Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Gagal Nyanyikan Lagu Negaraku, Wanita Mengaku Warganegara Ditahan Imigresen

12-10-2017 06:17 PM |Dilihat:1981| Komen: 22

sumber : New Straits Times

Berikutan tidak dapat menunjukkan dokumen yang sah dan juga tidak tahu menyanyikan lagu Negaraku, seorang wanita ditahan dalam satu operasi yang dijalankan oleh Jabatan Imigresen di sebuah pangsapuri di Jalan Pudu, Kuala Lumpur malam Rabu lalu.

Memetik laporan New Straits Times, wanita berumur 20 tahun itu menegaskan dia merupakan seorang warganegara Malaysia, namun tidak dapat menunjukkan dokumen yang sah. 

Pada masa yang sama, wanita itu dikatakan merayu kepada pegawai bertugas agar tidak menangkapnya kerana dia sedang mengandung.

Justeru, pegawai Imigresen yang bertugas meminta wanita itu menyanyikan lagu Negaraku, malangnya dia gagal dan akhirnya pegawai Imigresen terpaksa menahan wanita itu bersama 20 pendatang asing yang lain ke pusat tahanan.

"Kebanyakkan yang ditahan adalah mereka yang memiliki permit pelarian yang diberi oleh Bangsa-bangsa Bersatu. Dalam operasi kali ini, kami berjaya menahan seramai 18 rakyat Myanmar, seorang warga India, seorang warga Indonesia dan seorang rakyat Pakistan." - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 22
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote plamsat 15-10-2017 02:43 PM
damian_lee replied at 12-10-2017 06:28 PM
Yang xreti cakap Bahasa Malaysia mcm mana?
Walaun all her/his life duk mereput kat malaysia juah .. ...

hantar keluar dari Malaysia


Lain-lain Komen

Quote damian_lee 12-10-2017 06:28 PM
Yang xreti cakap Bahasa Malaysia mcm mana?
Walaun all her/his life duk mereput kat malaysia juah ...
Quote shamsadis 12-10-2017 06:38 PM
susah sikit nak detect rakyat China kat Malaysia yang habis tempoh visa, cina ni bukan boleh bagi kerjasama
Quote mizkajura 12-10-2017 07:16 PM
Negaraku....ehhh lepas tu apa????{:run{:run{:run
Quote Jorja 13-10-2017 12:27 AM
Derang ni setakat mampu pakai seksi2 & p jual kerang 'kima' aja la ya.. cubalah cari kerja yg elok sikit
Quote melayu.asli 13-10-2017 12:52 AM
shamsadis replied at 12-10-2017 06:38 PM
susah sikit nak detect rakyat China kat Malaysia yang habis tempoh visa, cina ni bukan boleh bagi ke ...

Cina walau PRC,Hong Kong, Malaysia atau Singapura sekali tetap Cina

Jangan la percaya apa keluar dari mulot kafir ni dik.

Semua yg keluar dr mulot kafir ni dusta belaka
Quote melayu.asli 13-10-2017 12:52 AM
shamsadis replied at 12-10-2017 06:38 PM
susah sikit nak detect rakyat China kat Malaysia yang habis tempoh visa, cina ni bukan boleh bagi ke ...

Cina walau PRC,Hong Kong, Malaysia atau Singapura sekali tetap Cina

Jangan la percaya apa keluar dari mulot kafir ni dik.

Semua yg keluar dr mulot kafir ni dusta belaka
Quote Otaku85 13-10-2017 02:42 AM
damian_lee replied at 12-10-2017 06:28 PM
Yang xreti cakap Bahasa Malaysia mcm mana?
Walaun all her/his life duk mereput kat malaysia juah .. ...

Tanpa cina malaysia jadi mcm Bangladesh
Quote izzat1987 13-10-2017 02:52 AM
Jorja: Derang ni setakat mampu pakai seksi2 & p jual kerang 'kima' aja la ya.. cubalah cari kerja yg elok sikit


Kerja elok x mau gaji sikit. Jadi gro paling busuk rm20k per month. Aku ada terbaca kat satu blog kisah gro.
Quote izzat1987 13-10-2017 02:57 AM
shamsadis: susah sikit nak detect rakyat China kat Malaysia yang habis tempoh visa, cina ni bukan boleh bagi kerjasama


Senang je. Kalau cina malaysia tahu cakap bahasa melayu sikit2 kan? Ini cina dr negara china mmg satu haram apa pun x tau bahasa melayu. Aku pernah jumpa kat shopping complex bukit jambul penang. Mmg macam ayam dgn itik bercakap. Pandai tau cina2 malaysia angkut tolong cina2 dr chima utk ramai puak2 mereka kt malaysia ni. Kalau indon diaorang kutuk kemain. Kata melayu dr indon la nk bg sama taraf dgn diaorang. Belum lg kisah sesetengah ye sesetengah mamak yg hati dengki jaki kat melayu. Siap buat esei kata melayu ni asal campuran india cina hahahah. Kalau indonesia kepulauan sumatera or brunei tu ok lagi la. Eh apa apa melalut ni hehe sori2. Tapi apa aku cakap ni berdasarkan experiences ku sendiri.
Quote izzat1987 13-10-2017 03:02 AM
Otaku85: Tanpa cina malaysia jadi mcm Bangladesh


Alhamdulillah. Demi Allah malaysia x akan jadi cam bangladesh. In sha Allah mungkin akan jadi cam dubai qatar iran or turki. Padang pasir tapi maju. Kami muslim sejati percaya pada takdir dan ketentuan ilahi. Tidak akan berubah nasib sesuatu kaum kecuali kaum itu yg merubahnya sendiri. Kau mungkin nonmuslim x percaya tuhan or agama lemah tapi kami org islam ada iman. Kalau nk boleh jadi lebih hebat dr usa or japan. Tapi semua ni ada peranan tangan besar iaitu tuhan. Kau jangan la cuba jadi tuhan nak ramal nasib pula nak kata melayu ni sedih sangat. Kau punya nasib pun belum tahu nanti macam mana? Jangan bongkak sangat tuhan x suka
Quote star_karat 13-10-2017 06:56 AM
tactic suruh nyanyi negaraku dah di guna pakai budak imigresen ni dah lama tapi selalu menjadi.  ni selalu pakai tuk indon medan yang dah kira boleh cakap mcm orang sini. tapi biasa lah budak imigresen dah dpt baca mesti ada slight sikit melayu dia , dan bab ic tak bawak tinggal kat rumah ni semua red flag.
Tapi 3 thn lepas masih boleh kawtim lagi on the spot klu ada duit at least 3k. Klu dah naik lori alamat talda chance lah nak kawtim.
Quote melayu.asli 13-10-2017 08:37 AM
Otaku85 replied at 13-10-2017 02:42 AM
Tanpa cina malaysia jadi mcm Bangladesh

Geografi Malaysia sama macam Bangladesh ke.

Populasi Bangladesh sama macam Malaysia ke?
Natyral resources Bangladesh sama macam Malaysia ke?
Kalau Cina takda di Malaysia....Malaysia akan hidup aman permai.
Quote nisako 13-10-2017 08:43 AM
hmmm ...,,
Quote marumaru 13-10-2017 08:49 AM
jgn silap nyanyi lagu negaraku yg faizal tahir punya tu pulak ye... lagi la kantoi...
Quote -electrifying- 13-10-2017 10:29 AM
tp ade je yg melayu pon xtaw nyanyi lgu negaraku
Quote damian_lee 13-10-2017 06:26 PM
Otaku85 replied at 12-10-2017 06:42 PM
Tanpa cina malaysia jadi mcm Bangladesh

Point ko adalah???
Quote tumpanglalu74 13-10-2017 10:38 PM
Negalaku..  Tanah tumpanya dalaku..
Quote JDT 14-10-2017 02:13 AM
Edited by JDT at 14-10-2017 02:14 AM

Entah2 ada rakyat Malaysia sendiri ada yang tak hafal 5 prinsip rukun negara..ada yg hafal pun susunan tunggang langgang..
Pernah tengok wartawan buat wawancara suatu ketika dulu...boleh lagi orang awam sengih2 atau blur nak jawab..
Quote dauswq 14-10-2017 02:44 AM
ape kena cina malaysia dgn artikel ni?

Lihat semua komen(22)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.049815s Gzip On
To Top