Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

Kenapa Orang Fikir Macam Tu? Asal Badan Sado Je Mesti Gay? - Dr Say

12-10-2017 04:53 PM |Dilihat:2711| Komen: 21
Sering kali dikatakan lelaki sado atau berbadan kekar ini sebagai gay iaitu lelaki yang minat kaum sejenis. 

Adakah tanggapan ini dilakukan secara rawak atau pun sudah terbukti semua yang sado adalah gay?


Persoalan ini turut dibincangkan menerusi status di Instagram milik selebriti kecergasan, Dr Say.

Katanya, ia turut pernah pernah terjadi kepada ketika masing single. Orientasi seksualnya dipertikaikan sehinggalah saat dia berkahwin, barulah semua kata-kata itu terdiam. 


"Dulu mase sy single, ramai kwn pmpn sy ckp "eee ko mcm gay ah say", "say, ko suke laki jenis cmne?", "say, ko atas ke bawah?" lepas dh kawin xkedengaran dh bunyi bunyi-an tu," tulisnya. 

Dr Say mempersoalkan pemikiran jumud atau pun tertutup itu. Katanya, mengapa boleh wujudnya penilaian sedemikian rupa. Jangan kerana nila setitik, habis susu sebelanga. 

"Awat masyarakat pikiaq gtu na? Ada badan ja mesti gay. Kesian kat kami, susah2 disiplin jaga makan + senaman last2 kena cop gay. 

"Mmg xdinafikan kami suka tgk laki lain yg tuff sb kami nk compare kekurangan bdn kami dgn laki tu, mcm dada kurang tebai ka, back kurang lebaq ka tp rata2 kami straight berumah tangga, beranak pinak siap," katanya lagi. 


Di ruangan komen, para netizen turut menyatakan rasa setuju dan memberikan sokongan kepada doktor ini. 


"Tak faham dengan mentaliti orang kita. Asal sado je gay."

"Memang semua orang suka judge orang lain, just be positive."

Mungkin lelaki yang buncit dan tidak menjaga badan itulah lelaki sejati agaknya ya? Betul ke?- CARI 

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
1
Komen: 21
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote hyie 15-10-2017 11:17 AM
ala sis, bak kata pepatah, hanya johari mengenal maniam

Lain-lain Komen

Quote mdhelmi 12-10-2017 05:13 PM
reporter cari dah xde topik lain
adakah anda salah seorg daripadanya?
Quote armin 12-10-2017 06:05 PM
Who are yusss?? Kadang gayah pun kahwin jgk tp utk coverline
Quote AbukRokok 12-10-2017 06:22 PM
alaaa hafiz hamidun mana sado..tetap org panggil kunyit senang citer asal laki je terfikir mesti gay
Quote mummyAS91 12-10-2017 08:36 PM
kesian...biarlah mulut manusia...positif je lah..hihihi... tak perlu menonjol di socmed..bile terlalu menonjol...jadi gini lah
Quote tagas 12-10-2017 08:38 PM
Booo

Gay gay gay
Quote pearl.silver 12-10-2017 11:07 PM
Err
Laki gay pun boleh kawen pompuan dan punye anak
Kwn i ada sorg suka gym ni..pastu xnk kawen. I saspek dia gay juga
Quote MarissaOberlin 13-10-2017 12:24 AM
Haruslah suspicious sebab nowadays memang selalunya yang sado helok terletak 24/7 belanja gambor kat stagram ni seswatuliciousness okeyhhhh.

Memang la tak semua. Ada jugek yang str8 buat camtu.
Quote RatuDunia94 13-10-2017 01:25 AM
Cer payung gambar tgh bjimak dgn bini...
Quote MissVixen 13-10-2017 01:28 AM
Gambar atas tu buatkan aku ingat macam kucing. Ada 6 t*t*k.
Quote haryatie 13-10-2017 07:40 AM
mulut org biasa la tu...
yg dia org x nmpak pun dia org berckp mcam nmpak depan mata
Quote Jorja 13-10-2017 07:43 AM
Tak baik lah orang dah kahwin dah kata tak gay tapi masih nak tuduh2.. cer laki kau dikata camtu
Quote adeqbun 13-10-2017 07:52 AM
dlu x timbul isu sbb dlu mmg minat sejenis ni sgt2 ciput bilangannye..skang ni dah jd kebiasaan..tu yg kene chop mcm gitu
Quote rosa_canina 13-10-2017 07:53 AM
mmg tak semua mcm tu doc tp ada segelintir la kot

kalo takde angin takkan pokok bergoyang


Quote aHoi83 13-10-2017 11:42 AM
Ala yg badan sado muka elok tu jadi frontline n poster2 cover jah. Bila masuk dalam semua nya boroi2 muka sepi je kekdahnya gay2 tu. Satu judgment yg bodoh bila melabelkan sado = gay. Tk ramai gay yg sado pun sendu ramaila
Quote Bujat 13-10-2017 03:27 PM
Tp mmg gay pun khenn sis?
Quote debab76 13-10-2017 03:54 PM
gay bermuka rempit bersepah kt tumblr chuols!!
Quote rogayahtop 13-10-2017 08:47 PM
ala jawab je y u so obsessed with gays?

tp kan mereka2 yg obsessed dgn gay ni mmg mendatangkan kemusykilan.

dah la mmg ada research homophobes lebih terangsang dgn imej2 homoerotik.




Quote caprut 13-10-2017 08:50 PM
aHoi83 replied at 13-10-2017 11:42 AM
Ala yg badan sado muka elok tu jadi frontline n poster2 cover jah. Bila masuk dalam semua nya boroi2 ...

btol ngn ko. gay je dok ckp gay ni ensem , sado tp sendu je
Quote WhiskeyScotch 13-10-2017 11:28 PM
Itulah kehidupan manusia akan berkata macam-macam perihal kamu. Whatever it is just enjoy the show.

Lihat semua komen(21)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.051322s Gzip On
To Top