Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis

Syukur, Mell Sakura Band Sahkan Peluk Islam

11-10-2017 11:20 AM|Oleh: Myra Rozi | Dilihat: 4337| Komen: 68

Vokalis kumpulan Sakura Band, Mell telah mengesahkan secara rasmi yang dia telah pun memeluk agama Islam.

Melalui Instagram, pemilik nama sebenar Melly Matius ini telah memuat naik swafoto menggayakan tudung berwarna merah jambu.

"Assalamualaikum semua, thank you yang wish birthday Mell. Semoga Allah S.W.T merahmati kamu #misiyakiniku."

Sokongan dari ibunya sendiri iaitu Nur Batrisyah, 46 membuatkan penyanyi ini yakin dengan keputusannya.

"Alhamdulillah, ini keputusan saya untuk memilih agama Islam sebagai panduan hidup.

"Ibu juga merupakan seorang mualaf dan dia banyak memberi dorongan dan menyokong keputusan saya ini.

"Bersempena hari lahir saya yang ke 29, saya beranikan diri untuk memaklumkan mengenai status agama saya," katanya.

Foto: IG Mell Sakura
Walau bagaimanapun, dia tidak mahu mengulas lanjut mengenainya kerana mahu menjaga hati beberapa pihak.

Semoga Mell terus istiqamah dan menjadi muslimah sejati. -CARI

Foto: IG Mell Sakura

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 68
Komen

Previous : Elly Mazlein Keras Hati, Pertahan Tuntut Nafkah Anak

Next       : Lepas Pengacara, Mat Dan Sekarang Jadi Pelakon Pula

Komen Terbaru

Quote Konahhh 16-10-2017 09:47 PM
Alhamdulillah sister mel

Lain-lain Komen

Quote noraidil_06 11-10-2017 11:26 AM
Comelnye dia
Quote simatakucing 11-10-2017 11:30 AM
Alhamdulillah,semoga istiqomah,suke suare die
Quote mrizumi 11-10-2017 11:34 AM
Lawa plak bila btudung..
Quote marhaen 11-10-2017 11:35 AM
sapo?? nway, alhamdullillah, semoga istiqomah hendaknyaaa
Quote mizkajura 11-10-2017 11:39 AM
Alhamdulillah. Semoga kekal iman{:love
Quote raradhia 11-10-2017 11:39 AM
luv u mel, masa mudaaaa jgn pernah sia2 kannn
Quote kucen_miang 11-10-2017 11:43 AM
Alhamdulillah. but who r yuss?
Quote lovezy 11-10-2017 11:47 AM
x kenal tapi alhamdulillah...moga terus istiqamah..

x paham la netizen yang duk bash dekat ig sheols tu..menunjuk la riak la apa la
Quote prettyuglybabe 11-10-2017 11:57 AM
tahniah.. semoga istiqamah dan menjadi muslimah solehah..
Quote gadis_tulip 11-10-2017 11:59 AM
Tak faham. Mak die mualaf tapi die baru jadi mualaf?

Quote Aduradura 11-10-2017 11:59 AM
Kenapa ade yg comment negatif kat IG sheolls kekeke
Quote tomaz 11-10-2017 12:03 PM
gadis_tulip replied at 11-10-2017 11:59 AM
Tak faham. Mak die mualaf tapi die baru jadi mualaf?

Mak dia convert.. Dia pon baru convert.. Dorang ni bkn islam dr kecil
Quote NenekKertu 11-10-2017 12:09 PM
die kristian ke dlu
Quote DeeHanania 11-10-2017 12:19 PM
Alhamdulillah,
Trus kan beristiqamah Mell,
Suka kat dia...
Quote lexania 11-10-2017 12:20 PM
Mel ni mmg kristian. Adik beradik dia pun. Tp mum dia convert dulu
Quote lexania 11-10-2017 12:21 PM
Mel ni atau sister dia yg pernah join unduk ngadau klu i x silap. Tpi dorg ni memang comel
Quote maryamamina 11-10-2017 12:21 PM
Comelnyaaa alhamdulillah moga istiqomah
Quote kuihbakar 11-10-2017 12:26 PM
Cantiknya dia... semoga bahagia dunia akhirat
Quote bukan_ustazah 11-10-2017 12:32 PM
boleh tak kalau nak who are you?

Lihat semua komen(68)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
Kategori Berkaitan
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.070711s Gzip On
To Top