Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

Kenapa Awak Terlebih Risau Tentang Anak Saya? - Awal Jawab Lara Dikatakan 'Lambat'

26-10-2017 04:58 PM |Dilihat:15706| Komen: 305
Lagi kisah netizen yang terlebih 'ambil berat' dengan kehidupan peribadi selebriti.

Kali ini, seorang netizen dikatakan telah memberikan pandangannya terhadap pasangan selebriti Scha Alyahya dan Awal Ashaari yang kononnya telah mengabaikan tahap pendidikan anak mereka iaitu Lara. 


Ini sekaligus telah menyebabkan kedua pasangan suami isteri itu terpaksa bersuara kerana dianggap seolah-olah membiarkan anaknya sehingga lambat berkembang. 

Menerusi satu posting Awal di Instagram, netizen itu menyelitkan 'nasihatnya' seperti di bawah:


Lara perlu dibawa jumpa pakar katanya...


Nampaknya, ia bagai menjolok sarang tebuannya. Bukan sahaja Scha dan Awal terkesan dan kurang senang dengan komen tersebut, malah para pengikut mereka di Instagram turut tidak menyukainya. 

Sedih bila orang suka judge melalui apa yang mereka lihat di IG sahaja....




Tak payah sibuklah, fokus kat hidup awak sahaja...



Sehubungan itu, Scha telah memuatnaik sekeping 'quote' yang bertulis 'You don't have to post it to prove it' yang menujukannya kepada semua netizen agar tidak mudah menghakimi apa yang mereka nampak dan dengar sahaja.


Sudah tentu sebagai ibu bapa mereka akan cuba berikan terbaik kepada anak mereka, kan. 

Sama juga dengan kes Datuk Seri Siti Nurhaliza, yang sebelum ini dikatakan tidak berusaha untuk hamil. 

Elakkan memberi komen tentang kehidupan orang lain yang anda sendiri tidak tahu apa mereka lakukan. Jom perbaiki diri. - CARI 

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
1
Terkejut
2
Sedih
2
Lawak
1
Bosan
3
Komen: 305
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote petit-saconnex 13-11-2017 04:28 PM
takat komen jawab sekali boleh la diterima. lebih daripada tu, toksah le. nampak sangat defensive, insecure dan rude. move on pls.

Lain-lain Komen

Quote bambimo 26-10-2017 05:01 PM
suka hati dia la
anak dia
mana tau dah g checkup tp dia x la reveal kat ig
Quote buailajulaju 26-10-2017 05:05 PM
Baru lps tgk vid lara...part mane yg terlampau lambatnye...ok je iols tgk lara tu
Quote nazzse 26-10-2017 05:08 PM
poyo lebih netizen ni, selagi boleh masuk campur hal org, selagi tu nak menyibuk.
For me lara dah banyak progress compared sebelum ni, nampak cerdik dia. I believe makpaknya dah buat something for her. Nampak la lara still can enjoy her childhood normally mcm budak2 lain.

I concern kat si ecah tu, gaya dah macam makcik2, slow down sikit ecah oii
Quote limau_lemon 26-10-2017 05:13 PM
please jangan compare kan eecah dgn lara ...cara didikan parents dorg berbeza... eecah tu mmg la banyak mulut..korg tgk la makpak dia sape ...

dua2 Iols suka tgk ..comel ..dua2 bijak...tapi tang fashion I prefer lara ..sebab sesuai dgn umur dia ...
Quote jalfa 26-10-2017 05:14 PM
Berkajang kajang laki bini merempan...hah amik netizen suka sangat jolok sarang burung
Quote malaysiaku123 26-10-2017 05:23 PM
Tang mana ehh lara tu lmbt? Dl yela lmbt sket ckpnya..lain2 ok ja..cerdik..ank aku pn xsecerdik lara..tp husbnd aku wat lek wat pis ja even dia lecturer..kot la org keliling kata anak cegu ke apa msti pndai..sbb husbnd aku ikata umur anak2 besa lara n ank aku ni bukan masa nk bljr oi..bg main puas2..n ajar moto skill..omputeh sana lek2 ja..kalut lebih acik ni
Quote cekelatkopi 26-10-2017 05:24 PM
Netizen ni sampai nak kena balancekan gambar anak 5 keping dgn daddy..5 keping dgn mommy tiap minggu agaknya. If haku jd scha pun hangin jgk.
Quote Luno 26-10-2017 05:25 PM
Biasa je tgk lara tu , tang mana yg lambatnya. Bijak la dia. Mak pak dia mmg patut terkesan pun, org mengata anak dia kot. Netizen ni mcm takde kerja lain
Quote Iema5008 26-10-2017 05:25 PM
Suka lara tp mak pak dia so so je... apa pun lara comeiiiiii
Quote stayathomemom 26-10-2017 05:27 PM
Meols tak paham ngape laaa sebok nau anak orang...pada meols lara tu ok jek development dia....comel2 lagi..baby talk....anak2 meols first and 2nd baby talk sampai 4yrs old....after that progress alhamdulillah....meolsss suker budak babytalk then molot cam org tua....
Quote syue86 26-10-2017 05:28 PM
ape yg slownya psl lara?aku tgk ok je
maybe ade pelat2 sket la..
slebihnya aktif sokmo die
over nau jaga fmly org
fmly ko dh tjaga ke?
Quote mummydarling 26-10-2017 05:29 PM
biase je aku nengok si lara tu biase la kalau budak lambat cakap.

anak aku yg sulong pon 5tahun baru dengar butir bicara jelas ape die cakap...

suke suke judge anak org..
Quote onexox97 26-10-2017 05:31 PM
lara dah xpakai pampers kan ok la tu

anak saya dan spupu dia sebaya lara masih berpampers lagi
Quote coqsukun 26-10-2017 05:36 PM
Aku rasa ok je. Apa Yg lambat nya? Bercakap dah pun kan budak tu?
Quote coqsukun 26-10-2017 05:37 PM
Tp kesian la Weh kt mak pak dia. Tambah2 mak nya. Mak mana x sedih org mengata anak cmtu. Kalau Meluat, x yah follow je anak beranak ni.
Quote HannahMontana 26-10-2017 05:38 PM
aku sudah xpeduli andai  anak Awal ni pekak bisu sekalipun.



Bukan hal aku.
Quote suzlye77 26-10-2017 05:39 PM
B*d*hlah org yg sibuk dgn anak si anu dan si anu..  Rasanya awal dan scha tu sudah buat yg terbaik utk lara tu.. Klu betul dia ada ketidakupayaan,mereka lg byk duit jumpa pakar dan memberi pendidikan yg sewajarnya.. Sy kesihan dgn lara.. Muka dia mengumpan rasa simpati..
Quote jlocute 26-10-2017 05:39 PM
for me tgk lara ok je bercakap berpatah2 bukannya sepatah2
Quote Jajabeans 26-10-2017 05:40 PM
Lara dgn ank cheta sape lagi tua? Lara mungkin org tgk lbt mungkin sb tak petah cm aisyah kot. Bg aku lara ok je boleh cakap ape sume. Sibuk je netizen. Didik jela ank sndri smpai masuk oxford kalau rasa diri tu perfect sgt

Lihat semua komen(305)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.056781s Gzip On
To Top