Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Kepala Bapak Kau, Bodoh! - Najib Hentam Pembangkang

6-11-2017 12:18 PM |Dilihat:4943| Komen: 108
Tak dapat menahan lagi, Perdana Menteri (PM) Datuk Seri Najib Razak menggunakan kata-kata kasar dalam ucapannya bagi menzahirkan kemarahannya terhadap pembangkang, semalam.



"Mereka mengancam untuk mengubah segala-galanya, kononnya kita (Malaysia) dah menjual kedaulatan. Kedaulatan apa? Kepala bapak kau! Bodoh!" katanya di hadapan perwakilan yang memenuhi dewan persidangan di Ibu Pejabat MCA di Jalan Ampang.

Najib berkata begitu ketika mengulas pendirian Pakatan Harapan (HARAPAN) yang disifatkannya cuba menipu rakyat sampai tidak masuk akal mendakwa kononnya kerajaan nak menjual kedaulatan kepada China.

Pengerusi BN itu berkata, hubungan Malaysia dan China yang berada di bawah pentadbirannya tidak akan menjejaskan kedaulatan negara.

"Bodoh. Anda fikir Kuantan Industrial Park orang Malaysia tak boleh masuk?

"Bodoh punya kerja. Saya tak lah terlalu bodoh untuk menipu Malaysia. Ini adalah tanah air kita yang berdaulat," katanya.

Mengulas kenyataannya, Najib akui berang dengan kenyataan pembangkang yang disifatkannya sebagai mengarut.

"Pergi Forest City cerita macam-macam. Itu semua tanah tebus gunalah, bukan tanah Johor.

"Tanah tebus guna sebahagiannya dijual kepada pihak luar negara, manakala sebahagian lagi kepada orang tempatan.

"Anda fikir mentaliti orang Malaysia begitu bodoh hingga tak boleh berfikir sendiri?" katanya.



Najib bagaimanapun, meminta maaf kerana menggunakan kata-kata kasar dalam ucapannya.

Terdahulu, Pengerusi HARAPAN Tun Dr Mahathir Mohamad mendakwa projek Forest City yang dibangunkan di Johor berbahaya kepada kedaulatan negara, lapor Malaysia Kini.


Foto: Malaysia Kini

Dia yang membuat tinjauan ke kawasan berkenaan berkata, banyak tanah dan kediaman di sekitar Johor Bahru akan dijual kepada warga asing sehingga boleh menimbulkan pelbagai masalah, termasuk mengancam keselamatan.

Bagaimanapun, anggota Parlimen Sekijang Anuar Manap berkata status pegangan kekal di projek pembangunan itu adalah hanya untuk hak milik strata dan bukannya tanah.

Tidak ada seinci pun tanah Johor yang dimaksudkan hak milik kekal ini, katanya. - CARI


Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
1
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 108
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote selachaar 12-11-2017 01:21 PM
Memang patut Pak Jib marah...tapi tak perlu guna kasar macam tu...

Lain-lain Komen

Quote kecimpret 6-11-2017 12:22 PM

npk sgt dia yg bodo..mmg ada laporan berita yg org kuantan tak leh masuk situ..bukan PH yg reka2 cite

The regular folk of Kuantan are not allowed within the walls without the approval of the site's administrator. The small number of locals who are allowed in are those who have business dealings inside.

The main entrance, which is the only entry point for the time being, is strictly manned by guards in white uniforms from a local private security firm, as well as by guards from China, who don black uniforms.

The best glimpse people outside can get of what's inside are the buildings under construction that tower over the wall, with many Chinese motivational slogans being hung over the green safety nets that are typical of construction sites of companies from China.



These observations have given rise to talk among the local community that a China enclave has been carved beyond the wall.

Assemblyperson denied entry

Teruntum assemblyperson Sim Chon Siang had applied to MCKIP to enter the site, in an attempt to dispel the speculations, but he was rejected. Instead, MCKIP sent two representatives to meet Sim outside the industrial park.

Quote Jesrina 6-11-2017 12:22 PM
Im rooting for @dodolgemok punye comment on this voleh? {:iwant
Quote Jesrina 6-11-2017 12:23 PM
kecimpret: npk sgt dia yg bodo..mmg ada laporan berita yg org kuantan tak leh masuk situ..bukan PH yg reka2 cite



Tu la, i ade terbace jugak pasal ni haitu
Quote mjla 6-11-2017 12:24 PM
Hanya moron je caye cakap sibodut
Quote Simunggu 6-11-2017 12:24 PM
betul...tapi ramai yg rela dikencing..siap nganga mulut lagi termsuk ramai di CI ini...stupid...sorry lah saya guna perkataan kotor sikit..
Quote idakamaruddin 6-11-2017 12:32 PM
kt thread sebelah sapik mencarut

kt sini pokjib plak mencarut

kene badi kah?

Quote Defcon2 6-11-2017 12:37 PM
Simunggu replied at 6-11-2017 12:24 PM
betul...tapi ramai yg rela dikencing..siap nganga mulut lagi termsuk ramai di CI ini...stupid...sorr ...

Ceh! Sikit konon. Dari dulu kau memang sudah terkenal suka maki orang 'bodoh' dan 'babi'. Kemudian berlakon macam ustaz bercakap isu moral dan agama.

Bila ditegur, tak mengaku.  

Memang kaulah antara punca orang memandang serong terhadap Islam dan Melayu dalam forum ni.
Quote Simunggu 6-11-2017 12:40 PM
Defcon2 replied at 6-11-2017 12:37 PM
Ceh! Sikit konon. Dari dulu kau memang sudah terkenal suka maki orang 'bodoh' dan 'babi'. Kemudian ...

betul kan?? rela dikencing...stupid...sorry to say...guna perkataan kotor tadi...
Quote Defcon2 6-11-2017 12:43 PM
Simunggu replied at 6-11-2017 12:40 PM
betul kan?? rela dikencing...stupid...sorry to say...guna perkataan kotor tadi...

Sudahlah... hentikan sikap kau yang suka berpura-pura tu. Perangai kau menjejaskan nama baik Islam dan Melayu.

Quote shania88 6-11-2017 12:45 PM
haaahhhhhhhh kak jib dah marah
korang ni nakal taaww
Quote ultra78 6-11-2017 12:46 PM
kesian kepala bapak sis dodol

Quote ifanonline 6-11-2017 12:48 PM
kepala bapak jho low!
Quote akusukaq 6-11-2017 12:51 PM
lepas pru nanti senyap la tu.
Quote apedehal 6-11-2017 01:16 PM
mahathir berdendam lg pasal jambatan bengkok tu kan..ekeke..
Quote ultramantujuh 6-11-2017 01:25 PM
perlu ke sebagai seorang pemimpin tertinggi negara berucap dengan kasar sampai tahap macam tu?
Quote ingatingat 6-11-2017 01:27 PM
ultramantujuh replied at 6-11-2017 01:25 PM
perlu ke sebagai seorang pemimpin tertinggi negara berucap dengan kasar sampai tahap macam tu?

perlu ke dah tua bangka pakai nick ultraman spiderman tuuu??

cam budak2 tak cukup akal kau ni. berangan jadi superhero.


Quote Joannalee 6-11-2017 01:31 PM
Sape ckp tu die la tu....
Quote trakea 6-11-2017 01:33 PM
Itu laaa. Macai semua bahalol sangat. Lupa makan ubat nyanyok selalu plak . Kan dah kena bodoh
Quote trakea 6-11-2017 01:40 PM
kecimpret replied at 6-11-2017 12:22 PM
npk sgt dia yg bodo..mmg ada laporan berita yg org kuantan tak leh masuk situ..bukan PH yg reka2 c ...

Kawasan industri memang la tak boleh masuk kalau takde urusan bongok

Lihat semua komen(108)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.098602s Gzip On
To Top