Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis

Berlakon Kayu, Suka Kontrol Ayu-Netizen Kritik Lakonan Neelofa

30-10-2017 10:26 AM|Oleh: Myra Rozi | Dilihat: 64482| Komen: 1849

Sejak drama Red Velvet yang dibintangi oleh Alif Satar dan Neelofa mula ditayangkan, ramailah netizen yang mengutuk.

Kebanyakannya berpendapat lakonan Neelofa seperti 'kayu' serta agak 'keras' dan  tidak sesuai bergandingan dengan Aliff.

Foto: IG Neelofa
Neeelofa juga didakwa terlampau banyak 'kontrol ayu' sehingga menjadikan lakonannya tidak menjadi.

Walau bagaimanapun kritikan tersebut langsung tidak memberi kesan terhadap dirinya.

Sebaliknya, aktres jelita ini berharap agar peminat teruskan menonton sehingga habis sebelum memberi sebarang ulasan.

"Mereka terlalu awal membuat kritikan tanpa memahami jalan cerita. Cerita ini baru saja ditayangkan dan masih ada banyak episod lagi.

"Lagipun babak saya menetap di rumah orang, takkanlah saya hendak redah saja.

"Nasihat saya kepada mereka yang mengkritik itu tonton dulu cerita berkenaan dan cuba faham jalan cerita," katanya kepada Harian Metro.

Foto: IG Neelofa
Biasalah tu kena kritik, boleh dijadikan sebagai motivasi untuk menjadi yang lebih baik kelak. Tak begitu? -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
3
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
3
Komen: 1849
Komen

Previous : Bakal Hadir Dengan Single Kedua, Janna Nick Takut Dengan Reaksi Pendengar?

Next       : Alami Jangkitan Kuman Pada Paru-Paru, Janna Nick Dah Stabil

Komen Terbaru

Quote lee~ann 21-11-2017 05:24 PM
iols pernah tertengok drama red velvet  entah episode berapa tah. mmg potong terus nk tgok. hajah berlakon mcm tk ada feel. terus iols tukar chanel lain.

Lain-lain Komen

Quote Loginlogoff 30-10-2017 10:30 AM
jemput masuk sat nk tinjau2 kayu kayan nk buat unggun api...kekekekeke
Quote Tipatetipu 30-10-2017 10:36 AM
bila lakonan kayu jalan cerita semua tertutup lah lopa oiii

Muka kejong control ayu ...hanya mampu buat muka cute mute aje.
Quote ahlisihircute 30-10-2017 10:39 AM
Dia nie dah taraf bongkah batu....
Quote bioessence 30-10-2017 10:40 AM
Jual tudong je la
Kau tak bole jual bakat
Quote keypochino 30-10-2017 10:42 AM
kali ni tudung dia launch dah sold out dlm masa berapa jam?
Quote melinda_kerr 30-10-2017 10:43 AM
org dah complain die defensive pulak.. dah mmg kayu . yg tgknya penonton so mereka berhak la complain. host pun entah apa-apa inikan pulak berlakon. fokus meniaga ajelah dik..
Quote samasam90 30-10-2017 10:45 AM
jalan cerita tu menuntut sheolls utk menjadi kayu ke acahne? ce bagi pencerahan sikit.. meolls tak baca novel novel ne semua.. so yesteryears gittuh
Quote mieymiey 30-10-2017 10:46 AM
Bukan watak pompuan yang tinggal kat rumah orang tu yang netizen komplen, tapi lakonan chuols tu yang kayu, kejung, takder expression. Aliff berlakon dah best, terus jadi tak best bila digandingkan dengan si kayu balak. Iols pun dah berhenti tengok, cukup sampai episod 3 sajorkkk.
Quote nabila11 30-10-2017 10:47 AM
Neelofa agak kaku dalam cerita ni. Kadang nampak try hard nak buat sempoi. Alif best. Tp mungkin awal lagi. Harap makin improved la episod2 lain
Quote delia3003 30-10-2017 10:49 AM
Edited by delia3003 at 30-10-2017 11:05 AM

iols memang tak tengok langsung RV hangus terbakar ni, masih 'trauma' dengan first 2 episodes of SHMP

Last weekend pegi rumah kakak ipar, ingatkan dia tengok lah cerita ni, rupanya tak. Baru je nak tanya pendapat dia pasal cerita ni (sebab dah ramai yang complain pasal kekayuan lopak)

Lopak dan kayu berpisah tiada
Quote generalsoap 30-10-2017 10:52 AM
Kalau dah kayu tu maknanya kayu la lopa oi
Bukan sebab orang dengki atau tak nak tgk u bahagia
Tapi org nak rasa apa yg u lalui sebagai pelakon tapi apa yg u lalui tu tak dapat org nak relate jadi maknanya u tak reti nak bagi org dalami jalan cerita
Sebab utamanya adalah.... u KAYU.
Sekadar lepaskan dialog dgn mimik muka yg hauk.
Iols bagi contoh diana danielle yg main watak raisha tu
Dah ler anak 2 dah lama tak keluar tv org pun tak ambik tau sgt pasal dia
Tapi keluar drama raisha dia main watak jahat sungguh pun org tak sabar nak tgk episod seterusnya
Sebab..... dia tak peduli muka dia buruk ke perangai dia buruk ke, dia kesah org rasa apa dia buat tu
Iols bagi example ni sbb nak bandingkan lopa dan dd, lopa lagi releven utk budak2 muda sekarang
But your relevence can't buy you talent.
Akhirnya talent jugak yg dapat selamatkan seseorang tu
Quote jejaka_hensem 30-10-2017 10:53 AM
masalah kayu tu betul la.
bab kontrol ayu tu,ayu ke masalahnya
Quote siputsedut 30-10-2017 10:53 AM
Tak berminat nk tgk red velvet ni sbb tau lopa selamanya kayu...pastu x minat jgk alif satar...
Quote Loginlogoff 30-10-2017 10:54 AM
chuols jgn kutuk lebih2 tawwwwwwwwwww...

tgk video neh dulu....


https://www.instagram.com/p/Bat04s9gG3J/?taken-by=tuannas.umar
Quote Telolet 30-10-2017 10:56 AM
what else is new kalau ngan kayulopah ni yach. next!
Quote taksukapeanut 30-10-2017 11:04 AM
siputsedut replied at 30-10-2017 10:53 AM
Tak berminat nk tgk red velvet ni sbb tau lopa selamanya kayu...pastu x minat jgk alif satar...

malas nak komen pasal lopa sebab memang tak reti berlakon pun dia ni. yang alip tu memang style dia eh berlakon besorkan mata?

Quote cascutes 30-10-2017 11:06 AM
macam x biasaa.... skg kan memang musim retis kayu mendoniaa.....
klu x suka jgn tengok... byk lagi chanel yg ado kat estro tu....
Quote Loginlogoff 30-10-2017 11:08 AM
https://www.instagram.com/p/Baqk ... y=gadiskacamata4922

kayu ke batu?


Quote Andyscenes 30-10-2017 11:09 AM
Hahaha.. aku rasa dia kayu sbb alif satar x kacak kot. So x ber'wet'

Lihat semua komen(1849)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
Kategori Berkaitan
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.070510s Gzip On
To Top