Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

Puas Dikecam Bertubi-tubi, Safiq Rahim Lepaskan Carutan Keramat Buat Haters...

6-11-2017 10:50 AM |Dilihat:5567| Komen: 75
Terkejut dibuatnya bila kapten pasukan bola sepak JDT, Safiq Rahim melempiaskan rasa amarah dan juga geramnya kepada semua haters selepas pasukannya memenangi Piala Malaysia TM 2017 kelmarin.

Sebuah rakaman video menunjukkan Safiq bukan sahaja seakan berasa puas dan bangga dengan kemenangannya, malah turut melontarkan kata-kata kesat kepada mereka yang sering mengecamnya. 

"To all haters pu**ek! Gua champion s*al!

"B*bi, anak haram!"


Memang pedas dan boleh mengguris hati sesiapa pun yang mendengarkannya. Ia diluahkan selepas JDT memenangi 2-0 menentang pasukan Kedah di Stadium Shah Alam. 

Video tersebut segera menjadi tular dan membuatkan ramai netizen berasa terkejut dengan kata-kata kesat tersebut yang dipercayai bagi melepaskan geram. 

Dalam pada itu, ramai yang mengecamnya sebagai tidak matang dan juga tak kurang juga yang melabelnya sebagai 'kurang bijak'.





"Sebab tu dia ni tak layak jadi kapten Malaysia..Childish sangat...Growing up man!"

Tidak ketinggalan juga sesetengah netizen menyokong apa yang dikatakan oleh Safiq agar para haters menerima kemenangan hebat mereka. 

"Kate-kata semangat dari abam safiq...To all haters!"





Apa pula pendapat anda? Puaskah melepaskan amarah dengan kata-kata kesat sebegini? - CARI 

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
2
Terkejut
0
Sedih
1
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 75
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote haruslah 9-11-2017 11:02 PM
Bangsa taksub bayangan tohan
2013 aku masih support jdt ni wp masa tu kecoh matyo sapee
Tp bla budaya beli n simpan (biar simpan asal team lain x hebat) aku jd nyampah
Nak2 pentaksub diorg
Rindu pulak bam peyno
Tagline since 2013 mmg lekat smpai skrg

Lain-lain Komen

Quote MissMamamia75 6-11-2017 10:53 AM
True colour dah nampak..kemain riak...xprofesional langsung..

sbb tu si sapik ni sesuai jd model iklan kucing je..meowww sgt..{:thief
Quote vanillaninja 6-11-2017 11:01 AM
So classy.
Quote skinsandstars 6-11-2017 11:07 AM
Muka selari dengan akhlak.
Quote Cyempaka 6-11-2017 11:12 AM
hi pencinta kucing...
perangai xmacam pencinta kucing pun
Quote CrowneGlory 6-11-2017 11:12 AM
fefeling menang world cup ke bang?
Quote CardiGans85 6-11-2017 11:33 AM
Perlu ke{:question
Quote idakamaruddin 6-11-2017 11:39 AM
mengata diri sendiri ke bam sapik gigi tak selari

Quote AJ88 6-11-2017 11:43 AM
perlu ke? drama sgt.

ouh lupa plak. die ni mmg pndai berdrama pon.
Quote nerdy69 6-11-2017 11:43 AM
Champion bro... Hahaha..
Quote aciik 6-11-2017 11:53 AM
takat liga taraf kampung je kottt...takyah la emosi sgt....
Quote Catpaw 6-11-2017 11:54 AM
AJ88: perlu ke? drama sgt. ouh lupa plak. die ni mmg pndai berdrama pon.


Tukar job jadi pelakon lepas ni {:thief
Quote lolita737 6-11-2017 12:03 PM
aku xpernah lagi tgk mana2 team yg menang memaki hamun haters diaorg sebegini..

kalau ko xpoyo org pun xkn benci ko.. tp sbb kan perangai ko tu sbb tu org meluat.. ko rileks2 dah lah sapik rahim oii..ko bukan setakat kapten JDT tp kapten HM..

Quote MatDeghem 6-11-2017 12:18 PM




Power & halal

Quote skinskin 6-11-2017 12:24 PM
alahai cepat sentap pulak
Quote mybarbie 6-11-2017 12:24 PM
Memang pedas dan boleh mengguris hati sesiapa pun yang mendengarkannya


haters xderla terguris or mental koyak mana pun macam dia. macamla dia xtahu rakyat malaysia ni suka troll/sarcasm/provok.  patutnya dia jangan layan...
lagi dia reply macam ni, lagi seronok orang dok troll & provok dia... orang kecam lagi harini bukan sebab menggelupur or terguris, tapi seronok sebab dapat respon dari dia...
Quote Queenmastani 6-11-2017 12:48 PM
idakamaruddin replied at 6-11-2017 11:39 AM
mengata diri sendiri ke bam sapik gigi tak selari

Chuolss nye statement buat i gelak pagi2 ni
Quote Queenmastani 6-11-2017 12:50 PM
Haritu kata piala ni sampah tk main la piala2 Malaysia ni abih siap cuti peristiwa

#sistanyeje #jgnkecamplsss
Quote Lilly.june 6-11-2017 12:52 PM
patutnya ucap syukur, bukan maki haters. grow up, man
Quote Lilly.june 6-11-2017 12:54 PM

malangnya memang benar

Lihat semua komen(75)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.058068s Gzip On
To Top