Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Tukang Gunting Rambut Ini Memiliki 378 Buah Kereta Mewah

12-10-2017 12:27 PM |Dilihat:2320| Komen: 23

sumber : internet
sumber : internet

Jarang sekali kita mendengar seseorang yang memiliki kedai gunting atau bekerja sebagai tukang gunting boleh menjadi jutawan. 

Namun siapa sangka, terdapat seorang tukang gunting berasal dari Bangalore, India yang dilaporkan hidup kaya raya dengan memiliki sebanyak 378 buah kereta mewah.

Antara koleksi kenderaan tersebut ialah Rolls Royce Ghost, BMW 7-series, Mercedes S Class, E Class, Viano, BMW 5 Series, Toyota Camrys, Honda Accords dan beberapa Honda CR-Vs.

Memetik laporan laman Rushlane, kisah jutawan tukang gunting bernama Ramesh Babu mencetuskan perbincangan hangat di kalangan pengguna alam maya. 

Kejayaannya bermula ketika beliau berusia tujuh tahun setelah bapanya meninggal. Babu melakukan pelbagai kerja sehingga pada awal 1990-an beliau berjaya membuka kedai gunting rambut sendiri untuk menyara hidup.

Selain itu, beliau turut menyewakan kenderaan itu kepada masyarakat demi menambah pendapatan.

sumber : Bawal Media

Meskipun sudah bergelar hartawan dan selesa memiliki banyak kereta mewah, Babu tetap bertugas sebagai tukang gunting. Beliau cuma mengenakan caj 100 ruppee atau RM6 untuk setiap perkhidmatan gunting rambut gaya biasa.

Selebihnya datang daripada operasi kereta sewa yang beliau lakukan lebih dua dekad lalu termasuk penyewaan khusus kenderaan mewah dimilikinya. Sebagai contoh, Rolls-Royce disewa dengan harga 50,000 rupee (RM3,000) sehari.

Lebih hebat lagi, pelanggannya bukanlah sembarangan kerana kebanyakannya dari kalangan artis antaranya Salman Khan, Aishwarya Rai, Aamir Khan malah tokoh terkenal iaitu Raja Saudi, Salman Abdulaziz.- CARI

sumber : www.getmeashop.com


Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
1
Bosan
0
Komen: 23
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote -electrifying- 13-10-2017 10:10 AM
gila bab1 smpai 3ratus lbih kete...
pening kpala nk byr roadtax insuran bgai

Lain-lain Komen

Quote vanillaninja 12-10-2017 12:42 PM
So.. heols sebenarnya buat business sewa kereta la kan? Baca tajuk tadi ingat his own private vehicles.
Quote rain2169 12-10-2017 12:46 PM
tak kan lah gunting rambut je boleh kaya cenggitu.... cam tak logic jeee...
unless kat India tu dia sorang je tukang gunting...
Quote Iema5008 12-10-2017 01:29 PM
Main bisnes dia mcm kreta mewah dan mungkin hasil gunting menggunting dia beli satu kreta mewah sewakn kmudian tmbh lg kmudian btmbh lg jd la bykk.... klau kt sini umat mlm akan ambek gmbr dia jd inspirasi smbil tayang thumb up dpan kreta mewah ni... tak pun sewa dr dia sebijik utk dpr prospek {:handsome{:handsome....
Quote Travelo 12-10-2017 01:37 PM
main forex kot?
Quote minguk 12-10-2017 01:50 PM
kenapa semua koleksi bewarna putih? cepat kotor..
Quote moonbug 12-10-2017 02:24 PM
Hmm. Contemplating career change
Quote palmolive 12-10-2017 02:28 PM
menabung dari kecil kot

p/s: nak baca malas..tp rajin buat andaian
Quote jazaa100 12-10-2017 02:32 PM
Travelo replied at 12-10-2017 01:37 PM
main forex kot?

Bertaubat lah baaa......
Quote CiliPadiSedap 12-10-2017 02:42 PM
pandai dia marketing diri dia. iklan free..  promote kejayaan bisnes kereta dengan perniagaan gunting rambut.. orang sanjung.. makin ramai pelanggan gunting rambut.. orang kaya pula cari dia untuk sewa kereta..

kalau ikut logik RM 6 satu kepala  xmampu beli kereta mewah. mesti ada bisnes lain atau ada berpuluh buah kedai gunting rambut..
Quote shamsadis 12-10-2017 03:00 PM
dekat daerah aku, bersepah orang bukak kedai gunting rambut, yeala, minimun sebulan sekali mesti potong, aku je sebulan 2 kali, rimas rambut panjang2 nih pakcik aku pun bukak kedai gunting rambut....kayoooooo wooooo, rambut mesti panjang punya, kecuali yang ada masalah la
Quote mdhelmi 12-10-2017 04:58 PM
FTT rilek je goyang kaki
tapi duduk banglo
Quote OmJualGas 12-10-2017 06:17 PM
Wow..378...tapi mana myvi...?...
Quote NBH 12-10-2017 08:43 PM
Erm. teringat cerita Narcos.  Pablo escobar buka syarikat teksi sebab nk cuci duit. company ada berapa buah kereta saja tapi untung juta-juta.
Quote cikmi 12-10-2017 08:49 PM
Pandai cari peluang... Sbnrnya dia sewa kereta kan sbg perniagaan utama dia
Quote cHimo 12-10-2017 09:32 PM
Hebat wooo...
Quote gigahertz 12-10-2017 09:36 PM
minguk replied at 12-10-2017 05:50 AM
kenapa semua koleksi bewarna putih? cepat kotor..

Senang nk mkan deposit
Quote minguk 12-10-2017 09:49 PM
gigahertz replied at 12-10-2017 09:36 PM
Senang nk mkan deposit

Owhhhh macam tu... Baca 2 3 kali baru faham... Ok2.. Tq bagi tahu
Quote TuntungReturn 12-10-2017 10:22 PM
kedai gunting rambot pompuan lgik untung.. gunting skit ja,,caj rm25
Quote EJALTI 12-10-2017 11:32 PM
Bukan sebab gunting rambut jadi kayo...

Lihat semua komen(23)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.055780s Gzip On
To Top