Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis

Rawat Sakit Gout Tanpa Pil Tahan Sakit, Hanya Guna 2 Bahan Ini...

9-11-2017 06:04 PM|Oleh: Adib Za | Dilihat: 4513| Komen: 14

Kepada mereka yang mengidap penyakit gout, kesakitan yang dilalui ketika diserang penyakit itu sememangnya sukar digambarkan.

Katanya, sukar berjalan kerana kesakitan yang teramat sangat. Malah, terkena sentuhan kain pada bahagian sakit pun boleh dibuatnya sampai meraung.

Lazimnya rawatan yang digunakan ialah mengambil ubat tahan sakit atau pun suntikan bagi meredakan kesakitan.

Apa kata cuba cara yang berbentuk alami ini. Hanya menggunakan jus nenas bersama air kosong.

Namun, apa yang menariknya, 'set tahan sakit' ini boleh disimpan di rumah kerana tidak perlu menggunakan nenas segar, cuma jus dalam tin sahaja.

Nak tahu cara selanjutnya, lihat seperti di bawah ini. 



Bahan:
1. 1 tin jus nenas FnN atau jenama lain.
2. 1.5 liter air mineral tutup biru / hijau. Osmosis berbalik tak boleh guna.
3. Campurkan air nenas tin kedalam air mineral 1.5liter. Jika berlebihan pada air mineral anda kena minum sedikit terlebih dahulu elakan air tumpah.
4. Bacaan Bismillah 11x.
5. Selawat Nabi 11x.
6. Al-Fatihah keatas Nabi Muhammad 1x.
7. Habiskan air campuran nenas tersebut 1.5liter dalam masa 2-3jam.
8. Ulang semula kaedah diatas jika kesan bengkak dan sakit GOUT menunjukan pengurangan.
9. Tidak boleh lebih dari 3 botol dalam sehari.


Selamat mencuba! 


Kredit: Sahrizal Miswan, Pusat Terapi Al-Jawahir, Shah Alam

Apa Reaksi Anda...

Bagus
2
Marah
1
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 14
Komen

Previous : Wanita Ini Bersalin Di Jepun, Terkejut Makanan Hospital Yang Super Sedap!

Next       : Biar Betul Bawang Putih Dan Bawang Merah Boleh Rawat Rambut?

Komen Terbaru

Quote deltoid 19-11-2017 10:55 AM
itu macam ka

Lain-lain Komen

Quote nazzse 9-11-2017 11:12 PM
Ya rabbi, cerdiknya wartawan cari nih, main copy paste jah.Tau tak dlm air tin tu pakai perasa nenas je, bukan original nenas, takda nutrisi lagsung tau tak.

Klu pakai buah nenas boleh percaya la jgk, dalam tu ada bromelain. Ni ko suh pakai air tin smpi 3x refill baik minum aie kosong terus, lagi byk mineral dlm tuh.
Quote MyNameIsIris 10-11-2017 12:29 AM
MInum lah 11 tin setiap hari air gula yang menyamar jadi nenas tu.. memang takkan kena gout dah sebab kaki kena potong
Quote SecretLuv 10-11-2017 02:35 AM
MyNameIsIris replied at 10-11-2017 12:29 AM
MInum lah 11 tin setiap hari air gula yang menyamar jadi nenas tu.. memang takkan kena gout dah seba ...

Hahaha. Tu la pasal. Ingatkan nak pakai nenas betul tu. Rupanya dia suruh minum air tin nenas.
Lama-lama memang kena kencing manis la.
Quote rogayahtop 10-11-2017 07:26 AM
lepas ni boleh la buat mlm berasakan nenas gula sekilo pulak. pas tu dah berbillion kena kencing mintak tolong abam wajah lembut tp garang.
Quote gerbera.memopad 10-11-2017 10:32 AM
Tapi kan byk2 fruit (kononnya ) canned drinks, Fruit Tree Nenas ni mmg favorite aku. Sedap minum bila dia btl2 sejuk
Quote Sandal 11-11-2017 09:50 AM
cuma jus dalam tin sahaja
aku hempuk dengan nenas kang
Quote sabar_sabariah 14-11-2017 08:38 AM
MyNameIsIris replied at 10-11-2017 12:29 AM
MInum lah 11 tin setiap hari air gula yang menyamar jadi nenas tu.. memang takkan kena gout dah seba ...

betul jugak ek...kaki dah kena potong mana nak rasa gout lagi..

berguling2 aku gelak
Quote MyNameIsIris 14-11-2017 09:15 AM
SecretLuv replied at 10-11-2017 02:35 AM
Hahaha. Tu la pasal. Ingatkan nak pakai nenas betul tu. Rupanya dia suruh minum air tin nenas.
La ...

Kan... walaupun tak paham sangkut paut nenas dan kaki, tapi bersangka baiklah kot ada kebaikan nenas yang kita tak tau. Sekali dia cakap nenas dalam tin saja... sah2 lah air dalam tin tu berkg kg gula. Tepuk dahi
Quote MyNameIsIris 14-11-2017 09:16 AM
sabar_sabariah replied at 14-11-2017 08:38 AM
betul jugak ek...kaki dah kena potong mana nak rasa gout lagi..

berguling2 aku gelak

Settle problem kn...

Hahahahahahahha
Quote MyNameIsIris 14-11-2017 09:17 AM
Tidak lebih dari 3 tin gais... ulang lagi kalau sakit.. sekali lagi sis tepuk dahi

Quote mieymiey 14-11-2017 10:06 AM
Namun, apa yang menariknya, 'set tahan sakit' ini boleh disimpan di rumah kerana tidak perlu menggunakan nenas segar, cuma jus dalam tin sahaja.



Abis tu kandungan asid, gula, bahan perisa, bahan pewarna tu baik sangat ker sampai boleh minum sampai bertin-tin sehari?
Quote mieymiey 14-11-2017 10:07 AM
Campurkan air nenas tin kedalam air mineral 1.5liter. Jika berlebihan pada air mineral anda kena minum sedikit terlebih dahulu elakan air tumpah.


Ini pun nak kena ajar ker?
Quote Psfzi 16-11-2017 08:58 PM
Biar btol. Mcm x logik je, nk minum air nenas dr tin. Agak2 la. Ada ke yg dah tru tips ni? Ada ke yg brani. Kihkihkih{:question
Quote deltoid 19-11-2017 10:55 AM
itu macam ka

Lihat semua komen(14)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas
     CARI App
    Get it FREE Apple App Store
    Get it FREE Google play
     Instagram
    cari_infonet
    FOLLOW
    Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
    0.056387s Gzip On
    To Top