Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

Gila apa RM4 Ribu, Membazir!-Netizen Tak Puas Hati Harga Selimut Bayi Jovian Mandagie

10-11-2017 03:50 PM |Dilihat:12072| Komen: 201
Jeanelle Nika Mandagie, sekali dengar pun dah rasa'wow'! Unik sekali nama anak kepada pasangan Jovian Mandagie dan Nina Ismail Sabri ini.

Macam anak selebriti yang lain, anak kecil yang baru sahaja dilahirkan 1 November lepas ini tak lepas dari menjadi tumpuan netizen.

Foto: IG Jovian Mandagie
Sampai selimut yang digunakan pun nak menyibuk! Buktinya gambar Jovian mendukung anaknya menggunakan selimut mengundang pelbagai reaksi famai.

Kecoh bila pengguna twitter dikenali sebagai Zainatun Adilah mendakwa selimut yang digunakan untuk membaluti puteri kecil itu berharga mencecah RM4 ribu.

Disertakan dengan bukti carian dari Google, ramai yang mengkritik, kononnya membazir duit hanya untuk membeli selimut sahaja.

Walau bagaimanapun, ramai yang berpendapat perkara tersebut tiada langsung salahnya memandangkan mereka  memang berkemampuan.

Setiap ibu bapa mestilah nak beri yang terbaik buat anak mereka. Apa yang penting ukur baju di badan sendiri! Jangan pula buat-buat mewah, padahal...Tak begitu?  Apa pendapat anda? -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
3
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
1
Komen: 201
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote ahkon 16-11-2017 06:16 AM
aku nampak muka jovian. macam nina kata. gambar janelle pakai gaun tu.  like jovian in a dress. love love the herms blanket. ramai je anak/cucu orka pakai kat mesia nj

Lain-lain Komen

Quote wan_ie 10-11-2017 03:52 PM
kayaaa apa2 sukahati laaaa
Quote mandak20 10-11-2017 03:53 PM
Kalau berduit... No prob...
Quote putribonda 10-11-2017 03:54 PM
why bother???
why bother???
why bother???

netizen ni tak meyibuk tak sah.
biar lah dia.siap nak banding dengan korang buat apa.
kecohhhhhhhhhh.
Quote cahayamataku 10-11-2017 03:55 PM
Kalau deyols mampu biarlah weh. Janji tak guna duit iols. Kekeke

Act kalau kita kaya raya entah2 kite pun buat benda yg sama

Tapi tu la sekarang ni, yang kaya makin kaya
Quote saviour_09 10-11-2017 03:56 PM
LOL!
dah dia kaya & mampooo
bodo menyibuk hal orang
Quote emelia1509 10-11-2017 03:56 PM
Menyampah sungguh netizen nak bz bofy life orang..Hello!!! Deols mampu okehhh...
Quote skinsandstars 10-11-2017 03:56 PM
Eh suka hati dia la nak beli apa pun untuk anak dia. Yang depa ni banyak bunyi sangat kenapa? Acah suruh derma bagai tapi sebenarnya dengki kan. {:nose
Quote Budakmomok 10-11-2017 03:56 PM
lucky baby
Quote ntahhapehape 10-11-2017 03:56 PM
Sibuk ja netizen..semua benda nak amik tahu..
Quote zaziot 10-11-2017 03:57 PM
la sukati dia la nk beli harga bpe..kita kot terlebeh2 mampu smpai xtau nk beli apa dah sure akan beli gak selimut tu
Quote apedehal 10-11-2017 03:58 PM
apa salahnya mandogie ni habehkan harta utk anak sndiri...yihh gelabah tek masing2 pun
Quote Aduradura 10-11-2017 04:00 PM
Kalau iolls kaya , sememangnya iolls akn taburkan segala kekayaan utk anak iolls...lagipun theyolls ni dah lama kawen & baru dpt baby kan....biarlaaa....lainlaa klau theyolls beli blanket rm4k tu utk selimut nangka, harus iolls turut sama mencerca......

Tapi paling lawak part janna nick ckp nama anak theyolls modified dr nama sheolls
Quote K_Lily 10-11-2017 04:01 PM
comel Nika
Quote kikuri 10-11-2017 04:01 PM
duit dia sukati dia...
Quote mzzenma 10-11-2017 04:11 PM
risau betul mzz tengok pic first tu...badan and tulang baby still sangat fragile, tak sesuai pegang macam tu

Quote kikiharris 10-11-2017 04:11 PM
comments kat soc med tu mesti cliche..'biarlah dia mampu' disusuli dgn pengalaman masing2 hanya guna lampin,selimut biasa bla bla bla...
Quote nisako 10-11-2017 04:12 PM
dah dia kayo n mampu gitu
Quote Mizlyn 10-11-2017 04:13 PM
bertuah baby...

he xpayah bagitau harga selimut tu... org lain tolong habaqkan
Quote saaya 10-11-2017 04:14 PM
Kalau dah mampu apalah salahnya... Ai kalau kaya kot macam gitu jugak ribu riban berhabis duit. Nasib xmampu kan...

Netizen dan perangai kepochi mmg dah sebati dalam diri... Harus mereka yg memulakan ni semua batak like...

Lihat semua komen(201)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.072383s Gzip On
To Top