Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Hanya Kerana Inginkan 'Like' Yang Banyak, Lelaki Sanggup Makan Lipan Hidup

30-10-2017 04:00 PM |Dilihat:1403| Komen: 20

sumber : http://hk.on.cc

Apa anda sanggup lakukan untuk memperolehi 'like' yang banyak di media sosial? Di Jepun, seorang lelaki memuat naik sebuah video pada 22 Oktober lalu yang memperlihatkan dia sedang memakan seekor lipan yang masih hidup.

Memetik laporan portal hk.on.cc, lelaki bernama Mahiru Mitchell mengeluarkan seekor lipan yang dipeliharanya selama beberapa bulan kemudian dimasukkan ke dalam mulutnya. Difahamkan kepala lipan tersebut etelah gunting sebelum dimakan.

Menurut Mahiru, walaupun lipan beracun, namun kaya dengan protein yang dimudah diserap oleh badan manusia. Sepanjang proses memakan lipan itu, Mahiru menyifatkan gerakan kaki lipan di dalam mulutnya boleh dianggap sesuatu perasaan yang amat luar biasa. 

Ramai netizen berpendapat tindakan tersebut amat mengejutkan, sambil memberi komen bahawa mereka bukan sahaja takut menyentuh lipan apatah lagi memakannya. 

Ada netizen yang bimbang dengan keselamatan Mahiru, dan rata-rata mendoakan kesihatannya tidak terjejas. 

Menerusi saluran YouTube miliknya, dia pernah membuat banyak rakaman video yang menunjukkan dia sedang memakan lipas, belalang dan kriket, manakala setiap rakaman video itu melebihi jutaan tontonan.- CARI



Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
1
Terkejut
2
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
1
Komen: 20
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote misscendol 1-11-2017 02:15 PM
Xracun ke???

Lain-lain Komen

Quote vanillaninja 30-10-2017 04:05 PM
Sejenis attention seeker.
Quote mrizumi 30-10-2017 04:07 PM
Besar gak lipan tu..kriuk kriuk dlm mulut..
Quote Ratutulip 30-10-2017 04:16 PM
gilerrr... nasip kepala dh tkde..idak kena sengat lh
Quote AJ88 30-10-2017 04:23 PM
errrr. tringt jugak dlu kwn anta vid org sakai kunyah anak hamster idop2.

kemurungan i. nak mkn pn x lalu.
Quote Cassieopeia 30-10-2017 04:27 PM
Eeei pelik2 la..keracunan kang baru tau
Quote cocorex 30-10-2017 04:29 PM
Bagus la mkn lipan dari mkn rasuah
Quote minguk 30-10-2017 04:53 PM
so berapa likes dapat tu?
Quote -electrifying- 30-10-2017 05:03 PM
kembang tekak woi
Quote sepertiitu 30-10-2017 05:08 PM
EUWWWW GIGIH
Quote Patun 30-10-2017 05:20 PM
Yikes {:freak
Quote pukulrata 30-10-2017 06:06 PM
AJ88 replied at 30-10-2017 04:23 PM
errrr. tringt jugak dlu kwn anta vid org sakai kunyah anak hamster idop2.

kemurungan i. nak mk ...


yang ini ke ?
Quote izzat1987 30-10-2017 10:10 PM
Otak di lutut{:spot
Quote mr_cool5885 30-10-2017 11:40 PM
Bear grylls pn blm tentu blh mkn lipan. Hang ptut ada 1 rancangan survival eating skills tersendiri nak. Ch 551.5
Kipidap dongibabuntut!
Quote insulin 30-10-2017 11:45 PM
Ceh. Makan penampar aku lebih sedap dari kau makan lipan tu.
Quote Nananaje 31-10-2017 12:08 AM
GIla betul hanya kerana like hahha
Quote merrissa 31-10-2017 04:11 AM
byk duit dapat.....sanggup x sanggup jer
Quote Jorja 31-10-2017 04:29 AM
Likes seeker everywhere
Kalau remaja faham lah juga ni dah kategori orang tua
Quote chinta89 31-10-2017 08:26 AM
semoga cepat mati
Quote nobito 31-10-2017 08:32 AM
Lepas dapat like banyak ko masok syurga ke dik?

Lihat semua komen(20)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.084758s Gzip On
To Top