Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

"Ingat Senang Ke Nak Cari Duit Tukar Tayar?" - Pencuri 'Ganti' Tayar Buruk

30-10-2017 10:19 AM |Dilihat:2132| Komen: 28
Malang nasib seorang wanita apabila tayar keretanya dicuri dan diganti dengan tayar buruk ketika melawat ahli keluarga di Hospital Papar, Sabah.



"Masa melawat adik di wad kanak-kanak, tayar kereta dicuri dan diganti dengan tayar buruk. Sudahlah kecil, botak pula tu. Benang dan dawai juga sudah terkeluar," keluh Janet P Baidin di laman Facebooknya.

Menerusi postingnya itu, Janet pasrah kerana menurutnya karma itu ada.



Dalam masa sama, Janet turut mengingatkan orang ramai supaya berhati-hati jika memarkir kenderaan di kawasan meletak kenderaan di hospital berkenaan.



Foto: FB Janet P Baidin

Menerusi komen orang ramai, itu bukanlah kali pertama kejadian sedemikan berlaku. Ada yang membuat andaian, individu tak bertanggungjawab terbabit mencuri tayar kereta lain kerana tidak mahu menanggung kos menukar tayar baharu.


Foto: FB

Kasihan pemilik kenderaan nak kena beli tayar baharu pula. Anda pernah mengalami kejadian tak diingini di tempat meletak kenderaan di mana-mana hospital? - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
1
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 28
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote najib888 4-11-2017 12:59 PM
izzat1987 replied at 4-11-2017 03:55 AM
Kejahatan mudah terjadi di malaysia dek tiadanya pemasangan cctv. Kerajaan kedekut nak pasang lampu  ...

Kejahatan mula membarah dek kerana rakyat hidup tertekan. Harga tayar naik tak mampu tukar tayar baru->curi
Harga makanan naik curi kat pasaraya..
Bnyk kes rompakan bank. Sebab apa?
Root cause > kerajaan failed to govern..almost all malaysians complained kos itu ini naik menggila, gaji statik..
hanya pengampu dan macai kerajaan skrg ni saja tak rasa kenaikan harga barang dan hidup tertekan dari segi kewangan..

Lain-lain Komen

Quote raradhia 30-10-2017 10:27 AM
pencuriiii, xada ikhtihar lain utk hidup. .dasar tolol! mudah2an kau mati d lenyek tayar!
Quote mizzmimi 30-10-2017 10:41 AM
Sialan. Nasib baik tak accident orang tu. Bahaya kot.
Quote Suchi 30-10-2017 10:42 AM
Laa dah tak mampu blh plak main curi je tayar keta org. Gigih lak tu tukar semua sekali.
Quote prettyuglybabe 30-10-2017 10:59 AM
semoga pencuri mampus digelek lori..
Quote vanillaninja 30-10-2017 11:13 AM
Kesiannya. Semoga pencuri mendapat edisi cash dengan kadar segera.
Quote mizkajura 30-10-2017 11:26 AM
Matttilah kena sumpah. Mmg cash la mendapat
Quote ais_kosong 30-10-2017 11:35 AM
jahatnya...
ingat tayar baru murah ke?
Quote nisako 30-10-2017 11:49 AM
jahat tul..........................
Quote -electrifying- 30-10-2017 11:50 AM
semoga pencuri itu di gelek mrt
Quote mieymiey 30-10-2017 12:10 PM
Dah mencuri satu hal, kemudian membahayakan nyawa orang lain lagi.
Selayaknya disumpah!
Quote AbukRokok 30-10-2017 12:16 PM
ok gak tu...nak tukar tayar...amik tayar kete org lain...tayar kita tukar kat kete org tu
dapat berjimat cermat
Quote diss69 30-10-2017 08:03 PM
Org mencuri ni xprnh fikir kesusahan org lain...
Quote insulin 30-10-2017 11:42 PM
AbukRokok replied at 30-10-2017 12:16 PM
ok gak tu...nak tukar tayar...amik tayar kete org lain...tayar kita tukar kat kete org tu
dapat  ...

Kalau dapat ditangkap, haruslah dibeduk kaw-kaw...
Quote BlackCarnival 31-10-2017 01:51 AM
Macam kes member aku, tayar kene tukar jugak. Yang bestnye dia langsung tak perasan, elok je drive dari kuala terengganu balik rumah. Kat rumah wife yg perasan tayar dah tukar
Quote fox. 31-10-2017 11:01 AM
jiran akak ada 2 buah rumah kena curi bateri kereta. macam tahu2 kan orang tu baru tukar bateri kereta baru. tu bateri kereta, kalau tayar ni lagi la senang. bukan setakat boleh tengok condition tayar siap ada tanda minggu dan tahun ke berapa pada tayar tu kan. lagi senang nak pilih2 mana lagi baharu
Quote Artemesiaa 31-10-2017 03:54 PM
Jahatnya perangai kesian mangsa dipasangkan dengan tayar ganti je.  Moga kawasan tu ada cctv agar pelaku mudah tertangkap
Quote simatakucing 1-11-2017 08:05 AM
Kuang hajo punye orang,xlame dpatla balasan tuh!
Quote haryatie 1-11-2017 08:13 AM
suka hati jerkkkk..
sempat pulak dia org menukar tayar2 tu..
gilerrr melampau..
Quote serinegara 1-11-2017 08:26 AM
Jahatnya. Tak fikir langsung kesusahan orang. Semoga pencuri tu susah sahaja hidupnya dan hilang semua limbs.

Lihat semua komen(28)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.059417s Gzip On
To Top