Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis

Saya Mahu Menjawab A Sebenarnya - Shazana Peserta Clever Girl

10-10-2017 04:05 PM|Oleh: Adib Za | Dilihat: 4804| Komen: 55

Kecoh pula apabila program Clever Girl Malaysia dipalit dengan kontroversi soalan bocor, bila salah seorang pesertanya Shazana Kamaruzaman menjawab ketika soalan belum habis dibacakan. 

Namun, gadis tersebut tampil menegaskan apa yang dijawabnya adalah berdasarkan pengetahuan melalui pembacaannya sebelum ini. 

"Memang pada mulanya saya mahu menjawab A tetapi ketika menekan buzzer, jawapan untuk B sudah dibaca. Jadi saya teringat kembali melalui pembacaan saya sebelum ini jawapan untuk soalan itu adalah B.

"Apa yang tular mungkin mereka tidak dengar jawapan B sudah dibaca. Jujurnya memang bidang sastera bukan kepakaran saya. Sebab itu bila Alif Satar minta saya bacakan kembali jawapan saya tidak boleh ulang sebab tidak dapat ingat dengan betul tajuk sebenar karya Datuk Usman Awang itu," katanya kepada Utusan Malaysia. 


Shazana yang mewakili negeri Selangor menyangkal dakwaan yang dia sudah pun mengetahui apa jawapan untuk soalan diajukan itu. 

Dia juga sedar dengan komen negatif dan tidak berpuas hati di kalangan netizen namun enggan mengalah.

"Saya mendapat banyak komen yang tidak berpuas hati, tetapi ini tidak mematahkan semangat saya. Pengajaran yang saya dapat adalah untuk sentiasa bersedia dengan sebarang kemungkinan,” katanya lagi. - CARI 

Foto: Utusan Online

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
2
Terkejut
0
Sedih
1
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 55
Komen

Previous : Terlampau Kacak, Peminat Tak Tahan Hantar Gambar Lucah Kepada Hisyam Hamid

Next       : Joy Sumpah Dengan Nama Allah Pernah 'Bersama', Tapi Hafiz Kata Tidak!

Komen Terbaru

Quote Jeasabri 17-10-2017 03:38 PM
{:smile{:smile{:smile{:smile{:smile

Lain-lain Komen

Quote harrypoter 10-10-2017 04:14 PM
poyola, dh kantoi lagi nk bunyi
Quote zie_indah 10-10-2017 04:15 PM
Ye ke bukan peseta dr penang tu ckp dah dirancang ke bg awk menang..hee{:cryrun{:cryrun{:cryrun{:cryrun
Quote raradhia 10-10-2017 04:23 PM
kalau kau menang pun syukurlah, iols anggap itu rezeki kau. .
Quote fazila17 10-10-2017 04:28 PM
Dah kantoi lagi banyak bunyi
Quote Cikediss 10-10-2017 04:40 PM
its not clever girl but bimbo girls.. sorry.. follow ms ep 1-2 dah lain mcm terus stop watching.
aliff satar pon mcm pelik siap tnya B for what boleh blurrr je.. emmm jawapan ade C and D dik bg lah hbs dlu.. jgn bgtaw terang2 yang engkau tu dah kena sogok dgn jawapan
Quote dakewa 10-10-2017 04:46 PM
Bimbonyahhhh ko dek.
Kalau kau bace and dengar jawapan B tu ape opkoz kau boleh jawab bile dak alip tu tanya.
Nampak sgtt lah ko.
Tgk muke pun dah tau stok2 bimbo
Quote kenarikelabu 10-10-2017 04:49 PM
Dengar lagu iklan kau tu je dah menyampah.
Quote Megikari 10-10-2017 05:10 PM
Boooo.... Siput sedut je yang akan percaya cakap ko ni
Quote irwansuhadi 10-10-2017 05:11 PM
ada dapat apa2 ke?
Quote nuryakmal 10-10-2017 05:12 PM
Dear wartawan, this is not personality social. please remove
Quote nisako 10-10-2017 05:16 PM
hmmmmmmmmm tul ke............
Quote mummyNSA 10-10-2017 05:52 PM
Not so clever cik kak oiiii
Quote Miming2 10-10-2017 06:02 PM
Tak dengar pun. If kau dh dgr jwpan b dah dibacakan, asal tak boleh ulang. Few words sj kot yg uve to repeat. Bukan one paragraph
Quote imransulaiman 10-10-2017 06:09 PM
Semoga bila ada jodoh dan kahwin nanti, tak derhaka pada suami kerana selalu "menjawab". Sekian.
Quote imransulaiman 10-10-2017 06:09 PM
Semoga bila ada jodoh dan kahwin nanti, tak derhaka pada suami kerana selalu "menjawab". Sekian.
Quote RatuDunia94 10-10-2017 06:52 PM
Damage Control.........
Quote aleesyasofia 10-10-2017 07:04 PM
dah terang lagi bersuluh jawapan A tue salah.. motip sgt kalau tak tau novel salina tue a samad said yg pnye..
Quote salmon-suki 10-10-2017 07:16 PM
Maksudnye die nak men tembak jela time jwb soklan tu...?yelaa,mula2 nak jwb A pastu jwb B,walhal jawapan B belum dibaca lagi..apekehey gini?nak kaver tp menyerlahkan lagi kebebalan dia..better shut your mouth up laa..
Quote de_ikea 10-10-2017 07:26 PM
Ini namanya damage control yang tak menjadi. Sian awak dik.

Lihat semua komen(55)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
Kategori Berkaitan
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.054971s Gzip On
To Top