Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis

Trend Ibu 'Baru' Tukar Susu Ibu Jadi Barang Kemas, Geli Atau Unik?

3-11-2017 12:40 PM|Oleh: Maly Rosli | Dilihat: 2013| Komen: 18

Pelik! Kini, ibu 'baru' boleh mengabdikan momen bersama cahaya mata sulung dengan membuat barang kemas diperbuat daripada susu badan mereka.


Foto: tlc.com

Memetik Medical Daily, Fruit of My Womb berpangkalan di Cullman, Alabama mencipta barangan kenang-kenangan dan perhiasan diperbuat daripada susu ibu atau abu mayat ahli keluarga serta rakan-rakan, lapor Circa. 

Mereka yang berminat, boleh membeli set penyusuan daripada Etsy untuk membuat sendiri perhiasan daripada susu ibu.



Jangan terkejut kerana pil kesihatan yang dibuat daripada uri juga sudah menjadi trend seperti yang dipopularkan Kim Kardashian.

Bagaimanapun, pakar memberi amaran bahawa amalan berkenaan tidak sepenuhnya selamat diamalkan. Ada doktor mendakwa ia kelihatan seperti amalan kanibalisme, manakala 


Foto: NewBeauty

Sementara itu, seorang pengguna Facebook menulis, "Rantai saya baru tiba dan ianya sempurna! Ia mempunyai makna istimewa kepada saya."

Ada yang kata ianya cara unik dan kreatif untuk menyimpan kenangan bersama anak. Bagaimana pula dengan anda? - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
0
Terkejut
1
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 18
Komen

Previous : Balenciaga Buat Lagi! Dulu Beg Ikea, Kini Skirt Alas Getah Kereta Pula

Next       : Macam Sukar Percaya! Dari Berat 300 Kg, Amber Rachdi Kini Bukan Lagi Seperti Dulu...

Komen Terbaru

Quote trisnalovezul 14-11-2017 10:40 AM
kreatif..aduh pingin dibuat cincin kalo anakku cewek

Lain-lain Komen

Quote Artemesiaa 3-11-2017 12:49 PM
Apa yang nak dipelikan dah geng ni semua minat buat benda pelik2 nasib kat Malaysia tak ramai sebegitu
Quote missinpiece 3-11-2017 01:42 PM
Idoklerr kome nak menirunye
Quote mokcikKSKB 3-11-2017 01:50 PM
Mcm best ja hahahah
Quote nisako 3-11-2017 03:07 PM
ishhh pelik la.....
Quote kikuri 3-11-2017 03:54 PM
aku susu badan tumpah lepas pam pon rasa nak menangis ni kan pulak buat barang kemas... memang idok ler... setiap titisan adalah berharga
Quote uda 3-11-2017 03:57 PM
Kat One Utama ada kedai yang boleh buat benda2 ni
Quote giyomi 3-11-2017 04:02 PM
darah peyed taknak wat hiasan kew...
Quote mizkajura 3-11-2017 05:55 PM
Lps ni air mani pulak{:smile{:smile{:smile
Quote BlackCarnival 4-11-2017 02:01 AM
Yang bukan2 idea orang sekarang nak buat bisnes
Quote rogayahtop 4-11-2017 02:53 AM
kalau boleh jadi ibu susu ai nak. kalau setakat nak simpan sebagai memori takperlah nok. banyak lagi bebarang baby yg seronok disimpan seperti kasut baby, puting susu diorang. dah besau nanti melawan meh sini ibu sumbat puting.
Quote munchkin 4-11-2017 03:21 AM
uda: Kat One Utama ada kedai yang boleh buat benda2 ni



Kedai mana babe?
Quote faraway1 5-11-2017 02:43 AM
me nak buat, nak simpan buat kenangan..
sini ramai boleh buatkan..
malah  klip tali pusat anak pun nak buat buah rantai..
Quote hasniey 5-11-2017 08:52 PM
Comel jgk.kalau anak girl buat kan rantai e cincin ke.cuteee
Quote notyghosty 6-11-2017 02:08 PM
placenta jadi ubat tu cam pelik... btul lah dah mcm kanibal lak... huhuhuhu
Quote rainbowrainz 10-11-2017 10:09 AM
gilerrr......
Quote kamilaa 14-11-2017 03:06 AM
Erkk tak sesuai kot
Quote haryatie 14-11-2017 08:10 AM
terlbih pelikk...geli jerkk
Quote trisnalovezul 14-11-2017 10:40 AM
kreatif..aduh pingin dibuat cincin kalo anakku cewek

Lihat semua komen(18)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas
     CARI App
    Get it FREE Apple App Store
    Get it FREE Google play
     Instagram
    cari_infonet
    FOLLOW
    Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
    0.064832s Gzip On
    To Top