Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

Bercinta 5 Bulan Di WhatsApp, Bila "First Date" Gadis Gemuk Ini Ditinggalkan Bersama Roti Canai

31-10-2017 11:32 AM |Dilihat:7130| Komen: 96

Berkenalan hingga jatuh cinta melalui media sosial seperti sudah menjadi satu trend buat masyarakat zaman sekarang.

Segala-galanya memang indah namun perlu diingati, keikhlasan hati pasangan yang dikenali di media sosial itu hanya akan terbukti selepas pertama kali bersua muka.


Seperti kisah yang dikongsikan di akaun Twitter fara_zulaika, seorang gadis malang berkongsi pengalaman sedihnya ditinggalkan kenalan Twitter hanya kerana dirinya gemuk. 

Perkenalan mereka bermula di Twitter dan kemudian bertukar nombor telefon.  Selepas hampir 5 bulan hanya "berchatting" melalui aplikasi WhatsApp, lelaki tersebut akhirnya mengajak wanita itu berjumpa.


Seperti yang dijanjikan, mereka berdua akhirnya bertemu di suatu tempat. Sebaik sahaja gadis itu masuk ke dalam kereta, lelaki tersebut hanya berdiam diri. Tidak lama kemudian, lelaki itu memberhentikan kereta di sebuah kedai mamak dengan alasan mahu beli roti canai. 

Selepas beberapa minit, dia meminta wanita itu turun mengambil roti canai yang dibungkus. Tanpa wanita itu sedar, rupa-rupanyanya lelaki tersebut sudah berlalu meninggalkannya seorang diri di kedai makan tersebut.



Menyedari kereta lelaki itu sudah tiada di tempat sebelumnya, wanita itu cuba menghubungi lelaki terbabit namun panggilan tidak dijawab. Tidak beberapa lama kemudian lelaki itu menghantar sms, Sorrylah, dalam gambar aku ingat kau kurus, tengok-tengok gemuk. Hahahaha Best tak kena tinggal?


Dasar jantan tak guna! Kesian gadis tersebut diperlakukan sedemikian rupa. Pengajarannya, janganlah mudah jatuh cinta dan menyerahkan sepenuh kepercayaan sebelum berjumpa individu yang dikenali di media sosial secara realiti. 

Kalau sudah dihina dan dipermainkan seperti gadis ini, pasti "frust" menonggeng. - CARI



Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
2
Terkejut
0
Sedih
1
Lawak
2
Bosan
0
Komen: 95
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote deltoid 19-11-2017 02:05 PM
hok alohhh

Lain-lain Komen

Quote diss69 31-10-2017 11:44 AM
xpe dik..biarlah dia tinggalkan skrang sebelum ada apa2 ikatan..adik berhak dpt yg jauh lebih baik dari lelaki xguna tu..
Quote zulka 31-10-2017 11:55 AM
topik dah basi wei
Quote palmolive 31-10-2017 11:56 AM
kurang ajor ni...main tinggal2 jek..
kalo tak suka pun cakap la elok2
Quote Siput_Sawah 31-10-2017 11:58 AM
moga girl tu ambil kejadian ni sebagai wake up call...start diet jaga kesihatan n buang lebihan lelemak yg terperangkap tu...tapi buat utk urself bukan utk kepuasan org lain lak....you go girl!!
Quote dusunmind 31-10-2017 11:58 AM
Baguslah dik.  Awal awal begini.  Tidak perlu nak down sangat.  Bersabar dan bersyukurla tidak dilanjutkan hubungan. Menakutkan pla.
gambar tidak menjnjukkan keperibadian..
Quote petaiterbang 31-10-2017 12:00 PM
slow lah mu ni TT terid berulang
Quote harkktuih 31-10-2017 12:03 PM
lembab nya wartawan neh..tah2 minah tu dah kapel lain..
Quote gigahertz 31-10-2017 12:14 PM
diss69: xpe dik..biarlah dia tinggalkan skrang sebelum ada apa2 ikatan..adik berhak dpt yg jauh lebih baik dari lelaki xguna tu..

Spesies laki macam ni dia jenis nak seronok aje. Nk p*ki.
Quote manehnya 31-10-2017 12:15 PM
dak pompuan tu pon jenih bodow..

msg wsap kt telepon kire declare ke zaman skrg?

bengap...

Quote fox. 31-10-2017 12:23 PM
Siput_Sawah replied at 31-10-2017 11:58 AM
moga girl tu ambil kejadian ni sebagai wake up call...start diet jaga kesihatan n buang lebihan lele ...

kann. akak yakin dah cantik comel nanti tak payah dah nak cari laki kat internet ni. dunia realiti pun silap2 petik jari laki boleh sangkut
Quote Nenasketum 31-10-2017 12:23 PM
Asal nama dia macam budak Asia Got Talent 2, nyanyi lagu Hero. Budak tu memang gedebab sungguh tapi sora baguih. Kalo dia menang, nyesal mamat tu nanti taw.
Quote idakamaruddin 31-10-2017 12:27 PM
skg mamat tu pasti nangis tgk chuols dpt 3 YES dlm AGT2

Quote tupaiterbang 31-10-2017 12:30 PM
nak 360 sangat..kan dh kena
Quote haryatie 31-10-2017 12:35 PM
Edited by haryatie at 31-10-2017 12:37 PM

ramai org pndang pd rupaaa...
tp ada jerk org yg terpikat dgn org chubby ni..
lain org lain pndangan nya..
macm aku kenal sorang mamat ni..punya la berlagak  dgn aku
citer bini dia cntik la..urban la..
join group kreta konvoi sana sini..
mati2 aku bayangkan bini dia rmbut karat ker, body slim ker
sbb cra dia citer makaih..buat aku rsa taste dia mmg hebat la
sekali aku skodeng FB bini dia..bukan ler nak gelak..
sadooo sungguh bini dia..boroii
aku bukan la nk kutuk bini org tp cra dia up bini dia berlagak x ingattt..
sekali bila aku ckp nape bini ko gemukkk..marah pulak aku skodeng fb bini dia..
ke sbb dia da termalu dgn aku..
Quote noraidil_06 31-10-2017 12:44 PM
{:cryrun{:cryrun{:cryrun {:cryrun. Ape ni apeni,  weols dh ulas panjang lebo dh. N i dont believe this story. Kak hasanah sgt. Nk glam je kau kan.
Quote damian_lee 31-10-2017 12:51 PM
Better la dik
Dari bila ko lepas beranak
Kompen he akan mengongkek merata
Quote MUBARAQOH 31-10-2017 01:01 PM
kahkahkahkah mesti bila berpeluh ni masam ni kahkahgkahkah padan muka ko siapa suruh gemok HAHAHAA PEGANG ROTI CANAI PULAK TU HAHAHAHAAH BARUA CELAKA BETUL PRANK DIA NI HAHAHAHAHAHHAHAHAHAH
Quote SecretLuv 31-10-2017 01:04 PM
Ok. Aku cuma nak komen 3 perkara je.

1. Kenapa dia mudah sangat percaya kat lelaki tu. Dah la belum kenal betul-betul tapi dah berani bagi lelaki tu jemput dia. Baik setkan tempat kemudian jumpa kat sana je.

2. Boleh dia tinggalkan beg tangan dalam kereta masa nak ambil roti canai tu?
Nasib baiklah lelaki tu campak keluar beg tu. Kalau dia bawa lari? Tak pun kalau dia campak beg tu tapi random guy tu pulak curi. Macam mana?

3. Kat mesej terakhir tu perempuan tu suruh tutup nama dia kalau orang tu nak post cerita dia kan? Katanya malu. Kenapa orang tu tak tutup?
Quote nisako 31-10-2017 01:15 PM
sian ko dik......................

Lihat semua komen(96)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.052326s Gzip On
To Top