faraway1 13-11-2017 11:56 AM
entah entah pengikut mahzab hanafi atau maliki
dan ianya berlaku di iran...

Quote cmf_premierleag 13-11-2017 12:00 PM
Aku rasa dia peluk kucing yg pakai kostum hanjeng bulu putih
Bleh gitu?  
Quote sehirkedi 13-11-2017 12:01 PM
Ok la..anjing pon layak disayangi...
Quote dubuk 13-11-2017 12:05 PM
demi sesuap viral auk auk aukk
Quote dubuk 13-11-2017 12:06 PM
tapi nampak macam sarung je.. iya ke anjing

Lihat semua komen(54)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.079644s Gzip On
To Top