Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Ditahan Polis, Wanita Mengaku sudah 23 Tahun Memandu Tanpa Lesen

12-10-2017 04:29 PM |Dilihat:1435| Komen: 18

sumber : Facebook Sujith Kariyawasam

Peningkatan kes memandu dan menunggang tanpa lesen sejak beberapa tahun kebelakangan ini dilihat semakin menjadi-jadi. 

Pada tahun lepas, menurut Ketua Pengarahnya Datuk Nadzri Siron, Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) telah mengesan sebanyak 1.2 juta rakyat di negara ini yang layak tetapi tidak mempunyai lesen tersebut ketika memandu di jalanraya. 

Memetik laporan South China Morning Post, tular di media sosial satu rakaman yang bertempat di Canberra, Australia mengenai seorang wanita yang ditahan polis. 

Mengejutkan, ketika diarah membawa lesen apabila ke mahkamah, wanita tersebut memaklumkan beliau sudah memandu selama 23 tahun tanpa lesen.

Difahamkan, ketika kejadian wanita berkenaan sedang memandu kereta mendiang suaminya yang baharu meninggal dunia baru-baru ini.

Anggota polis tersebut yang terkejut hanya mampu ketawa dengan pengakuan wanita itu.

"Anda seorang konstabel yang baik," kata wanita berkenaan sambil ketawa.

"Saya pun tak tahu nak cakap macam mana," balas anggota polis tersebut.

Rakaman yang tular di laman Facebook sudah ditonton lebih 150,000 pelayar.- CARI

Loading FB Post...

Apa Reaksi Anda...

Bagus
2
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
1
Komen: 18
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote ~boolean 16-11-2017 01:17 PM
kalau jadi di malaysia...

"apa salah saya..apa salahan saya...u apa mau saman saya..u mau apa...mau apa..." sambil rekod dan viral kononnya polis membuli mereka

Lain-lain Komen

Quote minguk 12-10-2017 04:31 PM
wow kentalnya beliau..
Quote kevinchang99 12-10-2017 04:31 PM
australia ni
Quote mziskandar 12-10-2017 04:39 PM
Jpj sila buat operasi di australia
Quote cendolsantan 12-10-2017 04:41 PM
Habis, korang ingat kat mana? ingat kes ni berlaku di China ke? Korang ingat negara orang putih semua mengikut peraturan dan baik-baik semua kaa... kolot lah pemikiran korang
Quote cmf_blingblings 12-10-2017 04:42 PM
Dulu jiran mak aku sampai pencen dah baru tau selama hidup tak pernah ada lesen
Yg peliknya tak pernah kena tahan , polis kesian berlemoih kerja gardener dan guard
Quote krustykrab 12-10-2017 04:42 PM
dah tau salah idak la dia kuar sambil memaki hamun polis mcm yg selalu jadi kat msia ni

u tau kaaaaa, saiyyyyyaa mauuuu beli makanan utk okuuuuu
Quote shamsadis 12-10-2017 04:51 PM
peraturan kecik macam ni pun tak boleh nak ikut, macam mana nak buat hudud macam ni.....




owhhh kat ostalia
Quote mizruncing 12-10-2017 04:55 PM
aku rase ramai je cm ni. just kantoi or x je
Quote notyghosty 12-10-2017 05:10 PM
mmg pun ramai yg memandu xder lesen...bila tanya kenapa tak ambil lesen? katanya malu.... ambil ujian komputer tu pon smpai 4x...pastu terus dah x dtg2 ambil ujian dgn JPJ... jadi smpai ke tua la xder lesen...huhuhuhu
Quote palmolive 12-10-2017 05:17 PM
ikut andaian aku..kt malaysia lagi ramai
Quote merrissa 13-10-2017 12:25 AM
hebat makcik relax je...
Quote FOTHER-MUCKER 13-10-2017 03:05 AM
Saya baru aja dapat British driving license setelah memandu 20 tahun lebih dengan international driving license dan Malaysia driving licence. Ingat kan bila saya guna British driving license..car insurance lagi murah ..rupanya naik dari 450 setahun naik sehingga 950  untuk first year dan mungkin  untuk second year. Kalau saya tau lebih baik tak perlu bagi tau kat insurance company.
Quote diss69 16-11-2017 11:32 AM
bdk2 dh abis spm 17 tahun dh bole amek lesen moto n kerete ke?
Quote batmana 16-11-2017 11:42 AM
tapi
ramai maut kemalangan sebab ada lesen kereta

cume lesen ni mudahkn urusan klu ada apa2

tapi klu ada lesen, bawa cm setan pn sama tak guna
Quote Artemesiaa 16-11-2017 11:55 AM
Kat Malaysia pun ramai macam ni hanya belum kantoi dengan abam polis ngan jpj je
Quote meya 16-11-2017 12:31 PM
Rasa kat Malaysia pun ramai.  Cuma nasib baik betul diorang ni tak pernah pulak kena tangkap ..ker bayo
Quote niena90 16-11-2017 01:01 PM
Untunglaaa memandu dah 23 tahun satu sen tak kuar duit.
Quote ~boolean 16-11-2017 01:17 PM
kalau jadi di malaysia...

"apa salah saya..apa salahan saya...u apa mau saman saya..u mau apa...mau apa..." sambil rekod dan viral kononnya polis membuli mereka

Lihat semua komen(18)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.086976s Gzip On
To Top