Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

Aliff Syukri Kerek Lagi, Netizen Nak Sekolahkan Dia

19-10-2017 04:31 PM |Dilihat:4543| Komen: 48
Tak sampai beberapa jam memuat naik status di laman Instagram (IG) miliknya, berduyun-duyun netizen datang mengecam jutawan produk kecantikan Datuk Aliff Syukri Kamarzaman. 



Kenapa lagi tu? Jom tengok apa yang dimuat naiknya sampai orang marah sangat tu.



Oh, Datuk memang sangat 'nakal'. Juling mata kami netizen melihat jumlah dipaparkan penyata KWSP Datuk tu.

Kita dah biasa tengok Aliff muat naik gambar serta kapsyen memberi 'semangat' agar dapat memberi inspirasi kepada orang ramai untuk berusaha jadi lebih berjaya.



Bagaimanapun, ayat terakhir itu mencetuskan rasa kurang senang di kalangan netizen. Bagi kebanyakan orang, ayat itu menggambarkan seorang yang riak, menunjuk-nunjuk kekayaan di media sosial. 

"Tak baik la nak menunjuk-nunjuk. Kami tahu Dato' kaya tapi tak perlu macam tu sekali.

"Dia kerek lagi, sekolah kan dia sikit.

"Tak berlagak tak sah," komen netizen.


Foto: IG Aliff Syukri

Biasalah tu, tak semua orang gembira dengan kejayaan kita. Pasti akan ada suara sumbang tak suka melihat hidup kita senang. Tapi betul juga, tak perlu tayang segala kemewahan kita, takut mengundang penjenayah pula kelak. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
1
Terkejut
2
Sedih
2
Lawak
2
Bosan
3
Komen: 48
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote mieymiey 23-10-2017 09:28 AM
Gigih nak bagitahu 1 dunia yang dia banyak duit

Lain-lain Komen

Quote Tapayana 19-10-2017 04:37 PM
dia takat tau jam rolex je ke?  mcm la penah betul2 hidup susah
Quote devilito2 19-10-2017 04:55 PM
sulit dan persendirian...
Quote kamil8891 19-10-2017 05:03 PM
TAK PAYAH NK BAJET SGT LA Syukri wyh
kau pon anak si PENGASAS SENDU TINGGI ..
dengar cerita hari tu pon mak dia ckp dia ni SOMBONG
ahahaha
kalau dah mak sendri cakap mcm tu ...ape tah lg org lain yg bukan sedarah sedaging hahahaha
dia ni takbur,riak....

semoga diberi hidayah hahahaha...
ramai lagi org kaya yg tak menunjuk...
Quote kamil8891 19-10-2017 05:08 PM
Tapayana replied at 19-10-2017 04:37 PM
dia takat tau jam rolex je ke?  mcm la penah betul2 hidup susah

dulu mungkin masa kecik2 bapak dia ajar main game casino ROULLETE tu
bile da besar dia ingat kan jam rolex..tu asyik jam rolex je
bunyi n sebutan sama tp ejaan lain....
tak dek ke org nk perkenalkan dia jam lain2 lg grand
hahahaa
PHATEK PHILIP KE
PANNERAI KE
TAG HEAUR KE
JACOB N CO. KE
HUBLOT KE
LOUIS MOINET KE
FRANCK MULLER


Quote prettyuglybabe 19-10-2017 05:44 PM
dia ni jangan satu hari kena rompak kena tetak sudah..
cukup-cukup la nak menunjuk tu..
atau pun dia sangat yakin malaysia masih selamat..
Quote monkeydonkey 19-10-2017 05:46 PM
Sorry. Dia nie kaya mcm mane pun tetap takde rasa respect. Low class. Betul org kata, Money can't buy class.
Quote Ratutulip 19-10-2017 05:51 PM
dato... jgn sll mcmni.. takut nnt jdi riak...
Quote Orix 19-10-2017 06:11 PM
Siapa eh lelaki kt Malaysia yg muda2 tp kaya mcm aliff syukri ni but low profile n classy ? Aliff ni tgok muka pn tahu kuat propoa {:nose
Quote damian_lee 19-10-2017 06:25 PM
Merempam pernah idup susah
LOL sangaaaaatttttt
Quote minahsenget 19-10-2017 06:45 PM
Ujung minggu ni si aliff kaya 7 petala langit.minggu dpn sajat pkai spender .minggu dpn lg sekali vida bercinta persis anak dara .3 org ni ja kaya kat msia.tak motivated langsung.tak hadap aku terhege2 mcm x der maruah just nak kaya
Quote EncikRhoma 19-10-2017 06:52 PM
Netizen pun yg melayan tu dah kenapa? Ignore je la kalau dah menyampah. Tak payah reply apa2 di ig dia
Quote blythes 19-10-2017 07:08 PM
Takdak class
Quote HannahMontana 19-10-2017 07:39 PM
will u marry me

muahahahahhahahha.............
Quote salmon-suki 19-10-2017 07:57 PM
Kaya bisnes pedajal org buat ape...sumbangan dia ape je utk negara?taja entertainment shows?tp tu with benefits...tp seriusli,die ni xde lgsg aura orka..mcm pemuda2 kg y salu lepak kt pondok bas duk bersiul2 ngorat pmpuan lalu gtu..
#BukanJelesTapiMenyampah#SayNoToPrideAndGreed
Quote jazaa100 19-10-2017 08:16 PM
Menyampah dia upload video dgn anak angkat lelaki tu....seboleh boleh nk suruh ank angkat tu ckp, duduk kat rumah dia mkn sedap, kat rumah mak tak de makanan....tu yg di ulang ulang nya....

Klu dia ikhlas,buat pe ajar ank tu ckp mcm tu.....
Quote hyie 19-10-2017 09:15 PM
yang penting sheols dah kena carut dengan tokram live masa semi final AF
Quote RatuDunia94 19-10-2017 10:53 PM
Orix replied at 19-10-2017 06:11 PM
Siapa eh lelaki kt Malaysia yg muda2 tp kaya mcm aliff syukri ni but low profile n classy ? Aliff ni ...

Before this ada Irfan Khairi jutawan muda juga.. Heols pon xde la nk show off pon..
Quote Orix 19-10-2017 10:59 PM
RatuDunia94 replied at 19-10-2017 10:53 PM
Before this ada Irfan Khairi jutawan muda juga.. Heols pon xde la nk show off pon..

Irfan khairi tu nerd chuols... ade tak laki businessman kaya yg badboy ? Ihikssssss
Quote DeeHanania 19-10-2017 11:00 PM
show off nau...

Lihat semua komen(48)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.084876s Gzip On
To Top