Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
CARI Infonet Portal Infozon Lihat artikel
Oct
13

Jaga Kesihatan Seperti Amalan Orang Dulu-dulu Dengan Jus Halia Sauda Anugerah

13-10-2017 10:35 AM | Dilihat: 635| Komen: 3

Masyarakat dahulu memang terkenal dengan pelbagai petua untuk mengekalkan kesihatan badan mereka. Selalu sahaja kita mendengar orang dulu-dulu masih lagi kekal cergas dan kuat meskipun sudah lanjut usianya. 

Ini semuanya memang antaranya berpunca daripada amalan tradisi mereka. Sering mengamalkan herba seperti halia, bawang putih, madu, limau nipis dan sebagainya dalam pemakanan harian. Tak hairanlah jarang kita mendengar orang dahulu mempunyai masalah kolestrol tinggi, sakit sendi, perut buncit dan sebagainya. 

Kini, segala manfaat herba tradisional boleh didapati di dalam Jus Halia Sauda Anugerah. Dengan adanya teknologi sains, bahan-bahan ini kini boleh dihasilkan secara komersil bagi mereka yang memerlukannya, menjadikannya sungguh mudah untuk diamalkan. 


Anugerah yang sebelum ini dikenali dengan pelbagai produk kesihatan berasaskan herba, memperkenalkan Jus Halia Sauda yang menggabungkan bahan-bahan seperti berikut:

Khasiat Halia; Warisan Sepanjang Zaman
Sejak zaman berzaman, halia sering diamalkan untuk membantu menghangatkan badan kerana sifatnya yang panas.
Pengambilan halia terutamanya dalam bentuk minuman dikatakan dapat meningkatkan penyerapan nutrien penting dalam badan sekaligus membantu melancarkan penghadaman. 


Bawang Putih; Keunikan Khasiat Yang Tersendiri
Bawang putih terkenal sejak dulu lagi kerana kelebihan dan khasiatnya yang tersendiri. Bau kuat pada bawang putih sebenarnya adalah disebabkan oleh satu komponen istimewa yang dikenali sebagai Allicin yang menjadikan bawang putih sebagai super-food.
Selain rendah kalori, bawang putih juga mengandungi kadar nutrisi yang tinggi seperti kalsium, potassium, selenium, zat besi, dan fosforus. Oleh sebab kandungan nutrisinya yang tinggi, pengambilan bawang putih secara konsisten mampu meningkatkan stamina dan tenaga fizikal seseorang.


Campuran Cuka Epal dan Madu; Gabungan Manfaaat Nutrisi
Campuran madu bersama cuka epal mampu memberikan nutrisi terbaik pada sistem penghadaman. Cuka epal atau apple cider vinegar (ACV) adalah salah satu bentuk penyediaan terbaik daripada buah epal. Bagi mengurangkan rasa masam, anda boleh campur dengan sesudu madu. 
Cuka epal kaya dengan Beta Karotin; natrium, kalium, kalsium, fosforus, magnesium, vitamin A, B C dan E, menjadikannya makanan pelengkap yang wajar diamalkan. Manakala Madu pula membantu memberikan tenaga segera.

Limau Nipis & Habbatus Sauda Pelengkap Jus Halia Sauda Anugerah
Limau nipis dan habbatus sauda merupakan antara ramuan tradisional yang sinonim dengan masyarakat melayu amnya. Tidak perlu diungkapkan akan khasiatnya kerana u mum sudah mengetahui akan kebaikan kedua-dua bahan ini.


Untuk membantu melengkap nutrisi harian, kesemua bahan-bahan herba istimewa ini digabungkan dalam satu botol 375ml, membuatkan Jus Halia Sauda Anugerah, satu pilihan terbaik sebagai makanan tambahan anda.

Jika dulu susah payah nak menggiling herba-herba ini untuk dijadikan minuman, sekarang tidak perlu lagi!  

Hanya amalkan Jus Halia Sauda Anugerah, nikmat kebaikan dalam botol yang sedap diminum dan amat mudah untuk diamalkan.

Cuma RM55 sahaja. Untuk maklumat lanjut, layari www.anugerahwellness.com

Apa Reaksi Anda...

Bagus
2
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
1
Komen: 3
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote Jorja 5-11-2017 10:57 PM
Susah betul lah nak minum air halia ni.. tau lah banyak khasiat tapi tak sedap...  beli tea bag halia tu pun tak bancuh2 till now

Lain-lain Komen

Quote kamil8891 13-10-2017 03:09 PM
real stroy...
nk promote product hehehe
in sha Allah akan mencuba product ni...
selamat maju jaya
thanks jugak utk info berguna hehehhe
Quote misscendol 27-10-2017 10:11 AM
saya nak cubalah, Bolehla bertambah muda
Quote Jorja 5-11-2017 10:57 PM
Susah betul lah nak minum air halia ni.. tau lah banyak khasiat tapi tak sedap...  beli tea bag halia tu pun tak bancuh2 till now

Lihat semua komen(3)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.033195s Gzip On
To Top