Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis

Ibu Bapa Terkejut Dengan Kostum Halloween Anak, Netizen Berair Mata

3-11-2017 02:49 PM|Oleh: Maly Rosli | Dilihat: 4321| Komen: 30

Bercerita mengenai perayaan Halloween, macam-macam kostum adi wira bermain di benak fikiran kita. Dari yang nampak unik dan hebat, sehinggalah kostum pelik yang tak terjangkau dek akal.

Tapi, jarang kita tengok mereka yang menyambut hari perayaan itu memilih ibu atau bapa sendiri sebagai model untuk kostum mereka, kan? 

Kalau anak-anak kecil lain berebut nak 'menjadi' Batman, Spider-Man, lanun, mahupun zombi, tetapi tidak budak lelaki ini.



Memetik BoredPanda, seorang pengguna laman sosial Imgur, BScribbs berkata, anak lelakinya tidak mahu memakai kostum adi wira pada hari Halloween.

"Dua kedai kami masuk, tapi satu apapun tak dibeli. Dia tak nak jadi mana-mana adi wira," tulisnya.



Sampailah satu hari, anaknya mendapat idea untuk kostumnya yang akan dipakai pada 31 Oktober.

"Pada malam sebelum Halloween, saya suruh dia pilih mana-mana adi wira kegemarannya dan saya akan sediakan kostum itu pada esoknya.

"Terus dia melonjak gembira sambil menjerit 'Ayah'" katanya.



Bapanya bekerja sehingga lewat malam dan jarang dapat bercuti. Dia bukanlah doktor atau peguam, tapi dia cuma seorang tukang masak di sebuah restoran.

Setiap hari, dia akan pulang dalam keadaan tubuhnya kotor, berminyak, berbau dan kepenatan.

Bapa mana tak sayang dan bangga dengan anaknya, lebih-lebih lagi apabila anaknya mengetuk setiap pintu di kejiranannya sambil menjerit TRICK OR TREAT C SAYA JADI AYAH SAYA!'



Bukan ayahnya sahaja, jelas kelihatan si anak juga sangat berbangga dengan bapanya yang memberi kasih sayang dan telah bekerja keras untuk menyara keluarga.

Apa yang ditunjukkan kanak-kanak ini membuktikan tak semua adi wira memakai mantel dan ia membuat netizen terharu dengan tindakannya itu! - CARI



Foto: BoredPanda

Apa Reaksi Anda...

Bagus
5
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
1
Komen: 30
Komen

Previous : Rajin Sangat Pergi Kuliah, Labun Si Kucing Dah Diberi Kad Matrik Sendiri

Next       : Take Note Ibu Bapa, Nama-nama Bayi Ini Dilarang Di Negara Lain...

Komen Terbaru

Quote haryatie 7-11-2017 11:32 AM

comeiiiiiiiiiii........

Lain-lain Komen

Quote meisapoya 3-11-2017 02:51 PM
Alolooo comel nye anak diaaa {:childlike
Quote mrizumi 3-11-2017 02:54 PM
Cute plak..bagus ank dia.
Quote RatuDunia94 3-11-2017 02:55 PM
Nasib anak ritud x minta nk kd ritrud..
Quote manehnya 3-11-2017 03:00 PM
awww touching naw budak neh.. ber air jugak iols
Quote nisako 3-11-2017 03:05 PM
hahaaaaa selamat duit mak dis
Quote samasam90 3-11-2017 03:22 PM
meolls terbaca part ayah pulang tu jadi "dalam keadaan tubuhnya kotor, berminyak, berbau dan kepam" .. oh my cari
Quote idakamaruddin 3-11-2017 03:33 PM
alololo comell

sebijik plak muka anak dia ngn ayah time anak jd ayah tu

so confirm la mmg tu anak dia

sllu mat salleh x tentu pn anak sape2 kan

hahahah
Quote gummiebear 3-11-2017 03:33 PM
Awww so sweet

Quote Jeanspurple 3-11-2017 03:49 PM
{:cryrun{:cryrun{:cryrun
Ninja potong bawang!
Quote Artemesiaa 3-11-2017 04:42 PM
Cute je siap pasang jambang cam paknya tu
Quote vanillaninja 3-11-2017 04:49 PM
Bagusnya budak ni. Kecik2 dah pandai hargai jasa mak ayah.
Quote tembikai 3-11-2017 05:33 PM
Bagus la nak ..pandai menghargai kedua org tua.
Quote mizkajura 3-11-2017 05:53 PM
Suwetnya anak kau. Harap jg mrk kelak
Quote mommymonster82 3-11-2017 06:01 PM
Awwww..mmg touching..cute sgt masyaallah
Quote Konahhh 3-11-2017 10:07 PM
So sweeettttr
Quote lyza2474 4-11-2017 11:54 AM
alaaa saja nak sh orang tacinggg...      
Quote shernazz 4-11-2017 01:16 PM
iols baru pas potong bawang 10kg neh
Quote cmf_premierleag 4-11-2017 01:27 PM
Mula2 meols nak hencap sbb pakai jambang mcm terroris
Tp bila baca smpi habis, rasa bangga gak la dgn budak ni sbb dia matang pd usia dia... Kalo bdk lain mmg nak pakai kostum spender kat luar jah a.k.a sUperman
Quote haZelEyEz 4-11-2017 02:43 PM
Suweeetnyer..{:childlike

Lihat semua komen(30)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas
     CARI App
    Get it FREE Apple App Store
    Get it FREE Google play
     Instagram
    cari_infonet
    FOLLOW
    Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
    0.053813s Gzip On
    To Top