Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

"Eden Reti Cakap Nogori Walaupun Duduk Perancis" - Cair Tengok Budak Ini!

9-11-2017 03:19 PM |Dilihat:5675| Komen: 34
Siapa tak kenal dengan Fatimah aka 'Mek Timoh' yang dilahirkan di Birmingham, United Kingdom (UK) dan menetap di situ, tetapi fasih 'kecek Kelate', kan?


Foto: IG thefamily.uk

Kini, seorang lagi kanak-kanak mula mencuri perhatian orang ramai apabila dia bertutur dalam loghat 'Nogori' walaupun menetap di Perancis.



Tak kurang hebatnya dengan Fatimah, kanak-kanak bernama Jade ini juga comel orangnya. Keletahnya terutama ketika dia bertutur dalam loghat Negeri Sembilan mencuit hati netizen.



"Eden tengah tolong omak den potong timun untuk nasi ayam.

"Baguih eden kan," katanya dalam sebuah video.



Tapi bila dia kecek Bahasa Perancis pula, bertambah-tambah kecomelannya! Sedap saja dengar walaupun tak faham sehabuk!



Rata-rata netizen memuji Jade yang boleh bertutur loghat Negeri Sembilan walaupun duduk jauh beribu batu.


Foto: IG light.km
Amacam, best tak dengar Jade cakap nogori? Kalau nak tengok lebih banyak video dan gambar Jade sekeluarga, bolehlah berkunjung ke Youtube dan Instagram ibunya. - CARI


Apa Reaksi Anda...

Bagus
3
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
1
Komen: 34
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote CiliPadiSedap 15-11-2017 05:51 PM
anaktoyol:    Edited by anaktoyol at 9-11-2017 04:27 PM  laa...mak budak ni pun forumer cari jugak...board overseas...id nadiamurad klu x silap

Nama akak  nadia natahlie lahir kt perancis

Lain-lain Komen

Quote Jeasabri 9-11-2017 03:46 PM
baru jak tadi tengok Ig budak nie...mmg comel{:childlike{:childlike{:childlike{:childlike
Quote anaktoyol 9-11-2017 04:08 PM
Edited by anaktoyol at 9-11-2017 04:27 PM

laa...mak budak ni pun forumer cari jugak...board overseas...id nadiamurad klu x silap
Quote alesandra 9-11-2017 04:22 PM
tapi family.uk dah x best.dah takde merepek meraban secara spontan.semuanya scripted.tak cute laaa..gara2 ada deal ngan tv kah?
Quote AJ88 9-11-2017 04:30 PM
cute jade.
Quote epal21 9-11-2017 04:49 PM
maknya bakal besan abby abadi.abby berkenan sungguh dgn abang adam dgn kakak ida.
Quote krustykrab 9-11-2017 05:14 PM
anak nya ok, maknya pulak makin tak ok
Quote capiloton 9-11-2017 05:50 PM
comel pulak bila budak mix cakap minang.
Quote Skuau 9-11-2017 06:31 PM
dlu....slalu gk tgk dia kt youtube...
Quote jerukkedondong 9-11-2017 06:34 PM
Ni bdk yang mak dia juai nasi ayam kat Paris tu erhhh..{:nose
Quote tembikai 9-11-2017 08:31 PM
cute jade ckp nismilan  
Quote ~boolean 9-11-2017 08:45 PM
aku rasa aku seorang saja agaknya yang tak impress tengok anak2 kecil membesar di luar negara cakap bahasa kebangsaan/loghat...

macam biasa2 saja lah...

aku lebih tertarik anaknya kecil2 dah pandai masuk dapur tolong mak...
Quote pearl.silver 9-11-2017 11:10 PM
Obses sgt mak nye merekod video dan gambo anak...
Baca sekali pintas harini maknye rekod ank laki dia dlm train..ank nye tak suka dan claim rasa nk hempas tipon mak nye..
Quote Jorja 10-11-2017 02:16 AM
Betul kata cheta.. "siapalah tak nak anak kacukan..." cuties lah budak2 mixed ni
Quote carlalily 10-11-2017 10:54 AM
alesandra replied at 9-11-2017 04:22 PM
tapi family.uk dah x best.dah takde merepek meraban secara spontan.semuanya scripted.tak cute laaa:m ...

haah, mcm tak seronok la mende2 scripted ni...budak2 lagi comel kalau spontan camtu
Quote melinda_kerr 10-11-2017 11:37 AM
bukannya bakal besan ustazah abby abadi? hehe
Quote airisa 10-11-2017 11:38 AM
anaktoyol replied at 9-11-2017 04:08 PM
laa...mak budak ni pun forumer cari jugak...board overseas...id nadiamurad klu x silap

exmod tu ... forumer otai dolu2
Quote KulitKayuManis 10-11-2017 11:42 AM
alesandra replied at 9-11-2017 04:22 PM
tapi family.uk dah x best.dah takde merepek meraban secara spontan.semuanya scripted.tak cute laaa:m ...

betul i sependapat.
macam dah hambar tak mencuit hati dah
Quote pukulrata 10-11-2017 12:35 PM
xleh lwn timoh,munah dgn zainab
Quote haryatie 10-11-2017 12:46 PM
king coco duk kat malaysia ckp melayu pun pelat ya amat...

Lihat semua komen(34)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.067240s Gzip On
To Top