Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Anak Polis Maut Ditikam Sepupu Sendiri

22-10-2017 03:48 PM |Dilihat:4237| Komen: 46
Anak seorang anggota polis maut di tangan sepupu sendiri selepas dia ditikam dalam kejadian yang berlaku di Taman Temerloh Makmur.

Utusan Online melaporkan mangsa yang dikenali sebagai Robiatul Ain Mahamod 27, mati ditikam dengan pisau dan gunting selepas berlakunya pergaduhan antara mereka..

Ketua Polis Daerah Temerloh, Asisten Komisioner Zundin Mahmood berkata mangsa mendakwa suspek menghisap dadah dan mencuri barang di dalam rumah.

Robiatul Ain, Foto: Utusan Online
Rumah tersebut didiami mangsa bersama suami, adik mangsa dan suspek yang merupakan sepupu mangsa.

"Semasa kejadian hanya suspek dan mangsa sahaja berada di dalam rumah, suspek tidak berpuas hati lalu berlaku pergaduhan dan menikam mangsa.

"Hasil keterangan daripada saksi yang berada di hadapan rumah dan jiran mengatakan pada jam 9.30 malam mereka mendengar berlaku pergaduhan di rumah mangsa, jiran mangsa menghubungi telefon bapa mangsa yang sedang berada di hospital kerana bertugas," katanya.

Mangsa ditemui terbaring di ruang tamu dengan kesan tikaman oleh bapa dan adik lelakinya.

Bapanya merupakan anggota polis berpangkat sarjan dan bertugas di Balai Temerloh.

Suspek sudah ditahan dan kes disiasat di bawah  Seksyen 302 Kanun Keseksaan.  -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
0
Terkejut
1
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 46
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote misscendol 1-11-2017 03:37 PM
Bahaya nye skrg

Lain-lain Komen

Quote EJALTI 22-10-2017 03:52 PM
Penagih dadah memang sial....

Penagih nih, mak bapak sendiri dorang sanggup bunuh...
Quote kechikchomel 22-10-2017 04:05 PM
tinggal serumah dgn sepupu?
{:question
Quote Lyndilah 22-10-2017 04:19 PM
Geramnya baca
Dadah pemusnah
Quote dubuk 22-10-2017 04:22 PM
إِنَّا لِلَّهِ وَإِنَّا إِلَيْهِ رَاجِعُونَ
Quote vanillaninja 22-10-2017 04:31 PM
Innalillah, salam takziah buat family arwah.

Paling benci cases melibatkan dadah. Orang lain yang jadi mangsa
Quote samasam90 22-10-2017 04:47 PM
dekat sabah, anak polis bunuh org... acahne tu..
Quote insulin 22-10-2017 04:55 PM
Takziah kepada keluarga mangsa. Dadah sememangnya musuh kepada kita semua.
Quote batmana 22-10-2017 05:02 PM
kechikchomel replied at 22-10-2017 04:05 PM
tinggal serumah dgn sepupu?
{:question

sepupu pmpn kot

klu laki, bole jatuh khalwat dah.
Quote paz 22-10-2017 05:11 PM
Penagih ni bahaya lah, jangan sesekali nak cuba. Memang hancur hidup.
Quote umbut 22-10-2017 05:19 PM
Penagih ni jgn main2.. diorang pendendam.. pantang dihina.. byk kes bunuh dilakukan penagih sebab dendam.. jgn cari pasal.. letak je racun tikus biar mampus..
Quote munahjolie 22-10-2017 05:39 PM
Kalau munah pun munah laharkan aja penagih tu. Tapi nasib arwah tak berapa nak baik. Semoga arwah tenang di sana.
Quote huehue 22-10-2017 05:41 PM
Takziah. I baru baca kes ni dekat twitter.

Quote mziskandar 22-10-2017 05:41 PM
Pendedahan ttg keasan buruk penyalahgunaan dadah x bnyk/x sampai compared ngan dulu 1~2 screen 3 channel.
Harap sama2 dpt ambik initiative:
memperbanyakkan content kesedaran akibar buruk dadah. Eg: iklan cari, tv, wayang, etc, content iklan media2 ngeri mangsa yg yg berkaitan dgn dadah, either direct or indirect, kesan kpd diri sendiri, family, gf/bf, masyarakat, etc.
Content posting personality berpengaruh, eg artist, wakil rakyat, penceramah keagamaan, etc.
Disamping itu, diharap ada mekanisma spotcheck test dadah/audit  kt staff office2 gov n swasta.
Paling simple, walk the drug dog n black maria kt kwsn2 panas, skolah, pusat hiburan, kwsn lepak, etc.
Quote noqiz 22-10-2017 06:01 PM
sepatutnya ..tiap2 tahun kena bawak rombongan budak2 sekolah g melawat pusat serenti dan penjara...kira aktiviti wajib lah
Quote zamnie 22-10-2017 06:13 PM
Innalillahiwainnalillahirojiun takziah..
Quote Jorja 22-10-2017 06:27 PM
Ruginya sia2 kn hidup hisap dadah. Apa satu benda pun tak menjadi dlm hidup
Quote emelia1509 22-10-2017 06:31 PM
Innalillah...

Ummah dadah ni memang lahanat..
Quote kechikchomel 22-10-2017 07:09 PM
Edited by kechikchomel at 22-10-2017 07:12 PM
batmana replied at 22-10-2017 05:02 PM
sepupu pmpn kot

klu laki, bole jatuh khalwat dah.


hmmmm...maybe lah.
tapi kalau kazen pompuan pun,arwah ni dah kahwin.pastu polis ni (ayah arwah) pun tinggal sekali,dgn adik lelaki arwah.

--------edited---------
polis tu (ayah arwah)tak tggl sekali.adik arwah tak pasti lelaki le pompuan.tapi yg pasti pompuan ni dah kahwin.
Quote ice_sky92 22-10-2017 07:13 PM
and they said death penalty is inhumane and cruel....

Lihat semua komen(46)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.089011s Gzip On
To Top