Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Buat 'Live' Di FB Cara Cabut Bulu Ketiak Kerana Mahu Lariskan Jualan, Gadis Dikecam

17-10-2017 12:33 PM |Dilihat:4479| Komen: 80

sumber : mStar

Walaupun dikecam teruk di kalangan pengguna maya, seorang peniaga sambilan tetap membuat siaran langsung di Facebook mengenai teknik mencabut bulu ketiak semata-mata hanya untuk melariskan jualan. 

Memetik laporan mStar, Siti Syazana Ahmad yang berusia 24 tahun berkata dia bukan suka-suka berbuat demikian tetapi sebagai panduan kepada pelanggan untuk menunjukkan cara yang betul supaya produk berkesan akhir Ogos lalu.

Kalau cabut bulu di bahagian kaki, tangan, alat sulit, ketiak termasuk di bahagian muka, masing-masing ada cara dan tempoh penggunaannya berlainan, katanya.

Gadis dari Petaling Jaya itu menganggap demonstrasi yang dilakukannya itu bertujuan untuk mendidik pengguna, bukan hanya melariskan produk walau mengakui jualannya meningkat dari kurang lima kepada lebih 150 kotak sebulan.

Namun, perbuatannya mendapat kecaman pengguna media sosial kerana ketiak dianggap bahagian sulit.

Bukan semua permintaan pengikut di Facebook saya layan. Ada juga permintaan untuk buat tutorial di bahagian alat sulit tapi saya tak buat. Saya hanya beritahu cara dan tempoh penggunaannya sama di bahagian lain, katanya.

Akauntan yang mula berniaga setahun lalu juga mempertimbang untuk menggunakan model lelaki untuk demontrasi akan datang termasuk mencabut bulu dada.- CARI

sumber : mStar
sumber : mStar
sumber : mStar


Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
1
Lawak
2
Bosan
1
Komen: 80
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote sofiazara 14-11-2017 04:36 PM
haahla, lubang idung sheol seriusla besar gila

camni pun confident tunjuk dalam video

Lain-lain Komen

Quote MarryPottet 17-10-2017 12:38 PM
besarnya lobang idung ko dekkkk
Quote pearl.silver 17-10-2017 01:05 PM
Arr...i percaya ramai netizen tunggu live cara yg betul tanggalkn bulu pada alat sulit dia
Quote haryatie 17-10-2017 01:11 PM
issshhhh...xde rsa malu kerrr
Quote prettyuglybabe 17-10-2017 01:11 PM
mula-mula kata tiap bahagian lain cara guna..
bila orang suruh demo kat cikpet, kata sama pulak cara guna dengan bahagian lain..
kelly ng betul peniaga ni..
Quote matamata 17-10-2017 01:12 PM
You go girl
Quote iwan007 17-10-2017 01:17 PM
prettyuglybabe replied at 17-10-2017 01:11 PM
mula-mula kata tiap bahagian lain cara guna..
bila orang suruh demo kat cikpet, kata sama pulak car ...

kan.. seller ni propa je lebey. plis tunjukkan live kat cikpet
Quote PyoNaRi 17-10-2017 01:22 PM
Demo la kat bahagian lain mcm kaki ka tgn ka.ni private part jgk nsk buat demo
Quote PyoNaRi 17-10-2017 01:23 PM
iwan007 replied at 17-10-2017 01:17 PM
kan.. seller ni propa je lebey. plis tunjukkan live kat cikpet

Amboi amboii
Quote iwan007 17-10-2017 01:26 PM

kena la demo dulu produk tu. barula di yakini berkesan baru beli. iols pernah terkena wokeh. beli wax madu tu kononnya simple as 1,2,3. sapu2 jer tarik n tak sakit. iols pun cuba la. sakit yerrrr.. ya ampun. terus iols buang yer.
Quote lasagnaklcc 17-10-2017 01:27 PM
Sape yg request kat cikpet tu?
Quote PyoNaRi 17-10-2017 01:30 PM
iwan007 replied at 17-10-2017 01:26 PM
kena la demo dulu produk tu. barula di yakini berkesan baru beli. iols pernah terkena wokeh. beli  ...

Tgk demo kemain mcm senang ja.i ada beli jgk n pakai till now wax madu tu.buat kat ketiak sakit tp sedap cumanya tak puas hati jgk la.bukannya tercabut semua pun even buat byk kali
Quote iwan007 17-10-2017 01:33 PM
PyoNaRi replied at 17-10-2017 01:30 PM
Tgk demo kemain mcm senang ja.i ada beli jgk n pakai till now wax madu tu.buat kat ketiak sakit tp ...

iols pakai veet jer. 6 minit settle. kalau byk duit boleh buat laser terus sis. tak tumbuh dah
Quote PyoNaRi 17-10-2017 01:36 PM
iwan007 replied at 17-10-2017 01:33 PM
iols pakai veet jer. 6 minit settle. kalau byk duit boleh buat laser terus sis. tak tumbuh dah

Dulu pakai jgk veet tpi tak menjadi.maybe.tak reti guna kot.ni dok pakai madu tula tak oenah shave dah.tgk la nanti nanti buat yg laser terus kan.takyah pikir dah
Quote iwan007 17-10-2017 01:43 PM
PyoNaRi replied at 17-10-2017 01:36 PM
Dulu pakai jgk veet tpi tak menjadi.maybe.tak reti guna kot.ni dok pakai madu tula tak oenah shave ...

jd je i buat. sapu2. pastu set timer 6min. shave terus & mandi. veet ni kadang2 kalau dah lama bebulan2 tu dah jd mcm asid. i pernah sapu. tak sempat 6 minit dah rasa pedih gila. cepat2 basuh air. kulit i mcm terbakar. sakit jugak la seminggu
Quote Jigglyjiggle 17-10-2017 01:54 PM
Ok apa dr video peniaga sorg suruh org hidu bau alat sulit teruk tak sebab nak promo hygine wash.
Quote ice_sky92 17-10-2017 01:57 PM
MarryPottet replied at 17-10-2017 12:38 PM
besarnya lobang idung ko dekkkk

Haha gigih aku scroll atas balik...
Quote naina 17-10-2017 02:03 PM
iwan007 replied at 17-10-2017 01:33 PM
iols pakai veet jer. 6 minit settle. kalau byk duit boleh buat laser terus sis. tak tumbuh dah

Veet tu agak leceh la pada ai. Sapu pahtu biar 5-10minit kan. So kena angkat jelah ek xleh kepit2. Baru jadi. I nak buat kena anak2 tdo dulu.. Pakai sekali je..
Quote naina 17-10-2017 02:05 PM
iwan007 replied at 17-10-2017 01:26 PM
kena la demo dulu produk tu. barula di yakini berkesan baru beli. iols pernah terkena wokeh. beli  ...

Haha mana ada waxing yang tak sakit.. Sume sakit. Harga yang perlu dibayar utk bersih dan cantik
Quote iwan007 17-10-2017 02:06 PM
naina replied at 17-10-2017 02:03 PM
Veet tu agak leceh la pada ai. Sapu pahtu biar 5-10minit kan. So kena angkat jelah ek xleh kepit2. ...

tak jugak sis. i sapu2. biar je 6 minit. sambil2 tu iols gosok gigi & cuci muka dulu. .jd je. tak der la nak angkat tangan sampai 6 minit. lenguh. hehe

Lihat semua komen(80)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.096318s Gzip On
To Top