Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis

Lelaki Kacak Pandai Masak, Terjun Dari Cari Gali Minyak Ke Dunia Kulinari

10-10-2017 12:26 PM|Oleh: Myra Rozi | Dilihat: 2656| Komen: 44

“Hello Everyone, I’m Fatimah!", bagi yang mengikuti budak kecik ini di media sosial, memang selalu sangat dengar.

Fatimah pernah viral di Malaysia kerana petah bercakap dan lebih istimewa sebab dalam dialek negeri Kelantan.

Foto: IG Adamdidam
Video-videonya mendapat perkongsian ramai netizen, kadang-kadang cerita tentang isu-isu terkini, kadang-kadang pula buat tutorial masakan.

Memang seronok tengok dan di sebalik budak geliga ini, sebenarnya ada seorang lelaki yang menjadi pendorong kepada segala benda kreatif yang dilakukannya.

Foto: IG Adamdidam
Dikenali sebagai Muhammad Adam Mahamed Ismail, dia merupakan bapa saudara kepada Fatimah. Rupa-rupanya lelaki muda ini adalah seorang yang sangat mencintai dunia kulinari.

Buktinya dia sanggup meninggalkan kerjayanya dia sebuah syarikat cari gali minyak untuk meneruskan minatnya dalam masakan.

Foto: IG Adamdidam
Menurut Intrend, Adam juga pernah mengikuti kursus 'fine-dining' secara jangka pendek di London selama enam bulan.

Kalau tengok resipi-resipi yang dikongsikan lelaki ini di Instagramnya, @adamdidam , memang kecur air liur dibuatnya.

Bukan sahaja pandai masak, kacak pula tu. Tak hairanlah kalau ramai perempuan cair melihatnya.

Foto: IG Adamdidam
Ramai sebenarnya yang mempersoalkan tindakan Adam untuk meninggalkan kerjayanya demi mengejar kepuasan hakiki untuk memasak.

Namun apa yang dihairankan, kalau sebatang sudip kayu dan kuali itu mampu membahagiakan. Apa salahnya? -CARI


Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 44
Komen

Previous : Mirip Dengan Zayn Malik, Netizen Cair Dengan Lelaki Turki Ini. Katanya Lebih Tampan!

Next       : Luar Biasa! Sweater Ini Boleh Bertukar Warna Mengikut Cuaca

Komen Terbaru

Quote notyghosty 11-10-2017 05:24 PM
"dah la hensem....pndai masak pulak tu..." <-- ayat nak masuk meminang...

Lain-lain Komen

Quote Artemesiaa 10-10-2017 12:29 PM
Kalau ada minat dan bakat pasti berjaya
Quote salmon-suki 10-10-2017 12:30 PM
Suka tgk guys rmbut cmtu,pndai masak lak..mmg pakej ler tp syg,mcm kurus sgt..hihi
Quote harrypoter 10-10-2017 12:41 PM
oo baru aku tau, rupa mcmni pun termasuk dlm kategori kacak
Quote izzat1987 10-10-2017 12:42 PM
salmon-suki: Suka tgk guys rmbut cmtu,pndai masak lak..mmg pakej ler tp syg,mcm kurus sgt..hihi

Nanti gemuk kau kata pulak gemuk hahha
Quote Ferr_Remy 10-10-2017 12:52 PM
Aku lagi kacak la hanat {:run
Quote paz 10-10-2017 12:54 PM
Nampak meyelerakan makanan dia.
Quote Nonones 10-10-2017 01:02 PM
Aku follow dia kat IG, n aku suka cara dia masak. very simple, senang nak ikut. hai dammmm! lebiyuuuuuuuu
Quote nuryakmal 10-10-2017 01:16 PM
Nonones replied at 10-10-2017 01:02 PM
Aku follow dia kat IG, n aku suka cara dia masak. very simple, senang nak ikut. hai dammmm! lebiyuuu ...

haah. cara dia masak simple sangat. pastu nampak dia loving sangat dengan anak2 buah dia. ali ngan timoh
Quote nisako 10-10-2017 01:24 PM
Nampak sedapnye.......................
Quote CiliPadiSedap 10-10-2017 01:30 PM
jangan panggil timoh panggil fatimah, timoh maroh  gapo dia panggil timoh.
Quote pakderis 10-10-2017 01:32 PM
Ig die mmg best, masak2 pun mudah semuanya.
Quote jerukkedondong 10-10-2017 01:40 PM
CiliPadiSedap replied at 10-10-2017 01:30 PM
jangan panggil timoh panggil fatimah, timoh maroh  gapo dia panggil timoh.

Jange panggey timoh..kalu panggey timoh..panggil Fatimah semula...
aloh..aloh...
Quote samasam90 10-10-2017 01:45 PM
kacak ke gitu? Oh lupa, kulit dia putih dan dia mix..
Quote Rainrein 10-10-2017 01:59 PM
Belum masuk kategori hensem lagi tapi suka dia cos masak nampak sedap and senang.
Quote noraidil_06 10-10-2017 02:15 PM
harrypoter: oo baru aku tau, rupa mcmni pun termasuk dlm kategori kacak

Exactly!  Skima kacak akk mgkn berbeza la nmpknye
Quote matchstick 10-10-2017 02:33 PM
X kacak. Tp untung lah dpt laki pandai masak
Quote maryamamina 10-10-2017 02:43 PM
Follow dia kat ig, sedap dan mudah masakannya
Quote Roan 10-10-2017 03:07 PM
Ferr_Remy replied at 10-10-2017 12:52 PM
Aku lagi kacak la hanat {:run

semestinya
Quote palmolive 10-10-2017 03:11 PM
maso kijo oil eng geh dio jawate gapo?

Lihat semua komen(44)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas
     CARI App
    Get it FREE Apple App Store
    Get it FREE Google play
     Instagram
    cari_infonet
    FOLLOW
    Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
    0.047226s Gzip On
    To Top