Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis

Balenciaga Buat Lagi! Dulu Beg Ikea, Kini Skirt Alas Getah Kereta Pula

2-11-2017 04:26 PM|Oleh: Maly Rosli | Dilihat: 2226| Komen: 19

Sudah, dia buat lagi! Kalau dulu cipta beg tangan menyerupai beg tote Ikea berwarna biru, kini jenama terkemuka Eropah, Balenciaga sekali lagi mencetuskan kontroversi dengan memperkenalkan 'skirt alas getah kereta' pula!



Menurut Teen Vogue, rekaan terbaru dengan nama 'Car Design Skirt' itu diperagakan pada acara Paris Fashion Week minggu lalu.



Foto: Harpers Bazaar

Tak ada benda lain ke nak dijadikan inspirasi fesyen? Alas getah juga yang dicarinya.

Bezanya, alas getah biasa boleh didapati dalam harga puluhan ringgit sahaja, namun skirt berkenaan dijual pada harga RM10,000! Ada ke yang nak membeli!?



Rasanya kalau kita ambil karpet dalam kereta dan balut badan, orang tak tahupun 'skirt' tu ori atau tak. Bezanya tak ada logo Balenciaga itu saja.

Rekaan 'unik' itu sememangnya mengundang hencapan rakyat jelata sajalah.




Tapikan, dalam ramai-ramai yang tak suka, ada juga yang menghargai usaha Balenciaga menjadikan perkakas harian sebagai sumber inspirasi mereka bentuk fesyen terkini.

"Kami kagum skirt itu mempunyai persamaan dengan produk kami iaitu Cosmos Duro All Weather Car Mat," kata jurucakap Argos ketika ditemu bual majalah Dazed.


Foto: http://www.argos.co.uk

Anda teringin ke pakai skirt sebiji alas kaki dalam kereta anda? - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
4
Bosan
0
Komen: 19
Komen

Previous : Pembedahan Plastik, Jamu Tak Layan! Wanita Vietnam Makan Tikus Untuk Awet Muda

Next       : Trend Ibu 'Baru' Tukar Susu Ibu Jadi Barang Kemas, Geli Atau Unik?

Komen Terbaru

Quote deltoid 19-11-2017 01:46 PM
apake bongok...

Lain-lain Komen

Quote cik-jaja 2-11-2017 05:24 PM
dah kenapa...tak ada benda lain ke nak dibuat fesyen selain karpet kereta tu
Quote RatuDunia94 2-11-2017 05:36 PM
Balenciaga ni mmg suka create havoc..
Quote nisako 2-11-2017 08:10 PM
hahaaa .   lawak .....
Quote cik_noreen 2-11-2017 10:07 PM
ni samada ketandusan idea atau betul2 brilliant
Quote samasam90 2-11-2017 10:27 PM
masalah nya, yg fefelin economist bagai tu, selalu beli belenciaga ke? belenciaga dah ada target audience dia, which is obviously not u, honey.. mohon korek taik hidung je lah..
Quote samasam90 2-11-2017 10:27 PM
masalah nya, yg fefelin economist bagai tu, selalu beli belenciaga ke? belenciaga dah ada target audience dia, which is obviously not u, honey.. mohon korek taik hidung je lah..
Quote kukukatablog 2-11-2017 10:31 PM
aku rasa Moschino lagi banyak design fesyen pelik....
Quote MissVixen 2-11-2017 10:50 PM
Genius dia ni. Buat benda2 macam ni supaya orang sebut2. Dia bukan nak jual benda pelik ni je. Seluruh dunia akan search pasal produk dia bila dengar pasal brand ni.
Quote sulan01 2-11-2017 11:27 PM
MissVixen replied at 2-11-2017 10:50 PM
Genius dia ni. Buat benda2 macam ni supaya orang sebut2. Dia bukan nak jual benda pelik ni je. Selur ...

Yes, betul tu.... dia nak iklankan branding dia jer, bukan kisah pun orang nak beli ke tak skirt getah alas kaki tu. tak perlu belanja duit berpuluh juta pun tuk iklankan/promote brand dia seluruh dunia, biar jer netizen viralkan seluruh dunia.... free jer    
Quote kittypong31 3-11-2017 01:46 AM
hahaha terus teringat lapik kaki kereta..
Quote izzat1987 3-11-2017 02:30 AM
Oh ni mesti wartawan cari x buat kajian. Kalau x silap aku ada terbaca kat ruangan macam2 berita harian yg ada seorang lelaki ni berazam cipta kain mampu regang dan tahan lama sebab kesian mak bapa rugi banyak duit beli baju cepat kecik tapi anak makin membesar. Rasanya diaorang ambik prototaip kain saintis ni kot.
Quote HannahMontana 3-11-2017 09:01 AM
kebanyakan fesyen bukan utk digayakan di badan tp lebih kpd utk persembahan.
Quote pittjie 3-11-2017 10:15 AM
unik apa skirt tu. aku boleh terima lagi skirt ni la drpd beg ikea tu. heheh
Quote Jajabeans 3-11-2017 10:24 AM
hahaha.. bila dah ada nama org beli sajork utk show off
Quote mieymiey 3-11-2017 12:18 PM
Retis Hollywood dah sah-sah akan beli. Bila Rihanna/Kylie Jenner pakai, semua pakat ramai-ramai kata lawa.
Quote notyghosty 6-11-2017 02:17 PM
seni katanya...
Quote Artemesiaa 6-11-2017 03:47 PM
Dari dulu rekaanya selalu nampak pelik dari designer brand yang lain.  Tapi apa nak kata yang beli pun pakai kerana jenama bukan kerana cantiknya rekaan.
Quote rainbowrainz 10-11-2017 10:11 AM
x kooossseerr pakai nti berpeluh2
Quote deltoid 19-11-2017 01:46 PM
apake bongok...

Lihat semua komen(19)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas
     CARI App
    Get it FREE Apple App Store
    Get it FREE Google play
     Instagram
    cari_infonet
    FOLLOW
    Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
    0.074959s Gzip On
    To Top