Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Petrol, Diesel Turun 3 Sen Dan 7 Sen

11-10-2017 06:04 PM |Dilihat:919| Komen: 27
Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan (KPDNKK) hari ini, mengumumkan harga runcit baru bagi petrol RON95 turun 3 sen kepada RM2.16 seliter, manakala RON97 turun 3 sen kepada RM2.46 seliter.


Foto: KPDNKK

Sementara itu, harga baru bagi diesel turun 7 sen kepada RM2.10 seliter berkuat kuasa pada 12.01 tengah malam, Khamis ini sehingga 18 Oktober. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 27
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote spankee_fili 13-10-2017 02:16 PM

kotla ada habuan lain...nak dekat PRU dah ni kan..

Lain-lain Komen

Quote spankee_fili 11-10-2017 06:11 PM
actually, dah tak keep track dah dengan harga minyak...
harga berapa pun kena isi jugak..
nak bising nanti menteri yang bijaksana hentam balik - nape tak jalan kaki? nape tak naik basikal?
so...whateverrrr~~~~
Quote shasha79 11-10-2017 06:21 PM
boleh tak turun seposen ke atau lebih! ini satu sen dua sen! aduh
Quote ms.engine 11-10-2017 06:32 PM
Esok jela isi minyak {:run
Quote kentel 11-10-2017 06:56 PM
spankee_fili replied at 11-10-2017 06:11 PM
actually, dah tak keep track dah dengan harga minyak...
harga berapa pun kena isi jugak..
nak bisi ...

saba eh spanki...newy lama x beramas mesra..hik hik..
Quote zie_indah 11-10-2017 07:13 PM
X kisahlah nak naik ke nak turun malas lg nak pikir sama je..bosan dah
Quote AbukRokok 11-10-2017 07:21 PM
bawah RM2 baru berbaloi
Quote musang_berapi 11-10-2017 07:35 PM
Sape x puji gomen siap!!!
Quote RatuDunia94 11-10-2017 08:56 PM
Naik ke turun tetap kena isi.. Kalo tak jalan kaki la..
Quote rashiman 11-10-2017 09:29 PM
shasha79 replied at 11-10-2017 06:21 PM
boleh tak turun seposen ke atau lebih! ini satu sen dua sen! aduh

boleh, sebelum ini pun pernah turun lebih daripada seposen...
pada bulan Mac 2017 , Ron95 pernah turun sehingga 17sen
bulan Mei ada turun 10sen

nak naik memang lembab, merangkak-rangkak, skrg dah turun balik 3sen kpd rm2.16, harga paling tinggi RM2.30 pada tahun 2017.

Quote maryamamina 11-10-2017 11:31 PM
Ala baru isi minyak tadi {:cryrun
Quote PyoNaRi 11-10-2017 11:39 PM
Tak amek port dah harga naik ka turun.pi mai pi mai mmg kena buh jugak minyak
Quote BlackCarnival 12-10-2017 12:23 AM
naik turun kene isi jugak..sabor jela..
Quote spankee_fili 12-10-2017 10:03 AM
kentel replied at 11-10-2017 06:56 PM
saba eh spanki...newy lama x beramas mesra..hik hik..

dak @bellaa dah hilang noks...beliau yang menjadi jambatan menghubungkan kita...
kalau tak takut ler nak tegur dak kentel, kaki gadoh ooo...
Quote chaotic_soul 12-10-2017 11:05 AM
bila nak turun sehinggit ni
Quote palmolive 12-10-2017 11:17 AM
zaman paklah pernah RM2.70..tp tu RON97..95 belum dijual
Quote fushimi 12-10-2017 11:33 AM
turun ke naik ke malas aku nak ambik tahu sekarang

yang pastu mamak longkang kat opis aku ni sentiasa naikkan harga makanan katanya minyak naik
Quote minguk 12-10-2017 11:48 AM
bosan harga naik turun.. tak ada beza pun.. orang tetap isi minyak.. huh!!!!!!!!
Quote -electrifying- 12-10-2017 12:15 PM
xamek port dah naik ke trun, memekak ke apa ke, hrga ttap mcm tu jgak, depa kt ats peduli apa, isi jela
Quote kentel 12-10-2017 01:19 PM
spankee_fili replied at 12-10-2017 10:03 AM
dak @bellaa dah hilang noks...beliau yang menjadi jambatan menghubungkan kita...
kalau tak takut  ...

ala gado2 manja dlm porem mmg gitu lah..kat luar ok jah kan dek @bellaa

Lihat semua komen(27)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.105559s Gzip On
To Top