Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis

"Saya Kecewa, Suara Macam Lelaki Selepas Bersalin,"-Stacy

8-11-2017 10:23 AM|Oleh: Myra Rozi | Dilihat: 9517| Komen: 144

Stacy Anam mengakui yang dia kini berasa kecewa kerana suaranya sudah tidak sama seperti dulu lagi.

Sejak berehat panjang kerana melahirkan anak sulungnya Februari lalu, penyanyi ini sudah menolak beberapa tawaran persembahan yang datang.

Foto: IG Stacy
“Saya tak boleh menyanyi. Suara saya tak sama seperti sebelum berehat dan kadangkala apabila menyanyi, suara saya kedengaran seperti lelaki.
 
“Hampir setahun lebih saya bercuti. Pada awalnya, saya ingatkan segalanya akan sama seperti biasa. Tak terfikir pula apabila saya berhenti menyanyi, kebolehan itu akan hilang," katanya kepada Astro Gempak.

Dia juga pernah memberitahu suaminya, Akim Ahmad untuk berundur dari industri disebabkan masalah tersebut.

Foto: IG Stacy
“Saya ingatkan ‘kehilangan’ itu merupakan satu kesan selepas bersalin. Saya mencuba pelbagai alternatif sendiri untuk mendapatkan kembali suara saya. Saya pergi ke kelas vokal dan saya menghadiri kelas tarian.
 
“Hampir tujuh bulan saya mencuba untuk kembali mendapatkan suara saya sehingga suami saya membelikan set karaoke di rumah agar saya kembali boleh menyanyi tapi semua usaha gagal,” tambahnya.

Foto: IG Stacy
Walau bagaimanapun  Stacy atau nama Islamnya,  Ummu Shaikhah Stacy Anam, 27, kini dalam proses untuk mengembalikan suara dan rentak tariannya seperti sebelum bersalin.

Diharapkan yang terbaik untuk Stacy dan semoga maju jaya. -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 144
Komen

Previous : Remy Ishak Didakwa Sudah Putus Tunang?

Next       : Nadzmi Adhwa Mengaku Dicekup Polis Kerana Dadah

Komen Terbaru

Quote supernaturalee 14-11-2017 02:17 PM
ank angkat stacy very the muke sheols


Lain-lain Komen

Quote ALDRIN 8-11-2017 10:33 AM
Biasa dengar pon klu lps beranak ramai x boleh tarik tinggi2....unless ko pi gym training..or mmg gifted boleh still tarik mcm kak Aishah...
Klu ko cuti..tekak pon cuti mmg laa jadi coarse n husky...dah x buat latihan vokal mmg laa suara cam bapok jantan...so ada artis yg tau aset dia suara mesti laa still berlatih2 nyanyi.....si Shahir meng"gua"kan diri duduk kat umah pon everyday berlatih nyanyi dlm toilet paling kurang 1 jam...

Quote harrypoter 8-11-2017 10:39 AM
ALDRIN replied at 8-11-2017 10:33 AM
Biasa dengar pon klu lps beranak ramai x boleh tarik tinggi2....unless ko pi gym training..or mmg gi ...

"bapok jantan" tu apa? ada eh istilah bapok jantan

Quote Catpaw 8-11-2017 10:40 AM
Alolo comeynya baby
Quote halimunah 8-11-2017 10:48 AM
bertabah la stacy....kalau sudah tiada rezeki menyanyi....cuba la bidang lain pula
Quote katibism 8-11-2017 10:51 AM
halimunah replied at 8-11-2017 10:48 AM
bertabah la stacy....kalau sudah tiada rezeki menyanyi....cuba la bidang lain pula

Masalahnya Stacy ndak ada bakat lain bah. Nyanyik aja yg dia tahu. Jurutari /koreografer la nampak gaiyanya
Quote hanuma 8-11-2017 10:56 AM
tapi sebelum nie pun suara stacy tak la sedap mana pun
Quote halimunah 8-11-2017 10:57 AM
katibism replied at 8-11-2017 10:51 AM
Masalahnya Stacy ndak ada bakat lain bah. Nyanyik aja yg dia tahu. Jurutari /koreografer la nampak ...

then bukak la kelas tarian, zumba poco2 wat so ever...
mana tau boleh jadi pengganti linda jasmin
Quote sue_liah 8-11-2017 10:58 AM
tgelak  iols baca tajuk benang ni

tp bila dh baca artikel..sian lak sheols

fahamla sheols kejenya menyanyi

bila menyayi sore x sedap mesti sedih ..btabah la ek stacy

jgn la sbb ni trus trauma nk branak .. dh la bby ko shomel
Quote kikuri 8-11-2017 10:59 AM
maybe lama - lama oklah balik suara tu... akak anak tiga rilek je suara masih nyaring... rajin jerit kat anak panggil balik agaknya
Quote ersazain77 8-11-2017 11:02 AM
kesian stacy..kalau takde rezeki dl, bidang nyanyian, boleh jadi pereka tari ke, stacy kan pandai menari... InshaAllah rezeki Allah tu luas..
Quote Suchi 8-11-2017 11:04 AM
Edited by Suchi at 8-11-2017 11:06 AM

Knp lepas beranak takleh tarik tinggi dah? Sbb lama rehat atau sbb meneran?cemana lak dgn yg beranak czer?
Ekceli meneran beranak tu bknnya kena jerit2 kuat mcm dlm tv tu, sebenarnya lebih kpd tarik nafas dlm2 kendian lepaskn dalam tekak mcm nk berak tu.. mmg xde bunyi apa pun.
Iols masa ank sulung mmg totally fail bab ni sbb langsung tak belajar cemana nk bernafas  masa nk bersalin udahnya kena emergency czer..
So belajar dr pengalaman lepas bila pregnant yg 2nd dr awal dah byk membaca dan amik tahu pasal ni.. belajar ttg J breathing bagai, urut perinuem, belajar cemana nk hadapi sakit kontraksi, tentang gentle birth bagai..
Apa yg penting bila sakit kontraksi jgn sesekali tahan sakit tu tapi terima jee sakit tu lepaskan je.. cth bila kita sakit rasa nk terberak kalo kita tahan mesti tahi takleh nk kuarkn sama gakla mcm nak beranak kalau tahan n keraskn badan cemana bukaan serviks nk besar, cemana baby nk kuar..
So kita kena gembira bila kontraksi makin kerap n kuat tu petanda baik maknanya yeaaaa baby dah nak sampai ni jap lg blh peluk cium dia.. so jgn tahan sakit tu lepaskan je, jgn kerut muka n buka tangan luas2 iols siap nyanyi lagu let it go lagi.. walopun bila dah dtg gesaan meneran tu pastu iols cam tak tentu arah tp kembali fokus balik time doktor suh teran tu.. tarik nafas dalam2 dan lepaskn ke dlm..
Jangan bazirkan tenaga dgn menjerit terpekik terlolong masa sakit kontraksi tu yg jd hilang  suara malah menahan sakit pun buat kita ilang tenaga n penat..tu yg  jd tak larat dah nk meneran bagai bila tiba waktunya.
Quote alexandria_iz 8-11-2017 11:04 AM
Kesian plak, walaupun x minat Stacy.

Mesti depressed.

Takpelaa Stacy. Pelan2 laa. Pektis je la hari2 kat umah. Dodoi2 anak tu - ko pektis laa sekali. Kekekekke

Anak pun kecik lagi kan. So mebbe tumpu pada anak dulu. At the same time, keep on practising at home. Bila anak dah besar sikit, bole buat comeback hebat2 kalo Ada rezeki.
Quote cik_kembong 8-11-2017 11:05 AM
ALDRIN replied at 8-11-2017 10:33 AM
Biasa dengar pon klu lps beranak ramai x boleh tarik tinggi2....unless ko pi gym training..or mmg gi ...

Kak Esah tak penah beranak kan
Quote Cyempaka 8-11-2017 11:05 AM
aku suka baby dia. comel gebu mcm kuih pau
Quote cik_kembong 8-11-2017 11:06 AM
Suchi replied at 8-11-2017 11:04 AM
Knp lepas beranak takleh tarik tinggi dah? Sbb lama rehat atau sbb meneran?cemana lak dgn yg beranak ...

Bila Beranak kan banyak urat putus. agaknya urat terputus urat suara la tu...
Quote da_vinci 8-11-2017 11:08 AM
ZZ pun seksa dah aku tgk bab tarik suara ni.....tapi kak Aishah mmg aku salute laaaaaaa....selamba jer dia tarik lagu ZZ
Quote Laracrop 8-11-2017 11:13 AM
Bertabah lah stacy... Mmg periuk nasinya menyanyi,tapi stacy ada kelebihan pandai. Menari.. Ajar menari ke.. Xpun belajar ngan akim tulis lagu.. Pun boleh jugak, kans?  Jgn salahkan beranak plak..Pasni fobia plak nak bersama ngan si akim takut mengandung dan beranak lagi.. Kene positif bahawa rezeki Allah itu luas..
Quote cap_ayam 8-11-2017 11:19 AM
Akim pun dah macam asal dari Sabah semenjak kahwin dengan Stacy.

Anyway I suka je suara Stacy, tambahan tarian dia yang rancak tu membuatkan rasa nak ikut sekali. Cadangan forumer kat atas untuk buka kelas tarian@Zumba tu bagus, sebab dia dah ada nama kan, ramai je yang nak turut serta. Good luck Stacy.
Quote ALDRIN 8-11-2017 11:26 AM
cik_kembong replied at 8-11-2017 11:05 AM
Kak Esah tak penah beranak kan

Ko dah kenape? Pegi la check IG kak ecah sana....adoiyai...

Lihat semua komen(144)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
Kategori Berkaitan
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
1.197122s Gzip On
To Top