Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis

Ingatkan Salah Parking, Rupanya Hilang-Velfire Nabil Ahmad Lesap

30-10-2017 11:40 AM|Oleh: Myra Rozi | Dilihat: 6271| Komen: 76

Kereta Toyota Velfire milik Nabil Ahmad lesap, beberapa jam sebelum pengacara itu bergegas ke lokasi program  Gegar Vaganza 4 (GV4).

Menurutnya dia sangat terkejut apabila mendapati keretanya sudah tiada di tempat letak kereta.

Foto: IG Nabilzira
“Kereta saya hilang di Taman Tun Dr Ismail kira-kira jam 1 petang. Sebaik sahaja saya mahu ke tempat letak kereta pada jam 2.30 petang, saya terkejut mendapati kereta saya sudah tiada.

“Ingatkan tersalah letak namun selepas puas mencari baru saya pasti telah hilang. Selepas itu saya terus membuat laporan di balai polis TTDI,” katanya kepada Astro Awani.

Foto: IG Nabilzira
Kejadian berlaku semasa dia menghadiri acara konsert anjuran tadika anaknya iaitu Nayra Mikayla.

Sebelum ni juga, kira-kira tiga tahun lepas Nabil pernah mengalami kejadian yang sama apabila kereta Mitsubishi Lancer miliknya dipecah oleh penyamun sehingga mengalami kerugian.

Apa pun diharap agar Nabil bertabah dengan semua dugaan yang menimpa ya. -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 76
Komen

Previous : Alami Jangkitan Kuman Pada Paru-Paru, Janna Nick Dah Stabil

Next       : Menari Sampai Masuk Celah Kelangkang, Aksi Terlampau Ozlynn Dikutuk

Komen Terbaru

Quote Jeasabri 14-11-2017 08:27 PM
{:dot{:dot{:dot{:dot

Lain-lain Komen

Quote chacon 30-10-2017 10:33 AM

baca komen kat BH ramai acik2 kepam puji cakap nabil profesional. jadi pengacara GV4 malam tadi relaks saja macam xde apa berlaku

Quote zulka 30-10-2017 10:47 AM
nk buat cmner dah takde rezeki.....
apa susah insuran kan ader
Quote huJanBaTu 30-10-2017 10:49 AM
Vellfire ni memang kereta standard setiap retis ke? Semua ada vellfire beza warna hitam or putih.
Geng astro/raja lawak/super spontan/maharaja lawak yang pakai vellfire
-nabil
-shuib
-jep
-johan/ozlynwati
-dato vida (siap custom made ada kerusi urut)
-dato aznil

Quote huJanBaTu 30-10-2017 10:51 AM
Artis-artis lain

- fattahaminz (rasanya pak amin yg pakai -warna putih, vellfire baru 2017)
- hairul/hanis/yusof/bujibu (vellfire hitam)
Quote samasam90 30-10-2017 10:52 AM
meolls lebeh tertarik dengan kereta milik heolls yg diPECAHkan.. bak kata dan nada nasha aziz, apa kes?
Quote talapia 30-10-2017 10:54 AM
huJanBaTu replied at 30-10-2017 10:49 AM
Vellfire ni memang kereta standard setiap retis ke? Semua ada vellfire beza warna hitam or putih.
G ...

biasanya retis2 ni memang akan beli kete2 beso camni.. sbb banyak waktu dorang gi mane2 set shooting ke hape.. xde tempat rehat la.. xde tempat tukar baju la.. dorang nye vellfire bagai ni la yg jadi mcm rumah. Sebab tu ramai retis tinted kete gelap2.. ada yg tukar baju dalam kete je. Sumbat kasut aje entah berapa pasang... manela muat letak dalam myvi. hehe

Quote prettyuglybabe 30-10-2017 10:57 AM
tt.. tajuk salah la.. kena curi kat luar sekolah..
bukan main highlight tapi baca entah tidak..
Quote irsa 30-10-2017 11:01 AM
Bertabahlah bang bil
Quote Iema5008 30-10-2017 11:01 AM
talapia replied at 30-10-2017 10:54 AM
biasanya retis2 ni memang akan beli kete2 beso camni.. sbb banyak waktu dorang gi mane2 set shooti ...

Mcm kes aku. Kreta dh jd rumah dan office bgerak...


Apapun ksian jgk la kat nabik.. bkn sng nak urus kes kreta hilang ni.. tp advanve sungguh pencurik skrg.. pkai tow truck ka hangkut kreta ni sbb kalau x sikap vellfire n kreta seangkatannya payah aikit nak curik.. ambek masa sikit lah nak korek sna sini.. kcuali hangkut trus pkai tow truck mcm jiran aku dlu..
Quote taksukapeanut 30-10-2017 11:07 AM
Iema5008 replied at 30-10-2017 11:01 AM
Mcm kes aku. Kreta dh jd rumah dan office bgerak...

kalau dah kena tow siapa je yang nak amik peduli kan.. mungkin orang ingat keta rosak. bahaya jugak ni

Quote nisako 30-10-2017 11:07 AM
beli baru.................
Quote huJanBaTu 30-10-2017 11:09 AM
samasam90 replied at 30-10-2017 10:52 AM
meolls lebeh tertarik dengan kereta milik heolls yg diPECAHkan.. bak kata dan nada nasha aziz, apa k ...

Ni kes lama. Rasanya masa tu kereta lancer dia yg kene pecah tu..
Quote -electrifying- 30-10-2017 11:19 AM
vellfire antara kete panas .... ke dbkl angkut pi masuk stor?
Quote Iema5008 30-10-2017 11:24 AM
taksukapeanut replied at 30-10-2017 11:07 AM
kalau dah kena tow siapa je yang nak amik peduli kan.. mungkin orang ingat keta rosak. bahaya juga ...

Tu la kalau siap tow ni sng jah nak bg alasan rosak ka bank tarik ka apa.. org pun tak heran.
Quote Mleeen82 30-10-2017 11:26 AM
Bertabahlah..... tp area sekolah xder cctv ke?
Quote kentel 30-10-2017 11:35 AM
huJanBaTu replied at 30-10-2017 10:49 AM
Vellfire ni memang kereta standard setiap retis ke? Semua ada vellfire beza warna hitam or putih.
G ...

kalo ngko tanya aku, aku ckp kete2 penyangak...ahli2 politaik kan suka sgt kete2 beso gini
Quote MH3707 30-10-2017 11:38 AM
hikhikhik...sian pulak...tp takpe,payment gegar vaganza boleh beli baru..
Quote Aunty_Acid 30-10-2017 11:41 AM
bank tarik mungkin kah?
Quote eija2013 30-10-2017 11:46 AM

ai pon nak tanya soklan yang sama....tapi knowing bang bil xkan xde duit nak bayar kot....entah2 kete pon beli cash

Lihat semua komen(76)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
Kategori Berkaitan
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.063138s Gzip On
To Top