Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Malu Keluar Rumah Sejak Jadi Tular...

28-10-2017 11:11 AM |Dilihat:10180| Komen: 187
“Selepas kisah kami tular di media sosial, saya malu nak keluar rumah. Ibu tinggal di Pahang terus jatuh sakit manakala ayah terpaksa tebalkan muka untuk pergi kerja."

Itulah yang dikatakan oleh Siti Norenliriana, 30 selepas kisah kediaman mereka yang tidak terurus di aman Rambai Jaya, Melaka menjadi tular.

Dia merupakan seorang daripada 11 penghuni rumah itu berkata komen dan juga kecaman netizen menyebabkan mereka berasa tertekan dan menanggung malu, petik Harian Metro.

"Orang tidak duduk di tempat saya, tidak faham situasi kami, macam mana boleh kata begitu. Jadi tolonglah berhenti menjaja cerita tidak benar dan tokok tambah.

"Memang benar keadaan rumah saya begitu tapi jangan buat kesimpulan yang bukan-bukan. Kasihan ibu, kesihatannya terjejas selepas kisah rumah kami tular. Ayah pula segan untuk ke tempat kerja," katanya.

Ibu kepada enam anak itu juga terpaksa mendapatkan khidmat kaunseling selain setuju tiga anaknya ditempatkan di asrama kendalian JKM. - CARI 

Foto Harian Metro



Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
1
Bosan
0
Komen: 184
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote misscendol 1-11-2017 02:40 PM
Aishhhhhh kenapa cmtu

Lain-lain Komen

Quote aderaderker 28-10-2017 08:04 AM
So, apa alasan tak bersihkan rumah selain daripada malas yer?

Quote shernazz 28-10-2017 08:08 AM
so apa masalah dia?
sakit mental kah?
orang down syndromme pon pandai kemas lagi tau walaupon x seaempurna kita ni..
ini sebab kau punya mentaliti..
kalau kau sakit mental..aku minta maaf dolu k..hihi
Quote aechae 28-10-2017 08:13 AM
Korg duduk kt tmpt kotor cenggitu, ntah mcm mna nk beribadat solat sume xtau lah....ke buat x kisah? Patot rsa malu dgn diri sndri xpayah nk malu dgn public...puiiii
Quote aechae 28-10-2017 08:13 AM
Korg duduk kt tmpt kotor cenggitu, ntah mcm mna nk beribadat solat sume xtau lah....ke buat x kisah? Patot rsa malu dgn diri sndri xpayah nk malu dgn public...puiiii
Quote naina 28-10-2017 08:20 AM
Xtau apa masalah dia
Klu sihat2 memang pemalas la
Lg pon adik2 dia pon ada kan
Xkan sume xsht
Quote jerukkedondong 28-10-2017 08:21 AM
Kain pink baju hijau tuke ct noren?
Oh hai..lawa dahh....
Quote helicornia 28-10-2017 08:38 AM
stres mak dia sampai sakit..malu pn ye anak perangai pemalas pengotor harap bantuan org kemas rumah.bukan cacat pun sampai tk larat nk mengemas
Quote lonely_surina 28-10-2017 08:41 AM
aechae replied at 28-10-2017 08:13 AM
Korg duduk kt tmpt kotor cenggitu, ntah mcm mna nk beribadat solat sume xtau lah....ke buat x kisah? ...

Depa beribadat kat surau or masjid kot..
Quote hanasensei 28-10-2017 08:45 AM
Baju melaram x nak kalah..tp rumah n anak2 x bersepah dgn sampah.. miskin bersih xper gak..ni dh la mskin..malas rumh mcm tong smpah..
Sian kat anak2 mmbesar dlm.keadaan kotor
Quote paz 28-10-2017 08:45 AM
Aik, boleh plak buat statement macam ni. Habis tu, kenapa minta bantuan orang kemaskan rumah?

Anyway, situasi apa yang dia orang ni alami sampai tak boleh nak kemas langsung? Tahap rumah dia orang tu bukan biasa-biasa punya sepah or kotor.

Adik ct noren kena rajin-rajin, kalau tak rajin nak kemas sekali banyak. Lain kali, dah makan, pakai bende. Basuh lah, buang kat tong sampah. Kalau main campak sana sini. Macam tempat pelupusan sampah lah jadinya.
Quote pearl.silver 28-10-2017 08:45 AM
Jadi berapa lama dia boleh kekalkn kebersihan rumah tu..
Kadang ada org yg xboleh tgk benda elok dan bersih..
mcm lawan ocd..dia nk gak bagi benda tu cacat dah lantai tu kena ada sampah
Quote dinopower2 28-10-2017 08:50 AM
aderaderker replied at 28-10-2017 08:04 AM
So, apa alasan tak bersihkan rumah selain daripada malas yer?

itu la org komplen... sampai sorg pun takde kesedaran langsung.... kotor gituh pemalas la jwbnya.... sampah tak buang
Quote Pixie902 28-10-2017 08:59 AM
Ayah siti noren ni takda ke berleter suruh anak2 dia yang lain tu tolong kemas?  Kan ada 3 orang lagi yang duduk sama.  

Yang maknya duduk di pahang dah bercerai jugak ke dengan bapaknya...just curious dengan arrangement family ni...
Quote dizzzek 28-10-2017 09:00 AM
pengotor dan pemalas x haram di sisi ugama
Quote Peterpan17 28-10-2017 09:07 AM
hanasensei replied at 28-10-2017 08:45 AM
Baju melaram x nak kalah..tp rumah n anak2 x bersepah dgn sampah.. miskin bersih xper gak..ni dh la  ...

Tgk berapa lama rumah kemas dan brg teratur dlm rumah blh bertahan. Org klu dah pemalas setanding dgn babi pengotornya, mmg beginilah. Byk alasan. Senang saja klu rumah nak kekal kemas. Lepas makan terus kemas cuci semua. Sampah jgn di simpan berhari hari. Buang sajalah klu dah penuh tong sampah. Buat apa nak di asak asak terus. Anak ramai tu. Mcm paku bersusun. Ajarlah anak mengemas rumah. Start dr kecik. Tp yalah, klu dah org pemalas dan pengotor ni, mmg hidup penuh dgn alasan. Aku cadangkan derang ni duduk dgn babi sajalah. Setaraf pun pengotornya.
Quote doubleA 28-10-2017 09:07 AM
Memang pemalas hujung2 harapkan org lain kemaskan rumah
Quote jazaa100 28-10-2017 09:09 AM
paz replied at 28-10-2017 08:45 AM
Aik, boleh plak buat statement macam ni. Habis tu, kenapa minta bantuan orang kemaskan rumah?

An ...

Susah nk ubah perangai org mcm ni....
Pemalas sejak azali....
Aku gerenti, sebulan je, rumah tu dah bau kepam....
Quote highcastle 28-10-2017 09:11 AM
Aku kalau tengok berita pasal orang miskin kat Malaysia ni satu je aku meluat. Anak2 dia orang ni besar panjang, sihat2 aku tengok, rumah punya berselerak, bersepah, kotor jangan cerita lah. Di situ kita boleh nampak dia orang ni sebenarnya pemalas. Aku kekadang ternampak apek2 atau nyonya2 tua yg kadangkala dah badan bongkok gigih cari kotak atau bekas minuman tin utk cari pendapatan.
Quote nuril86 28-10-2017 09:24 AM
peel pemalas ni mmg sukar dibendung.... bebel mcm mane pon.. same je kisahnya.... tp klw nak melaramm... bukan main pandai

Lihat semua komen(187)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.090912s Gzip On
To Top