Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

"Niat Tak Halalkan Cara Kak Oi,"- Rita Rudaini Kena Tarbiah Benarkan Anak Sambut Halloween

30-10-2017 04:07 PM |Dilihat:11113| Komen: 179
Sambutan Halloween bukan sahaja meriah di luar negara, di sini pun sama juga!

Tak ketinggalan keluarga artis Malaysia, Rita Rudaini dan anak-anak pun teruja nak sambut sama. Siap hias rumah dengan dekorasi yang menyeramkan serta labu-labu yang diukir.

Foto: IG Rita Rudaini
Rita ada berkongsi beberapa video dan gambar persiapannya di Instagram,  dari bungkusan gula-gula yang akan diberikan kepada kanak-kanak semasa 'Trick or Treat' sampailah kepada kostum anak-anaknya.

Foto: IG Rita Rudaini
Katanya sekadar seronok-seronok sahaja. Siap awal-awal lagi dah jelaskan apa tujuan dia buat begitu.

"Kompom laa ada yang nk kecam sis..Watevah, kita hidup bermasyarakat so xsalah pon nk kongsi meraikan perayaan apa pon asalkan masing2 tau niat... kena terang awai2 satgi ada yang terpesong pemikiran," tulisnya.

Tapi macam biasalah, mana boleh nak halang netizen dari memberikan komen. Habis Rita kena 'tarbiah sentap'! Rata-ratanya mempersoalkan akidah dan melemparkan kata-kata kesat kepadanya kerana membenarkan anak-anak menyambut perayaan berkenaan.


Rita juga ada memberi kenyataan balas dengan menulis:

Walaupun ramai yang mengecam, ada juga yang sentiasa menyokong dan menyuruh Rita agar abaikan sahaja mulut jahat orang lain. 

Apa pula pendapat anda? -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
1
Sedih
2
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 179
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote Pixie902 6-11-2017 10:28 AM
kena tegur terus nak murtad? get real, people.

Lain-lain Komen

Quote manehnya 30-10-2017 04:29 PM
aku mmg tunggu jah nk bash dia nih kes sambut halowen ni...

gamaknye dulu masa kecik2 kt kampong utan aji dulu mmg culture mcm tu kot... p kutip gula2 dr rumah ke rumah time halowen..

kalu shcawal tu, depa 2 mmg urban

makcik ritrude ni dibesarkan di kampong jek, asal pun org kampong jek.. kawen pun ngan org kampung, bukannya mixed ngan mat salleh

mmg terdapat larangan utk kita umat islam menyerupai org kafir di dalam perayaan keagamaanIni

oh.. tapi orang yg kalu mengaji agama x yah cakap dh paham.. cuma klu org yg x berapa tinggi mgaji agama mmg byk ja alasannya..

niat katenya kan
Quote CiliPadiSedap 30-10-2017 04:34 PM
bila artis jadi ustazah keluar fatwa sendiri.

kecil2 duduk kampung besar2 masuk bandar culture shock macam InstaBatak dan BudakWechat termasuk budak Raver n HipsterIphone

seburuk buruk alifsyukri takde pun sambut Hallowen
Quote madamjaja 30-10-2017 04:36 PM
as usual..mana boleh org tegur atau sekolah kan mak jan ni..mesti dia try the best to justify
Quote MH3707 30-10-2017 04:38 PM
CiliPadiSedap replied at 30-10-2017 08:34 AM
bila artis jadi ustazah keluar fatwa sendiri.

kecil2 duduk kampung besar2 masuk bandar culture s ...

sape kata alifsyukri tak sambut
Quote MH3707 30-10-2017 04:39 PM
sundal hidung besar ni mmg patut kena cerai dulu tu...tapi kesian anak2,,,dpt kat dia pulak..
Quote wan_ie 30-10-2017 04:43 PM
ape ape je la. asal ko bahagia
Quote umbut 30-10-2017 04:52 PM
Alahai.. biarler.. just enjoy je.. semua x boleh..
Quote samasam90 30-10-2017 04:54 PM
apa pun tak boleh la chuolls ne...
Quote shanti_priya 30-10-2017 04:56 PM
rosak la anak ko aidil, baik ambik balik
Quote tomaz 30-10-2017 04:56 PM
bosan dgn ayat2 retis "Allah lebih kenal saya" ni.. nk buat apa pon jgn la kait ngn tuhan.. dah sah2 tuhan larang kot.. nk halalkan je terus petik tuhan
Quote mizruncing 30-10-2017 04:57 PM
asl ek over sgt nk celebrate halloween tu. x paham
Quote sofinamini 30-10-2017 04:57 PM
tak silap i mmg resident tpt rirut ddk nie mmg celebrate hallowen tiap tahun . sbb awal pun ddk kawasan yg sama. kenapa bash rita je, bash la awlscha sekali tu . i rasa maybe aktivity kejiranan la.sbb tiap semua benda i rasa dari deepa, sampai raya sampai cny mmg nampak mcm they all meraikan sekali.
Quote salmon-suki 30-10-2017 05:01 PM
Bkn ke ada sorg  anak dia y tahfiz?x tegur ke mak dia tu?ke aiols tsilap anak ni?kekeke~

Kalau die x bg org amek taw psl dia,korg xyah laa amek taw..abaikan aje dia,life dia,drama dia,filem die..she's irrelevant dah..tegur pun nak sentap,jwb pun acah2 good je..
Quote sharlenetexas 30-10-2017 05:01 PM
aidil x sambut ke?

takde yg pakai kostum rambut kembang kak pink?
Quote tomaz 30-10-2017 05:02 PM
sofinamini replied at 30-10-2017 04:57 PM
tak silap i mmg resident tpt rirut ddk nie mmg celebrate hallowen tiap tahun . sbb awal pun ddk kawa ...

Org kecam sbb dia yg duk provoke.. Awalscha xde pulak up psl halloween ni.. Join sesenyap je.. Yg ritrude ni mmg nk cari pasal gayanya.. Dah tahu netz mmg over sambut la senyap2.. Psl aqashanotelo pandai pulak diam x berkutik
Quote sharlenetexas 30-10-2017 05:03 PM
labu tu pun boleh tahan mahal jugak. lepas sambut tu buang atau lenyek buat cekodok?
ada yg bagi tips rebus labu pastu lenyek gaul dgn nasi bagi kt kucing supaya berak lawas. labu byk serat la kot?
Quote Mleeen82 30-10-2017 05:06 PM
biarlah... diorg tu hidup ada kejiranan
nanti x join... mengata pulak... utk suka2 je pun
Quote BilaBellaPanaz 30-10-2017 05:07 PM
ustazah artis and ustazah forum pun sama jer...semua asyik cari salah orang....kayu api neraka jugak la korang sesama ya...
Quote intanumbrella 30-10-2017 05:09 PM
tomaz replied at 30-10-2017 05:02 PM
Org kecam sbb dia yg duk provoke.. Awalscha xde pulak up psl halloween ni.. Join sesenyap je.. Yg  ...

Ada je awal scha lara up dkt ig..scha siap bersolek bagai..

Lihat semua komen(179)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.057288s Gzip On
To Top